Теми статей
Обрати теми

Право лікаря-анестезіолога на підвищення посадового окладу

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПРАВО ЛІКАРЯ-АНЕСТЕЗІОЛОГА НА ПІДВИЩЕННЯ ПОСАДОВОГО ОКЛАДУ

 

Владислав СТАНКУС, завідуючий сектором контролю установ та організацій, які фінансуються з бюджету, КРВ у м. Харкові

 

Чи має право лікар-анестезіолог хірургічного відділення центральної районної лікарні на отримання підвищення за наявність кваліфікаційної категорії, якщо згідно з атестаційним листом він має першу категорію за спеціальністю «дитяча анестезіологія»?

(Київська обл.)

 

Атестація лікарів проводиться відповідно до вимог

Положення про порядок проведення атестації лікарів, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19.12.97 р. № 359 (далі — Положення № 359).

Основними завданнями атестації є визначення рівня професійної підготовки лікарів, оцінка трудової діяльності, можливості подальшого використання спеціалістів, підвищення їх кваліфікації.

Згідно з

п. 3.19 Положення № 359 лікарям, яким присвоєно (змінено) кваліфікаційну категорію, органом охорони здоров’я, при якому створена атестаційна комісія, видається посвідчення затвердженого зразка, а тим, кому підтверджено попередню присвоєну категорію, ставиться відповідна відмітка в раніше виданому посвідченні або видається нове посвідчення, якщо відсутнє місце для відміток у попередньому посвідченні, у двотижневий строк з дня атестації.

Саме в цьому посвідченні визначається лікарська спеціальність, за якою атестовано лікаря.

Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я регулюються

Умовами оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затвердженими спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови оплати праці № 308/519).

Посадові оклади лікарів-анестезіологів установлюються відповідно до

п.п. 2.2.5 Умов оплати праці № 308/519, ураховуючи наявність кваліфікаційної категорії.

Згідно з

п. 5 п.п. 2.4.1 Умов оплати праці № 308/519 медичним та фармацевтичним працівникам посадовий оклад установлюється з урахуванням кваліфікаційної категорії за умови їх роботи за тією спеціальністю, за якою присвоєно кваліфікаційну категорію.

Лікарські посади та лікарські спеціальності відповідно до посад установлені

Переліком лікарських посад у закладах охорони здоров’я, затвердженим наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28.10.2002 р. № 385 (далі — Перелік № 385).

Відповідно до вимог

Переліку № 385 посаді лікар-анестезіолог відповідає лікарська спеціальність «анестезіологія», а лікарська спеціальність «дитяча анестезіологія» відповідає посаді лікар — анестезіолог дитячий.

Також слід звернути увагу на те, що

Номенклатура лікарських спеціальностей, затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19.12.97 р. № 359, передбачає окремі спеціальності «анестезіологія» та «дитяча анестезіологія».

Ураховуючи зазначене, якщо лікар-анестезіолог працює в загальному відділенні центральної районної лікарні, а не в дитячому, і не є лікарем — анестезіологом дитячим, то права на підвищення посадового окладу за спеціальністю «дитяча анестезіологія» такий лікар не має, у зв’язку з тим, що його робота не відповідає спеціальності, за якою присвоєна кваліфікаційна категорія.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі