Теми статей
Обрати теми

Щодо встановлення доплати за суміщення професій

Редакція ББ
Лист від 10.02.2010 р. № 125/13/84-10

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЩОДО ВСТАНОВЛЕННЯ ДОПЛАТИ ЗА СУМІЩЕННЯ ПРОФЕСІЙ

Лист від 10.02.2010 р. № 125/13/84-10

 

Департамент з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці розглянув лист щодо встановлення доплати до посадового окладу за суміщення професій (посад) і повідомляє.

Умови оплати праці працівників Національного наукового центру «Національний фізико-технічний інститут» НАН України визначаються згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2001 р. № 74 «Про умови оплати праці працівників бюджетних науково-дослідних установ і організацій та інших наукових установ Національної академії наук» та відповідним розпорядженням Президії НАН України.

Підпунктом 3 пункту 2 цієї постанови Кабінету Міністрів України передбачено встановлення працівникам

доплати за суміщення професій (посад) у розмірі до 50 відсотків посадового окладу відсутнього працівника або за вакантною посадою.

Зазначена доплата

не встановлюється керівникам установ, їх заступникам, керівникам структурних підрозділів та їх заступникам.

Посади начальників бюро (служб, секторів, груп) у складі відділів (служб) тощо належать до керівників структурних підрозділів.

Положення постанови

Ради Міністрів СРСР від 4 грудня 1981 р. № 1145 «Про порядок та умови суміщення професій (посад)» та Інструкції Держкомпраці, Мінфіну СРСР та ВЦРПС від 14 травня 1982 р. № 53-ВЛ «Про порядок та умови суміщення професій (посад)» застосовуються тільки в частині визначення поняття «Суміщення професій (посад)».

Зазначена Інструкція визначає суміщення професій (посад) як виконання працівником разом зі своєю основною роботою, застереженою трудовим договором, додаткової роботи за іншою професією (посадою) (в межах робочого часу за основною роботою).

 

Директор Департаменту О. Товстенко

 

Коментар редакції

 

СУМІЩЕННЯ ПОСАД: РОЗ’ЯСНЕННЯ ВІД МІНПРАЦІ

Суміщення посад — явище досить поширене в бюджетних організаціях. Воно не потребує укладення окремого трудового договору. Про покладення на працівника додаткових обов’язків керівник установи видає наказ (розпорядження), в якому застерігає час виконання таких обов’язків та порядок їх оплати. Водночас українське законодавство не містить нормативних документів, які б давали визначення цьому виду трудових відносин, а також регулювали порядок його застосування.

Єдиними документами, в яких установлено порядок та умови суміщення посад, є:

постанова Ради Міністрів СРСР «Про порядок та умови суміщення професій (посад)» від 04.12.81 р. № 1145 (далі — постанова № 1145);

Інструкція щодо застосування постанови Ради Міністрів СРСР від 4 грудня 1981 р. № 1145 «Про порядок та умови суміщення професій (посад)», затверджена наказом Держкомпраці СРСР, Мінфіну СРСР, ВЦРПС від 14.05.82 р. № 53-ВЛ (далі — Інструкція № 53-ВЛ).

Проте наведені документи видано ще в часи СРСР. У

листі, що коментується, Мінпраці зазначило, що постанова № 1145 та Інструкція № 53-ВЛ продовжують діяти тільки в частині визначення поняття суміщення професій (посад). На це Мінпраці звертало увагу й раніше в листі від 02.12.2005 р. № 9942/0/14-05/018-17 (див. також статтю «Виконання працівниками додаткових обов’язків» // «Бюджетна бухгалтерія», 2008, № 28, с. 23).

Суміщення професій (посад)

— це виконання працівником разом з основною роботою, застереженою трудовим договором, додаткової роботи за іншою професією чи посадою на тому самому підприємстві, в установі, організації протягом установленої законодавством тривалості робочого дня (п. 2 постанови № 1145). Інакше кажучи, працівники, які виконують додаткову роботу в порядку суміщення посад, від основної роботи не звільняються.

Як зазначило Мінпраці в

листі від 05.11.2008 р. № 644/13/155-08 передумовою для суміщення професій (посад) є наявність у штатному розписі вакантної посади. За відсутності вакансії суміщення неможливе.

Щодо порядку встановлення доплати за суміщення посад, то

постанова № 1145 та Інструкція № 53-ВЛ у цій частині втратили чинність. У питаннях оплати праці за виконання додаткових обов’язків працівниками необхідно керуватися галузевими нормативними документами, що регулюють умови оплати праці тієї чи іншої категорії працівників.

У цьому випадку при встановленні доплати за суміщення посад працівникам Національного наукового центру «Національний фізико-технічний інститут» НАН України слід керуватися

постановою КМУ «Про умови оплати праці працівників бюджетних науково-дослідних установ і організацій та інших наукових установ Національної академії наук» від 31.01.2001 р. № 74 (далі — постанова № 74).

Згідно з

абз. «а» п.п. 3 п. 2 постанови № 74 працівникам установлюються доплати в розмірі до 50 % посадового окладу відсутнього працівника або за вакантною посадою:

— за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників;

— за суміщення професій (посад);

— за розширення зони обслуговування або збільшення обсягу виконуваних робіт.

Зазначені види доплат не встановлюються керівникам установ, їх заступникам, керівникам структурних підрозділів та їх заступникам.

Це означає, що:

— за суміщення професій (посад) установлюється доплата в розмірі до 50 % посадового окладу за вакантною посадою. Нагадаємо, що працівник за виконання робіт за поєднуваною посадою отримує

тільки доплату за суміщення посад (див. лист Мінпраці від 11.12.2009 р. № 1/9-876);

— за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників установлюється доплата в розмірі до 50 % посадового окладу відсутнього працівника.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі