Теми статей
Обрати теми

Чи має право директор музучилища бути головою предметно-циклової комісії

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЧИ МАЄ ПРАВО ДИРЕКТОР МУЗУЧИЛИЩА БУТИ ГОЛОВОЮ ПРЕДМЕТНО-ЦИКЛОВОЇ КОМІСІЇ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний контролер-ревізор КРВ у м. Харкові

 

Чи має право директор музичного училища бути головою предметно-циклової комісії та отримувати за це доплату в розмірі 15 %, якщо він уже отримує доплату за проживання учнів у гуртожитку в розмірі 10 % посадового окладу?

(м. Кіровоград)

 

Відповідно до

абз. 6 ст. 25 Закону України «Про вищу освіту» від 17.01.2002 р. № 2984-III технікуми (училища) віднесено до вищих навчальних закладів І рівня акредитації або до структурних підрозділів вищих навчальних закладів ІІІ або IV рівня акредитації.

Пунктом 27 Положення про державну вищу установу освіти, затвердженого постановою КМУ від 05.09.96 р. № 1074

, передбачено, що у вищих навчальних закладах I — II рівнів акредитації можуть створюватися предметні (циклові) комісії, які здійснюють навчальну та методичну діяльність за однією або декількома спорідненими дисциплінами.

Предметна (циклова) комісія створюється у випадку, якщо обсяги навчальної роботи дають можливість сформувати викладацький склад у кількості не менше 3 осіб.

Перелік предметних (циклових) комісій,

кандидатури їх керівників та персональний склад затверджуються наказом директора вищого навчального закладу строком на один навчальний рік.

Оплата праці педагогічних працівників вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації провадиться згідно з

Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102).

Згідно з

п. 40 Інструкції № 102 старшим викладачам та викладачам вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації за керівництво предметними, цикловими та методичними комісіями здійснюється додаткова оплата в розмірі 10 — 15 % ставки заробітної плати. Конкретний розмір доплат установлюється керівником навчального закладу за узгодженням з профспілковим комітетом.

Звертаємо увагу: доплата встановлюється

старшим викладачам та викладачам. Отже, директор музичного училища не може бути головою предметно-циклової комісії та отримувати за це доплату в розмірі 15 %.

Також зауважимо, що згідно з

п. 61 Інструкції № 102 директорам і заступникам директорів вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації та професійно-технічних закладів, учні яких проживають у гуртожитках, здійснюється додаткова оплата в розмірі 10 % посадового окладу. Зазначена доплата є самостійною виплатою та встановлюється незалежно від установлення інших надбавок та доплат.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі