Теми статей
Обрати теми

Які виплати передбачені у зв’язку з отриманням ордена княгині Ольги

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЯКІ ВИПЛАТИ ПЕРЕДБАЧЕНІ У ЗВ’ЯЗКУ З ОТРИМАННЯМ ОРДЕНА КНЯГИНІ ОЛЬГИ

 

Тетяна РЯБУХА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Керівнику лікувально-профілактичного закладу було вручено орден княгині Ольги ІІІ ступеня. Чи має керівник право на які-небудь виплати у зв’язку з цим?

(м. Дніпропетровськ)

 

Державні нагороди України є вищою формою відзначення громадян за видатні заслуги у розвитку економіки, науки, культури, соціальної сфери, захисті Вітчизни, охороні конституційних прав і свобод людини, державному будівництві та громадській діяльності, за інші заслуги перед Україною. Державні нагороди для відзначення громадян за особисті заслуги перед Україною встановлено

Законом України «Про державні нагороди України» від 16.03.2000 р. № 1549-III.

Відповідно до цього

Закону орден княгині Ольги I, II, III ступенів призначений для відзначення жінок за визначні заслуги в державній, виробничій, громадській, науковій, освітянській, культурній, благодійницькій та інших сферах суспільної діяльності, вихованні дітей у сім’ї.

Порядок отримання ордена княгині Ольги визначений

Статутом відзнаки Президента України «Орден княгині Ольги», затвердженим Указом Президента України від 15.08.97 р. № 827/97 (далі — Статут).

Згідно з

розд. 2 Статуту подання про нагородження орденом княгині Ольги вносять на ім’я Президента України центральні органи виконавчої влади, Рада міністрів АР Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації, а також центральні органи творчих спілок, товариств, об’єднань громадян, релігійних конфесій за письмовим погодженням з місцевими органами виконавчої влади.

Клопотання про нагородження орденом княгині Ольги порушують перед вищими органом або організацією. Висунення кандидатур здійснюється гласно, як правило, за місцем роботи особи, яку представляють до відзначення.

Вручення ордена княгині Ольги провадиться в обстановці урочистості і гласності.

Орден княгині Ольги вручає Президент України або уповноважений ним керівник центрального органу виконавчої влади, Голова Ради міністрів АР Крим, посол України, голова обласної, Київської та Севастопольської міської державної адміністрації, Голова Комісії з державних нагород України при Президентові України.

Особі, нагородженій орденом княгині Ольги, вручається знак ордена та орденська книжка.

Зазначеним

Статутом ніяких грошових виплат, пов’язаних з врученням ордена княгині Ольги, не передбачено.

Оплата праці працівників лікувально-профілактичних закладів здійснюється насамперед відповідно до Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 р. № 308/519. Зазначеними Умовами також ніяких виплат, пов’язаних з отриманням ордена княгині Ольги, не передбачено.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі