Теми статей
Обрати теми

Надбавку за рівень акредитації вищого навчального закладу не передбачено

Редакція ББ
Відповідь на запитання

НАДБАВКУ ЗА РІВЕНЬ АКРЕДИТАЦІЇ ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНО

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Чи передбачено чинним законодавством установлення надбавки всім працівникам вищого навчального закладу IV рівня акредитації?

(м. Харків)

 

Ні, не передбачено.

На сьогодні основним нормативним документом, яким визначено умови оплати праці працівників навчальних закладів та установ освіти, є

наказ Міністерства освіти і науки України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557 (далі — наказ № 557). Цим нормативним документом не передбачено встановлення надбавки саме за роботу у вищому навчальному закладі, якому присвоєно IV рівень акредитації.

Слід зауважити, що збільшення окладів на цій підставі було врегульовано

наказом Міністерства освіти України «Про затвердження Інструкції про оплату праці та розміри ставок заробітної плати професорсько-викладацького складу вищих навчальних закладів» від 02.04.93 р. № 90, що діє і сьогодні, але тільки в частині, яка не суперечить положенням наказу № 557.

Пунктом 27

цієї Інструкції передбачалося збільшення на 15 % посадових окладів працівників у вищих навчальних закладах, які пройшли акредитацію, отримали відповідний сертифікат та отримали автономію на IV рівні акредитації. Однак дію цього пункту і додаткове 15-відсоткове фінансування вищих установ освіти було скасовано наказом Міністерства освіти України «Про призупинення норми додаткового 15-відсоткового бюджетного фінансування вищих закладів освіти, акредитованих за 4 рівнем» від 09.04.96 р. № 107.

Таким чином, на сьогодні таке збільшення посадових окладів усім працівникам вищих навчальних закладів IV рівня акредитації чинними нормативно-правовими актами

не передбачено і за рахунок бюджетного фінансування не здійснюється.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі