Теми статей
Обрати теми

Щодо оформлення рішення головного розпорядника бюджетних коштів про передачу ТМЦ

Редакція ББ
Лист від 04.12.2009 р. № 3104-23/399

МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ

ЩОДО ОФОРМЛЕННЯ РІШЕННЯ ГОЛОВНОГО РОЗПОРЯДНИКА БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ ПРО ПЕРЕДАЧУ ТМЦ

Лист від 04.12.2009 р. № 3104-23/399

 

Мінекономіки спільно з Держказначейством розглянуло лист <…> стосовно надання роз’яснень щодо порядку оформлення рішення головного розпорядника бюджетних коштів про безоплатну передачу медикаментів від однієї установи до іншої і повідомляє.

Відповідно до пункту 21 Типової інструкції про порядок списання матеріальних цінностей з балансу бюджетних установ (далі — Типова інструкція), затвердженої спільним наказом Держказначейства та Мінекономіки від 10.08.2001 р. № 142/181, безоплатна передача матеріальних цінностей від однієї установи до іншої, що належать до сфери управління одного центрального органу виконавчої влади або іншого головного розпорядника бюджетних коштів, здійснюється на підставі рішення головного розпорядника бюджетних коштів.

Типовою інструкцією не встановлено єдиних вимог щодо оформлення рішення головного розпорядника бюджетних коштів, тому, оскільки це не є нормою зазначеного документа,

рішення головного розпорядника бюджетних коштів надається письмово у довільній формі. При цьому матеріальні цінності спеціального призначення згідно з пунктом 2 Типової інструкції списуються за окремими нормативними актами, розробленими відповідними міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади за погодженням з Держказначейством та Мінекономіки.

Водночас повідомляємо, що загальні правила документування управлінської діяльності центральних органів виконавчої влади встановлює Примірна інструкція з діловодства у міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих органах виконавчої влади, затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.97 р. № 1153.

Згідно з пунктом 2.3 зазначеної Інструкції

управлінська діяльність установ здійснюється шляхом видання розпорядчих документів. Видання розпорядчих документів установ визначається актами законодавства, положеннями (статутами) про них.

 

Перший заступник Міністра економіки України А. Максюта

 

Коментар редакції

 

ДОКУМЕНТАЛЬНЕ ОФОРМЛЕННЯ РІШЕННЯ ПРО ПЕРЕДАЧУ ТМЦ

У

листі, що коментується, Мінекономіки розглядає питання, що стосується документального оформлення рішення головного розпорядника бюджетних коштів щодо безоплатної передачі ТМЦ.

Згідно з

п. 21 Типової інструкції про порядок списання матеріальних цінностей з балансу бюджетних установ, затвердженої спільним наказом Державного казначейства України та Міністерства економіки України від 10.08.2001 р. № 142/181, безоплатна передача матеріальних цінностей від однієї установи до іншої, що належать до сфери управління одного й того самого центрального органу виконавчої влади або іншого головного розпорядника бюджетних коштів, здійснюється на підставі рішення головного розпорядника бюджетних коштів. При цьому, як саме повинно бути документально оформлене таке рішення, ні в зазначеній Інструкції, ні в інших нормативних документах не визначено.

У зв’язку з цим Мінекономіки зазначає, що таке рішення

може бути оформлено у довільній письмовій формі, чим повністю підтверджує нашу думку, висловлену в консультації «Безоплатна передача медикаментів» (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2009, № 21, с. 31).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі