Теми статей
Обрати теми

Установлення надбавки за звання «майстер спорту»

Редакція ББ
Відповідь на запитання

УСТАНОВЛЕННЯ НАДБАВКИ ЗА ЗВАННЯ «МАЙСТЕР СПОРТУ»

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний контролер-ревізор КРВ у м. Харкові

 

На посаду керівника фізичного виховання прийнято працівника, який має звання майстра спорту з футболу. Чи має він право на встановлення набавки за звання майстра спорту в розмірі 10 %?

(м. Кіровоград)

 

За наявність спортивних звань працівникам навчальних закладів установлюється надбавка до посадового окладу в порядку, установленому

наказом Міністерства освіти і науки «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557 (далі — наказ № 557).

Згідно з

п.п. «в» п.п. 2 п. 4 наказу № 557 за спортивне звання «майстер спорту» надбавка встановлюється в розмірі 10 % посадового окладу (ставки заробітної плати).

Зазначена надбавка встановлюється працівникам,

якщо їх діяльність за профілем збігається з наявним спортивним званням. Відповідність спортивного звання профілю діяльності працівника за посадою визначається керівником навчального закладу або установи освіти.

Зауважимо, що критерії визначення відповідності спортивного звання профілю діяльності працівника на посаді законодавством не встановлено.

Водночас звернемося до

Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти України від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102).

Пунктом 24 Інструкції № 102

визначено порядок підвищення посадових окладів, у тому числі й за спортивне звання «майстер спорту». Згідно з п.п. «і» п. 24 Інструкції № 102 ставка заробітної плати (посадовий оклад) за звання «майстер спорту» підвищується керівникам фізичної культури, викладачам та вчителям фізичної культури, керівникам гуртків на 0,15 мінімальної заробітної плати.

Нагадаємо, що з набуттям чинності

наказом № 557 положення Інструкції № 102 діють у частині, що не суперечить цьому наказу.

Виходячи із зазначеного керівнику фізичного виховання, який має звання «майстер спорту», наказом керівника установи може бути встановлено набавку за спортивне звання в розмірі 10 %.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі