Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ОРЕНДА, КОНЦЕСІЯ ОБ’ЄКТІВ ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ВОДО-, ТЕПЛОПОСТАЧАННЯ ТА ВОДОВІДВЕДЕННЯ, ЩО ПЕРЕБУВАЮТЬ У КОМУНАЛЬНІЙ ВЛАСНОСТІ

Законом України «Про особливості передачі в оренду або концесію об’єктів централізованого водо-, теплопостачання та водовідведення, що перебувають у комунальній власності» від 21.10.2010 р. № 2624-VI

визначено особливості передачі в оренду або концесію об’єктів централізованого водо-, теплопостачання та водовідведення, що перебувають у комунальній власності.

Дія цього

Закону поширюється на відносини, пов’язані з:

— передачею в оренду або концесію об’єктів централізованого водо-, теплопостачання та водовідведення, що перебувають у комунальній власності;

— передачею в концесію об’єктів незавершеного будівництва та законсервованих об’єктів, що перебувають у комунальній власності, які можуть бути добудовані з метою їх використання для здійснення діяльності у сферах водопостачання, водовідведення та очищення стічних вод, надання послуг, пов’язаних з постачанням споживачам тепла;

— наданням концесії на створення (будівництво) об’єкта централізованого водо-, теплопостачання та водовідведення;

— господарським використанням об’єктів оренди або концесії.

Рішення про передачу в оренду або концесію зазначених об’єктів приймають:

— за об’єктами, що перебувають у комунальній власності територіальної громади села, селища, міста, — відповідні сільські, селищні, міські ради;

— за об’єктами, що перебувають у спільній власності територіальних громад та в управлінні районної, обласної ради, — відповідна районна, обласна рада за дорученням відповідних рад територіальних громад.

Орендарем, концесіонером об’єкта централізованого водо-, теплопостачання та водовідведення, що перебуває у комунальній власності, може бути

юридична особа — суб’єкт підприємницької діяльності або фізична особа — підприємець.

Орендар не має права передавати орендований об’єкт централізованого тепло-, водопостачання або водовідведення в суборенду.

Продукція і доходи, отримані в результаті використання орендованого об’єкта централізованого водо-, теплопостачання та водовідведення, належатимуть орендарю.

Закон № 2624-VI

набрав чинності 20.11.2010 р.

 

ЗМІНЕНО ІНСТРУКЦІЮ ПРО ПОРЯДОК ОБЧИСЛЕННЯ І СПЛАТИ ПЕНСІЙНИХ ВНЕСКІВ

Постановою правління Пенсійного фонду України від 22.10.2010 р. № 25-1

унесено зміни до Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління ПФУ від 19.12.2003 р. № 21-1.

Тепер ця

Інструкція визначає лише процедуру добровільної участі осіб у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, стягнення заборгованості зі сплати внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій та інших платежів до бюджету Пенсійного фонду України, нарахування і сплати фінансових санкцій та пені, а також відшкодування підприємствами витрат Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Також з

Інструкції вилучено розділи, якими, зокрема, визначалися розміри страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування; порядок обліку та звітність платників Пенсійного фонду; порядок контролю за сплатою страхових внесків платниками.

Постанова від 22.10.2010 р. № 25-1

набере чинності 01.01.2011 р.

 

ПЕРЕНЕСЕННЯ РОБОЧИХ ДНІВ У 2011 РОЦІ

З метою створення сприятливих умов для

святкування 8 Березня — Міжнародного жіночого дня та 28 червня — Дня Конституції України, а також раціонального використання робочого часу розпорядженням КМУ «Про перенесення робочих днів у 2011 році» від 15.11.2010 р. № 2130-р рекомендовано керівникам підприємств, установ і організацій для працівників, яким установлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями, перенести робочі дні з:

— понеділка

7 березня на суботу 12 березня;

— понеділка

27 червня на суботу 25 червня.

Зазначена рекомендація Уряду не поширюється на органи Пенсійного фонду України, Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта», Державне казначейство та банківські установи.

 

НОРМИ ОПЛАТИ ПРАЦІ ОФІЦІЙНИХ ОПОНЕНТІВ

Вища атестаційна комісія спільно з Мінпраці

наказом від 29.10.2010 р. № 696/345 затвердила Норми оплати праці офіційних опонентів.

Згідно з цим

наказом розмір оплати праці за підготовку відгуку становить про:

докторську дисертацію — 203 грн.;

кандидатську дисертацію — 126 грн.

Ставка погодинної оплати праці офіційного опонента за участь у захисті дисертації складає для:

доктора наук — 55,47 грн.;

кандидата наук — 44,31 грн.

Норми оплачуваного часу участі офіційного опонента в захисті докторської і кандидатської дисертацій становлять

2 і 1 годину відповідно.

Зазначені норми застосовуються з 1 жовтня 2010 року та змінюються пропорційно підвищенню розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі