Теми статей
Обрати теми

Робота на посаді вихователя дитячого садка

Редакція ББ
Відповідь на запитання

РОБОТА НА ПОСАДІ ВИХОВАТЕЛЯ ДИТЯЧОГО САДКА

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний контролер-ревізор КРВ у м. Харкові

 

Я закінчила у 2009 році державний університет та здобула базову вищу освіту за напрямом підготовки «Педагогічна освіта» й отримала кваліфікацію спеціаліста педагогічної освіти, практичного психолога в закладах освіти.

На сьогодні я працюю на 0,5 ставки психолога і на 0,5 ставки вихователя дитячого садка при сільській раді. Мене хочуть звільнити з посади вихователя через невідповідність моєї освіти посаді, яку я обіймаю.

Чи маю я право з вищезазначеною освітою працювати вихователем дитячого садка?

(Закарпатська обл.)

 

Згідно з

п. 1 ст. 30 Закону України «Про дошкільну освіту» від 11.07.2001 р. № 2628-III педагогічний працівник дошкільного навчального закладу — це особа з високими моральними якостями, яка має відповідну вищу педагогічну освіту, забезпечує результативність та якість роботи, а також фізичний і психічний стан якої дозволяє виконувати професійні обов’язки.

Основні завдання та обов’язки вихователя дошкільного навчального закладу визначено

Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 80 «Соціальні послуги», затвердженим наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 14.10.2005 р. № 324 (далі — Довідник № 324).

Так, згідно з

Довідником № 324 вихователь дошкільного навчального закладу зобов’язаний знати: Закон України «Про освіту», Конвенцію про права дитини; інші законодавчі та нормативно-правові акти й документи з питань навчання та виховання; дисципліни психолого-педагогічного циклу, зокрема педагогіку, психологію, вікову фізіологію, методики виховної роботи; програмно-методичні матеріали й документи щодо змісту та організації навчально-виховного процесу; індивідуальні характеристики вихованців, питання формування дитячих, підліткових колективів і керівництва ними, соціальні, культурні та інші умови виховання, нормативне забезпечення виховної роботи; основні напрями та перспективи розвитку освіти; державну мову, а також мати освіту відповідного напряму підготовки.

У цьому випадку здобута освіта та отримані знання працівниці відповідають вимогам Довідника № 324, що дає їй право працювати вихователем дитячого садка.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі