Теми статей
Обрати теми

Заміна посад діловода та кастелянки на посаду водія

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЗАМІНА ПОСАД ДІЛОВОДА ТА КАСТЕЛЯНКИ НА ПОСАДУ ВОДІЯ

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки, фінансів і бухгалтерської звітності Міністерства охорони здоров’я України

 

У поліклініці на балансі обліковуються три автомобілі. У штатному розписі затверджено три посади водіїв. Чи маємо ми право за відомістю заміни ввести 1,5 ставки посади водія замість 0,5 ставки посади діловода та 1 ставки посади кастелянки?

(Київська обл.)

 

Штати установ та закладів охорони здоров’я формуються та затверджуються відповідно до вимог

наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я» від 23.02.2000 р. № 33 (далі — наказ № 33).

Відповідно до

п. 2 наказу № 33 керівникам закладів охорони здоров’я надано право в разі виробничої необхідності змінювати штати окремих структурних підрозділів або вводити посади, не передбачені штатними нормативами для даного закладу, за рахунок посад інших структурних підрозділів у межах фонду оплати праці, доведеного лімітними довідками на відповідний період.

Заміна посад працівників

може здійснюватися лише в межах однієї категорії медичного (лікарі, середній медичний персонал, молодший медичний персонал), фармацевтичного персоналу, адміністративно-управлінського, крім заступників керівників, та господарсько-обслуговуючого персоналу.

Посада водія передбачена

п. Б додатка 46 до наказу № 33, тому на посаду водія можна замінити лише ті посади, які передбачені п. Б додатка 46 до наказу № 33, тобто ті, які знаходяться в одній категорії посад з водієм.

Так, посада кастелянки

передбачена п. Б додатка 46 до наказу № 33, тому замінити її на посаду водія можна.

А ось посада діловода

не передбачена п. Б додатка 46 до наказу № 33, а передбачена п. А додатка 46 до наказу № 33 і знаходиться в іншій категорії посад.

Для того щоб з’ясувати, до яких саме категорій посад належать посади водія і діловода, звернемося до

Класифікатора професій ДК 003:2005, затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 26.12.2005 р. № 375 (далі — Класифікатор № 375).

Відповідно до

Класифікатора № 375 посада водія належить до категорії робітників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин. Посада діловода згідно з Класифікатором № 375 належить до іншої категорії посад, а саме до технічних службовців.

Ураховуючи те, що діловод і водій належать до різних категорій посад, посаду водія ввести замість посади діловода неможливо.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі