Теми статей
Обрати теми

Щодо встановлення надбавки за почесне звання «заслужений»

Редакція ББ
Лист від 05.10.2010 р. № 1/12-4487

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ЩОДО ВСТАНОВЛЕННЯ НАДБАВКИ ЗА ПОЧЕСНЕ ЗВАННЯ «ЗАСЛУЖЕНИЙ»

Лист від 05.10.2010 р. № 1/12-4487

(витяг)

 

У Міністерстві освіти і науки розглянуто звернення <…> щодо встановлення та виплати надбавок педагогічним працівникам за почесне звання «заслужений» та інформуємо про наступне.

Відповідно до Указу Президента України від 29.06.2001 р. № 476/2001 «Про почесні звання України» в галузі освіти передбачені 3 почесних звання «Народний вчитель України», «Заслужений вчитель України» та «Заслужений працівник освіти України».

Оплата праці педагогічних та науково-педагогічних працівників здійснюється на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» та наказу Міністерства освіти та науки України від 26.09.2005 р. № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» (із змінами і доповненнями).

Згідно із зазначеними нормативними документами педагогічним та науково-педагогічним працівникам за почесне звання «заслужений» працівник України, СРСР, союзних республік СРСР встановлюється надбавка в розмірі 20 відсотків від посадового окладу (ставки заробітної плати).

Слід зазначити, що вищезазначеними нормативно-правовими актами чітко не визначено, як має встановлюватися така надбавка: виключно на оклад, наприклад директора навчального закладу, або і на оклад директора, і на його викладацькі години.

Відповідно до раніше вказаного Указу Президента України від 29.06.2001 р. № 476/2001 почесне звання «Заслужений працівник освіти України» присвоюється організаторам освіти, працівникам органів управління освітою і навчальних закладів, педагогічним (

у тому числі й вчителям, викладачам), науково-педагогічним працівникам навчальних закладів за значні досягнення в розвитку освіти, успіхи у професійній діяльності, підготовці висококваліфікованих кадрів.

Почесне звання «Заслужений вчитель України» присвоюються вчителям, викладачам та іншим педагогічним працівникам навчальних закладів системи

загальної середньої освіти всіх типів за досягнення значних успіхів у навчанні та вихованні учнівської та студентської молоді.

Крім того, слід зазначити, що відповідно до Положення про присудження почесних звань України почесні звання присвоюються за особисті заслуги перед Українською державою

громадянам, які працюють у відповідній галузі та мають високі трудові досягнення і професійну майстерність. Тобто звання присвоюється не за конкретно виконану роботу, а в цілому за діяльність особи.

Отже, враховуючи вищевикладене вважаємо, що якщо

діяльність директора навчального закладу визнана державною як професійно-майстерна та цей громадянин має високі трудові досягнення в галузі освіти, за що йому присвоєне почесне звання «Заслужений працівник освіти України», то надбавка в розмірі 20 відсотків має нараховуватись і на його посадовий оклад, і на викладацькі години.

<…>

 

Заступник Міністра П. Куліков

 

Коментар редакції

 

НАДБАВКА ЗА ПОЧЕСНЕ ЗВАННЯ МАЄ НАРАХОВУВАТИСЬ
ЯК НА ПОСАДОВИЙ ОКЛАД, ТАК І НА ОПЛАТУ
ЗА ГОДИНИ ВИКЛАДАЦЬКОЇ РОБОТИ

Чинним законодавством у галузі освіти передбачено три почесних звання, які присвоюються згідно з

Положенням про почесні звання, затвердженим Указом Президента України від 29.06.2001 р. № 476/2001 (далі — Положення № 476). Це такі звання, як «Народний вчитель України», «Заслужений вчитель України» та «Заслужений працівник освіти України».

Присвоєння почесного звання надає право працівнику навчального закладу на встановлення

надбавки, передбаченої п.п. «б» п.п. 2 п. 3 постанови КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298 (далі — постанова № 1298) та п.п. «б» п.п. 2 п. 4 наказу Міносвіти «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557 (далі — наказ № 557), а саме за почесне звання:

— «народний» — у розмірі 40 % ставки заробітної плати, посадового окладу;

— «заслужений» — 20 % ставки заробітної плати, посадового окладу.

Розмір надбавки за почесне звання, як зазначалось у

спільному листі Міносвіти та ЦК профспілки працівників освіти і науки України від 14.02.2006 р. № 1/9-102, № 02-5/68, установлюється залежно від тижневого (річного) навантаження чи обсягу виконуваної роботи.

Утім, вищезазначеними

постановою № 1298 і наказом № 557 чітко не визначено, як має встановлюватися така надбавка: виключно на оклад, наприклад, директора навчального закладу, або на оклад і на оплату за години викладацької роботи. Цьому питанню якраз і присвячено лист Міносвіти, що коментується.

Пригадаємо, що оплата праці педагогічних працівників здійснюється не тільки відповідно до вказаних вище документів, а й згідно з

Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102). Ця Інструкція застосовується в частині, що не суперечить умовам оплати праці, визначеним наказом № 557 (п. 7 наказу № 557).

Нагадаємо, що до набрання чинності

наказом № 557 за наявність почесного звання працівникам підвищувався посадовий оклад (ставка заробітної плати) на підставі п. 24 Інструкції № 102. Сьогодні в цьому питанні слід керуватися п.п. «б» п.п. 2 п. 4 наказу № 557 і за наявність почесного звання встановлювати надбавку, а не підвищувати посадовий оклад. Установлення надбавки за почесне звання не впливає на розмір посадового окладу (ставки заробітної плати), а додається до нього в абсолютному розмірі при обчисленні заробітної плати.

Крім того,

п. 26 Інструкції № 102 передбачається, що за почесне звання підвищується як посадовий оклад за обійманою посадою, так і ставка заробітної плати, що виплачується за години викладацької роботи. Вважаємо, що ця норма в частині порядку встановлення виплати за наявність почесного звання не суперечить наказу № 557, тому продовжує бути чинною.

Очевидно, так вважає і Міносвіти, оскільки в

листі, що коментується, зроблено такий висновок: надбавка за почесне звання має нараховуватись і на посадовий оклад, і на оплату за викладацькі години.

Згідно з

п.п. «б» п.п. 2 п. 3 постанови № 1298 та п.п. «б» п.п. 2 п. 4 наказу № 557 надбавки за почесні звання встановлюються працівникам, якщо їх діяльність за профілем збігається з наявним почесним званням. За наявності двох або більше звань надбавки встановлюються за одним (вищим) званням. Відповідність почесного звання профілю діяльності працівника на обійманій посаді визначається керівником установи, закладу або організації.

Директорам закладів відповідність почесного звання профілю діяльності та надбавка за звання встановлюються завідувачем відділу (управління) освіти. Зауважимо, що така процедура має здійснюватися за погодженням з виборним профспілковим органом (профкомом), до повноважень якого згідно зі

ст. 247 КЗпП належить вирішення разом із власником або уповноваженим ним органом питань оплати праці працівників, форм і систем оплати праці, розцінок, тарифних сіток, схем посадових окладів, умов запровадження та розмірів надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних та компенсаційних виплат.

До вищезазначеного додамо два моменти, які пов’язані з установленням надбавки за почесне звання.

Перший із них стосується звання «Заслужений вчитель України». Так, згідно з

абз. 10 п. 9 Положення № 476 почесне звання «Заслужений вчитель України» присвоюється вчителям, викладачам та іншим педагогічним працівникам навчальних закладів системи загальної середньої освіти всіх типів за досягнення значних успіхів у навчанні і вихованні учнівської та студентської молоді.

Тому виникає запитання: чи може бути встановлено надбавку за наявність почесного звання «Заслужений вчитель», наприклад, заступнику директора

позашкільного навчального закладу?

На думку спеціаліста Міносвіти, профіль діяльності заступника директора позашкільного навчального закладу з навчальної, навчально-виховної, методичної, виховної чи навчально-виховної роботи

збігається з наявним почесним званням «Заслужений вчитель». Однак прийняття остаточного рішення щодо відповідності почесного звання профілю діяльності працівника на обійманій посаді залишається за керівником навчального закладу (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2010, № 20, с. 26).

Другий момент стосується встановлення надбавки за почесне звання працівникам навчальних закладів (некерівним), які працюють за сумісництвом. Зазначимо, оскільки чинними нормативно-правовими актами не встановлено, що надбавка за почесне звання не може здійснюватися на роботі за сумісництвом, то сумісники мають право на встановлення надбавки за почесне звання «народний» чи «заслужений» за умови, що їх профіль діяльності збігається з наявним почесним званням.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі