Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ІНДЕКС ІНФЛЯЦІЇ ЗА ВЕРЕСЕНЬ 2010 РОКУ — 102,9 %

За даними Держкомстату України, індекс споживчих цін (індекс інфляції) за вересень 2010 року становить 102,9 %.

 

ПРЕЗИДЕНТ ВИДАВ УКАЗ ПРО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРІОРИТЕТНОГО РОЗВИТКУ ОСВІТИ В УКРАЇНІ

Президент України підписав

Указ «Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні» від 30.09.2010 р. № 926/2010, яким 2011 рік оголошено в Україні Роком освіти та інформаційного суспільства.

Зокрема,

Указом дані доручення Кабміну:

розглянути питання про поширення дії постанови КМУ «Про встановлення надбавки вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам і майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників» від 05.10.2009 р. № 1130 на інших педагогічних працівників;

вжити заходів для поетапного, починаючи з 2011 року, підвищення розмірів оплати праці педагогічних і науково-педагогічних працівників та приведення цих розмірів у відповідність до вимог законодавства про освіту;

— вжити невідкладних заходів щодо впровадження ефективного механізму

забезпечення педагогічних і науково-педагогічних працівників житлом.

 

МІНПРАЦІ НАГАДАЛО ПРО ПОРЯДОК СТВОРЕННЯ ТА ФУНКЦІЇ КОМІСІЇ ІЗ СОЦСТРАХУВАННЯ

Як зазначає Мінпраці в

листі від 27.08.2010 р. № 267/18/153-10, порядок створення комісії із соціального страхування підприємства, установи, організації регламентовано Положенням про комісію (уповноваженого) із загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затвердженим постановою ФССТВП від 23.06.2008 р. № 25.

Комісія

створюється на підприємстві, в установі, організації з чисельністю застрахованих понад 15 осіб. Якщо чисельність застрахованих 15 осіб і менше, то на загальних зборах працівників обирається уповноважений із соцстрахування.

Відповідно до

ч. 3 ст. 50 Закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 р. № 2240-III до функцій комісії, зокрема, належить прийняття рішень про:

призначення або відмову у призначенні допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах, на поховання;

виділення путівок на санаторно-курортне лікування застрахованим особам та членам їх сімей відповідно до ППорядку отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування, яке оплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою ФССТВП від 25.02.2009 р. № 12.

 

ПРАЦІВНИК ЗАХВОРІВ У ПЕРІОД ВИРІШЕННЯ СПОРУ ПРО ЙОГО НЕЗАКОННЕ ЗВІЛЬНЕННЯ: УМОВИ ТА ПОРЯДОК ВИПЛАТИ ЛІКАРНЯНИХ/p>

Як зазначає Мінпраці в

листі від 08.09.2010 р. № 9602/0/14-10/18, посилаючись на ч. 11 ст. 35 Закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 р. № 2240-III, якщо працівник захворів у період вирішення в суді спору про незаконність його звільнення з роботи, допомогу по тимчасовій непрацездатності може бути виплачено такому працівнику за умови поновлення його на роботі з дня винесення відповідного судового рішення.

При цьому, якщо за час такого вимушеного прогулу працівнику за рішенням суду було виплачено зарплату і вона припадає на дні його хвороби, таку виплату має бути утримано, а замість неї призначено та виплачено допомогу по тимчасовій непрацездатності згідно з листками непрацездатності.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі