Теми статей
Обрати теми

Установлення надбавки за вислугу років медичній сестрі

Редакція ББ
Відповідь на запитання

УСТАНОВЛЕННЯ НАДБАВКИ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ МЕДИЧНІЙ СЕСТРІ

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки, фінансів і бухгалтерської звітності Міністерства охорони здоров’я України

 

1. У 1971 році до міської клінічної лікарні було прийнято працівницю на посаду медичної сестри до дитячого відділення, яка 30.12.69 р. закінчила однорічні курси медсестер для дитячих ясел при Львівському облздороввідділі. На цій посаді їй було присвоєно вищу категорію за спеціальністю «сестринська справа». Чи має вона право на надбавку за вислугу років?

2. У 1967 році до клінічної лікарні було прийнято працівницю, яка у вересні 1967 року закінчила курси Союзу Червоного Хреста та Червоного півмісяця СРСР. Вона обіймала посади фельдшера та медичної сестри. Їй присвоєно вищу категорію за спеціальністю «сестринська справа». Чи має вона право на надбавку за вислугу років?

(м. Львів)

 

Постановою від 29.12.2009 р. № 1418

медичним працівникам установлено надбавку за вислугу років і затверджено Порядок виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я (далі — Порядок).

Згідно з

п. 1 Порядку його дія поширюється на лікарів і фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою, умови оплати праці яких визначаються відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних і комунальних закладів охорони здоров’я, крім посадових осіб державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Надбавка за вислугу років виплачується (

п. 3 Порядку):

— керівникам закладів охорони здоров’я та їх заступникам з числа лікарів;

— заступникам головного лікаря з медсестринства;

— керівникам структурних підрозділів з числа лікарів;

— лікарям усіх лікарських спеціальностей;

— професіоналам з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я;

— головним медичним сестрам;

фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою всіх спеціальностей.

Перелік вищих і середніх спеціальних навчальних закладів, підготовка і отримання звання в яких дають право займатися медичною і фармацевтичною діяльністю, затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.12.92 р. № 195

(додаток 1).

Згідно з

п. 1 примітки до зазначеного Переліку фахівці з середньою спеціальною освітою, які допущені до роботи в установах охорони здоров’я до 01.01.93 р. відповідно на посадах середніх медичних і фармацевтичних працівників, у порядку, передбаченому наказами МОЗ СРСР від 09.09.64 р. № 496 (додаток 3), від 21.10.74 р. № 990 і від 13.07.89 р. № 418, зберігають право на допуск до роботи на посадах, які вони обіймали на 01.01.93 р.

Отже, як у першому, так і в другому випадку медична сестра має право на встановлення надбавки за вислугу років.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі