Теми статей
Обрати теми

Установлення надбавки за вислугу років лікарю-бактеріологу

Редакція ББ
Відповідь на запитання

УСТАНОВЛЕННЯ НАДБАВКИ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ ЛІКАРЮ-БАКТЕРІОЛОГУ

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки, фінансів і бухгалтерської звітності Міністерства охорони здоров’я України

 

Лікар-бактеріолог СЕС працює за сумісництвом лікарем-бактеріологом у центральній районній лікарні. Чи має він право на отримання надбавки за вислугу років на роботі за сумісництвом, тобто в лікарні? Якщо так, то який стаж береться до уваги при нарахуванні цієї надбавки — загальний стаж працівника чи тільки стаж роботи в лікарні?

(Житомирська обл.)

 

Постановою від 29.12.2009 р. № 1418

медичним працівникам установлено надбавку за вислугу років і затверджено Порядок виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних і комунальних закладів охорони здоров’я (далі — Порядок).

Згідно з

п. 1 Порядку його дія поширюється на лікарів і фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою, умови оплати праці яких визначаються відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних і комунальних закладів охорони здоров’я, крім посадових осіб державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Надбавка за вислугу років виплачується (

п. 3 Порядку):

— керівникам закладів охорони здоров’я та їх заступникам з числа лікарів;

— заступникам головного лікаря з медсестринства;

— керівникам структурних підрозділів з числа лікарів;

— лікарям усіх лікарських спеціальностей;

— професіоналам з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я;

— головним медичним сестрам;

— фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою всіх спеціальностей.

Згідно з

п. 7 Порядку надбавка за вислугу років виплачується щомісячно за фактично відпрацьований час за основним місцем роботи та за сумісництвом.

Отже, лікар-бактеріолог, який працює в обласній лікарні за сумісництвом, має право на встановлення надбавки за вислугу років відповідно до

Порядку.

Згідно з

абз. 2 п. 4 Порядку до стажу роботи, що дає право на встановлення надбавки за вислугу років, уключається час роботи в будь-яких державних і комунальних установах, закладах та організаціях незалежно від підпорядкування на посадах, зазначених у п. 3 Порядку, за умови, що оплата праці таких працівників здійснюється згідно з умовами оплати праці медичних працівників державних і комунальних закладів охорони здоров’я.

Це означає, що при встановленні лікарю-бактеріологу надбавки за вислугу років за сумісництвом ураховується час його роботи в будь-яких державних і комунальних установах, закладах та організаціях незалежно від підпорядкування на посадах, зазначених у

п. 3 Порядку, згідно із записами у трудовій книжці, а не тільки стаж роботи в лікарні.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі