Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до Методичних рекомендацій щодо переліку підтвердних документів, які надаються розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів на стадії реєстрації зобов’язань та оплати рахунків

Редакція ББ
Наказ від 20.10.2010 р. № 384

ДЕРЖАВНЕ КАЗНАЧЕЙСТВО УКРАЇНИ

ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО МЕТОДИЧНИХ РЕКОМЕНДАЦІЙ ЩОДО ПЕРЕЛІКУ ПІДТВЕРДНИХ ДОКУМЕНТІВ, ЯКІ НАДАЮТЬСЯ РОЗПОРЯДНИКАМИ (ОДЕРЖУВАЧАМИ) БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ НА СТАДІЇ РЕЄСТРАЦІЇ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ ТА ОПЛАТИ РАХУНКІВ

Наказ від 20.10.2010 р. № 384

 

Відповідно до Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2005 р. № 1232, Закону України від 01.06.2010 р. № 2289-VI «Про здійснення державних закупівель» та з метою уніфікації процедур попереднього і поточного контролю при казначейському обслуговуванні розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів

наказую:

1. Внести до Методичних рекомендацій щодо переліку підтвердних документів, які надаються розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів на стадії реєстрації зобов’язань та оплати рахунків, затверджених наказом Державного казначейства України від 14.09.2010 р. № 330, такі зміни:

виноску * викласти у такій редакції:

«* Для реєстрації зобов’язань розпорядники та одержувачі бюджетних коштів повинні пред’явити до органів Державного казначейства України оригінали або копії документів, що підтверджують проведення процедури закупівлі у разі, якщо очікувана вартість предмета закупівлі дорівнює або перевищує порогові показники вартості для закупівель товарів, робіт чи послуг, встановлених законодавством у сфері державних закупівель, а саме:

— річний план державних закупівель з додатком до нього;

— звіт про результати проведення процедури закупівлі;

— договір про закупівлю;

— лист-погодження Уповноваженого органу щодо можливості застосування процедури закупівлі, яка потребує погодження;

— витяги опублікованих в державному офіційному друкованому виданні з питань державних закупівель та відповідних міжнародних виданнях у випадках, встановлених законодавством у сфері державних закупівель:

оголошення про проведення процедури закупівлі;

повідомлення про акцепт пропозиції конкурсних торгів;

відомостей про рішення Уповноваженого органу про погодження процедури закупівлі (у разі застосування процедури закупівлі в одного учасника);

оголошення про результати процедури закупівлі.»

2. Директору Департаменту методології з обслуговування бюджетів, бухгалтерського обліку та звітності Сушко Н. І. довести цей наказ до відома та керівництва в роботі заступників голови, керівників самостійних структурних підрозділів центрального апарату Державного казначейства України і начальників Головних управлінь Державного казначейства України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.

4. Керівникам Головних управлінь Державного казначейства України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі довести цей наказ до відома та керівництва в роботі установ, що ними обслуговуються.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступників голови Державного казначейства України відповідно до розподілу обов’язків.

 

Голова С. Харченко

 

Коментар редакції

 

ЗМІНЕНО ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ, ЩО ПОДАЮТЬСЯ ДЛЯ РЕЄСТРАЦІЇ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ

Нещодавно

наказом Держказначейства від 14.09.2010 р. № 330 було затверджено Методичні рекомендації щодо переліку підтвердних документів, які надаються розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів на стадії реєстрації зобов’язань та оплати рахунків (далі — Методичні рекомендації // див. «Бюджетна бухгалтерія», 2010, № 37).

Наказом

, що коментується, внесені деякі зміни до переліку документів, що підтверджують проведення процедури закупівель товарів, робіт і послуг відповідно до законодавства у сфері державних закупівель. Перелік таких документів зазначено у примітці «*» до Методичних рекомендацій.

Для наочності наведемо в таблиці, який вигляд мала ця примітка спочатку та якою вона стала після внесених змін.

 

До змін

Після змін

Для реєстрації зобов’язань розпорядники та одержувачі бюджетних коштів повинні пред’явити до органів Державного казначейства України наступні документи, що підтверджують проведення процедури закупівлі в разі, якщо очікувана вартість предмета закупівлі дорівнює або перевищує порогові показники вартості для закупівель товарів, робіт чи послуг, встановлених законодавством у сфері державних закупівель:

Для реєстрації зобов’язань розпорядники та одержувачі бюджетних коштів повинні пред’явити до органів Державного казначейства України оригінали або копії документів, що підтверджують проведення процедури закупівлі в разі, якщо очікувана вартість предмета закупівлі дорівнює або перевищує порогові показники вартості для закупівель товарів, робіт чи послуг, установлених законодавством у сфері державних закупівель, а саме:

— річний план державних закупівель з додатком до нього;

— річний план державних закупівель з додатком до нього;

— звіт про результати проведення процедури закупівлі;

— звіт про результати проведення процедури закупівлі;

— лист-погодження Уповноваженого органу щодо можливості застосування процедури закупівлі, яка потребує погодження

договір про закупівлю;

— лист-погодження Уповноваженого органу щодо можливості застосування процедури закупівлі, яка потребує погодження;

— витяги опублікованих у державному офіційному друкованому виданні з питань державних закупівель та відповідних міжнародних виданнях у випадках, установлених законодавством у сфері державних закупівель:
— оголошення про проведення процедури закупівлі;
— повідомлення про акцепт пропозиції конкурсних торгів;
— відомостей про рішення Уповноваженого органу про погодження процедури закупівлі (у разі застосування процедури закупівлі в одного учасника);
— оголошення про результати процедури закупівлі

 

Унесення цих змін не повинно дивувати розпорядників бюджетних коштів, адже органи Держказначейства відповідно до

Закону Україні «Про здійснення державних закупівель» від 01.06.2010 р. № 2289-VI (далі — Закон) здійснюють державне регулювання та контроль у сфері закупівель. Так, згідно зі ст. 7 цього Закону Держказначейство:

1) до здійснення оплати за договорами про закупівлю перевіряє наявність та

відповідність укладеного договору про закупівлю звіту про результати проведення процедури закупівлі та річному плану закупівель, правильність їх оформлення відповідно до законодавства, а також наявність оголошення про проведення процедури закупівлі, повідомлення про акцепт пропозиції конкурсних торгів, відомостей про рішення Уповноваженого органу про погодження процедури закупівлі (у разі застосування процедури закупівлі в одного учасника), оголошення про результати процедури закупівлі, що були опубліковані в державному офіційному друкованому виданні з питань державних закупівель та відповідних міжнародних виданнях у випадках, передбачених цим Законом;

2) вживає заходів із недопущення здійснення платежів із рахунка замовника згідно з узятим фінансовим зобов’язанням за договором про закупівлю у випадках:

— відсутності або невідповідності встановленим законодавством вимогам необхідних документів, передбачених цим

Законом;

— відміни процедури закупівлі;

— набрання законної сили рішенням суду про визнання результатів процедури закупівлі недійсними;

— призупинення процедури закупівлі;

— наявності відповідного рішення органу оскарження відповідно до

ст. 18 Закону;

— у разі виявлення порушень вимог законодавства у сфері закупівель повідомляє про такі випадки Уповноважений орган та орган оскарження.

Таким чином, зміни, внесені до Методичних рекомендацій, необхідно сприймати виключно як приведення цього документа до вимог Закону.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі