Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

З 1 ЖОВТНЯ МІНЗАРПЛАТА ТА ПРОЖИТМІНІМУМ СТАНОВЛЯТЬ 907 грн.

Згідно зі

ст. 52 і 53 Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» від 27.04.2010 р. № 2154-VI з 1 жовтня до 1 грудня 2010 року розміри прожиткового мінімуму на одну працездатну особу та мінімальної заробітної плати в розрахунку на місяць становлять 907 грн.

 

ПІДКОРИГОВАНО ЗАХОДИ ЩОДО ЕКОНОМНОГО ТА РАЦІОНАЛЬНОГО ВИКОРИСТАННЯ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ

Кабмін

постановою від 29.09.2010 р. № 877 уніс зміни до своєї постанови «Про економію бюджетних коштів, передбачених на утримання органів державної влади та інших державних органів» від 22.10.2008 р. № 943.

Відповідно до цих змін викладено в новій редакції деякі заходи щодо економного та раціонального використання бюджетних коштів, передбачених на утримання органів державної влади та інших державних органів, а саме:

до 2012 року припинити придбання автотранспорту, меблів (крім випадків придбання меблів для новостворених установ та збільшення чисельності працівників усіх бюджетних установ), мобільних телефонів, ноутбуків та проведення ремонту кабінетів за рахунок коштів загального та спеціального фондів державного бюджету;

щорічно розробляти та затверджувати плани заходів щодо енергозбереження, забезпечуючи зменшення видатків на комунальні послуги та енергоносії;

щорічно розробляти та затверджувати плани заходів щодо погашення кредиторської заборгованості за рахунок коштів загального та спеціального фондів держбюджету та зменшення дебіторської заборгованості.

До 2012 року

встановлено строк заборони на придбання форменого одягу для працівників органів виконавчої влади (крім органів державної виконавчої служби, органів внутрішніх справ, органів та установ державної кримінально-виконавчої служби та підрозділів податкової міліції в державних податкових адміністраціях в АР Крим, областях, м. Києві і Севастополі, державних податкових інспекціях у районах, містах (крім м. Києва і Севастополя) та районах у містах), Генпрокуратури України, центрального управління СБУ, апарату управління Служби зовнішньої розвідки, Адміністрації Держприкордонслужби, Адміністрації Держспецзв’язку та органу управління держохороною, а також для працівників центрального апарату Міноборони, МНС, Держмитслужби.

Крім того,

виключено низку заходів (тобто знято заборону на здійснення цих видатків), а саме:

— припинити проведення за рахунок коштів загального фонду держбюджету ремонт та реконструкцію приміщень, в яких розміщені органи державної влади та інші державні органи, крім тих, які перебувають в аварійному стані;

— забезпечити скорочення на 10 % видатків держбюджету, передбачених у планах асигнувань на транспортні послуги, зв’язок, представницькі витрати та відрядження за кордон.

Постанова № 877

набере чинності з дня її опублікування.

 

УСТАНОВЛЕНО НАДБАВКУ МЕДПРАЦІВНИКАМ, ЯКІ ПРАЦЮЮТЬ У СОЦІАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ МІНПРАЦІ

Кабмін постановою від 29.09.2010 р. № 875 установив надбавку в розмірі 15 % посадового окладу (з підвищеннями) лікарям, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою та молодшим медичним сестрам з догляду за хворими, які працюють у будинках-інтернатах для громадян похилого віку та інвалідів, у гериартричних пансіонатах та пансіонатах для ветеранів війни і праці, у психоневрологічних інтернатах та дитячих будинках-інтернатах і безпосередньо обслуговують осіб із значно зниженою рухомою активністю та ліжкових хворих.

Перелік посад працівників, яким установлюється зазначена надбавка, затверджується керівником установи за погодженням з профспілковим комітетом.

Постанова № 875

набрала чинності 01.10.2010 р.

 

НА ВИПЛАТИ ЗВІЛЬНЕНИМ ПРАЦІВНИКАМ ДОНАРАХОВУВАТИ ПЕНСІЙНІ ВНЕСКИ НЕ ПОТРІБНО

У

листі від 21.08.2010 р. № 14672/03-20 Пенсійний фонд України розглянув питання про необхідність донарахування пенсійних внесків на суми виплат звільненим працівникам за період з січня по квітень 2010 року у зв’язку з необхідністю застосування з початку року нового розміру мінзарплати та прожиткового мінімуму, установленого Законом про Держбюджет на 2010 рік (зокрема, з 1 січня — 869 грн., з 1 квітня — 884 грн.).

Як роз’яснює ПФУ, посилаючись на

п. 1 ст. 11 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 р. № 1058-IV, роботодавець (страхувальник) зобов’язаний нараховувати та сплачувати страхові внески тільки за осіб, які перебувають із ним у трудових відносинах. Відповідно донараховувати пенсійні внески на виплати вже звільненим працівникам роботодавцю не потрібно.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі