Теми статей
Обрати теми

Щорічну відпустку перенесено у зв’язку з хворобою працівника: яким буде розрахунковий період

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЩОРІЧНУ ВІДПУСТКУ ПЕРЕНЕСЕНО У ЗВ’ЯЗКУ З ХВОРОБОЮ ПРАЦІВНИКА: ЯКИМ БУДЕ РОЗРАХУНКОВИЙ ПЕРІОД

 

Неля СИНЬКО, начальник відділу організації заробітної плати та вдосконалення законодавства з оплати праці Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати і умов праці Міністерства праці та соціальної політики України

 

Працівник, перебуваючи в щорічній відпустці, захворів, на підтвердження чого надав листок непрацездатності. Згідно із Законом про відпустки його відпустку має бути продовжено або перенесено на інший період. Як у цьому випадку визначити розрахунковий період для нової відпустки?

(м. Дніпропетровськ)

 

Обчислення середньої заробітної плати в усіх випадках її збереження, крім випадків її обчислення за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, здійснюється згідно з

Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок № 100).

Відповідно до

п. 2 Порядку № 100 обчислення середньої заробітної плати для оплати часу відпустки здійснюється виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання відпустки.

Згідно зі

ст. 11 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР (далі — Закон про відпустки) щорічну відпустку має бути перенесено на інший період або продовжено в разі тимчасової непрацездатності працівника, засвідченої в установленому порядку. Це правило поширюється також на додаткові відпустки працівникам, які мають дітей, що надаються на підставі ст. 19 Закону про відпустки.

Таким чином, у разі хвороби працівника в щорічній відпустці (додатковій відпустці на дітей) можливі дві ситуації:

1.

Відпустка продовжується на кількість календарних днів хвороби, тобто дні хвороби не враховуються як дні відпустки, і якщо день початку перенесеної (продовженої) відпустки збігся з місяцем її первісного надання, тобто не перенісся на наступний місяць, то період надання працівнику відпустки не змінюється. Отже, відпускні, виплачені до початку відпустки, не перераховуються. Працівнику необхідно донарахувати суму середнього заробітку за час тимчасової непрацездатності.

Приклад 1.

Працівнику надавалася відпустка з 1 по 24 листопада 2010 року. З 19 по 25 листопада працівник хворів. Відпустку було продовжено на кількість календарних днів хвороби, тобто з 26 листопада по 2 грудня. Розрахунковий період не змінився: листопад 2009 року — жовтень 2010 року**.

** Якби працівник хворів з 22 по 30 листопада, а продовжена відпустка почалася б з 1 грудня, то в цьому випадку необхідно було б проводити новий розрахунок середнього заробітку. Розрахунковим був би період: жовтень 2009 року — листопад 2010 року.

2. Дні відпустки, які працівник не використав унаслідок хвороби,

переносяться на інший період, тобто ці дні надаватимуться як інша відпустка. У разі перенесення частини відпустки на інший період здійснюється розрахунок нової середньої заробітної плати згідно з Порядком № 100.

Розглянемо можливі ситуації.

Приклад 2.

Працівнику надається щорічна основна відпустка тривалістю 14 календарних днів з 1 по 14 листопада 2010 року включно. Перебуваючи у відпустці, він хворів з 5 по 10 листопада 2010 року, тобто 6 календарних днів. Відпустка продовжується на кількість календарних днів хвороби.

Розрахунковим періодом для оплати днів відпустки є листопад 2009 року — жовтень 2010 року. Припустимо, середня заробітна плата, розрахована згідно з

Порядком № 100, за цей період склала 1000 грн. Вона застосовується для оплати днів відпустки, використаної працівником до хвороби та після неї, у тому числі днів продовженої відпустки. Усього працівником використано 14 календарних днів відпустки, за які було виплачено середню заробітну плату до початку відпустки. Крім того, працівнику необхідно нарахувати допомогу по тимчасовій непрацездатності за 6 днів хвороби.

Приклад 3.

Працівнику надається щорічна основна відпустка тривалістю 14 календарних днів з 1 по 14 листопада 2010 року включно. Перебуваючи у відпустці, він хворів з 5 по 10 листопада 2010 року, тобто 6 календарних днів. Працівник бажає перенести відпустку на інший період. Для дотримання вимог ст. 12 Закону про відпустки при перенесенні відпустки на інший період працівник бере 14 календарних днів відпустки з 13 по 26 грудня 2010 року включно, із них 6 календарних днів відпустки, перенесених унаслідок хвороби.

У цьому випадку слід перерахувати суму раніше нарахованих працівнику відпускних, що припадають на 6 календарних днів хвороби, утримавши відпускні, нараховані за дні перебування працівника на лікарняному, та нарахувавши йому допомогу по тимчасовій непрацездатності.

При наданні відпустки з 13.12.2010 р. по 26.12.2010 р. здійснюється розрахунок нової середньої заробітної плати. Розрахунковим періодом для обчислення відпускних є грудень 2009 року — листопад 2010 року.

Нагадаємо, що при обчисленні середньої заробітної плати для оплати часу відпустки допомога по тимчасовій непрацездатності включається до розрахунку на підставі абз. 4 п. 3 Порядку № 100.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі