Теми статей
Обрати теми

Застосування КЕКВ при проведенні видатків на обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЗАСТОСУВАННЯ КЕКВ ПРИ ПРОВЕДЕННІ ВИДАТКІВ НА ОБСЛУГОВУВАННЯ ВНУТРІШНЬОБУДИНКОВИХ СИСТЕМ ГАЗОПОСТАЧАННЯ

 

Тетяна ІВАНОВА, перший заступник начальника управління Державного казначейства в Харківській області

 

За яким КЕКВ здійснювати видатки на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання та профілактичне обслуговування сигналізаторів загазованості?

(Сумська обл.)

 

Вимоги до експлуатації систем газопостачання встановлюють

Правила безпеки систем газопостачання України, затверджені наказом Державного комітету України по нагляду за охороною праці від 01.10.97 р. № 254 (далі — Правила № 254).

Відповідно до

п. 2 Правил № 254 технічне обслуговування — це системи обходів (оглядів), ремонтів, які дають змогу утримувати обладнання в справному стані. При технічному обслуговуванні здійснюються контроль за технічним станом, перевірка на загазованість, виявлення виходу газу, очищення, змазування, регулювання та інші операції з утримання працездатності і справності газопроводів, газорегуляторних пунктів, електрохімзахисту, сигналізації, обладнання газорегуляторних пунктів, газонаповнювальних станцій, газонаповнювальних пунктів і стаціонарних автомобільних газозаправних станцій, газовикористовувальних установок і газових приладів.

Відповідно до

Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Державного казначейства України від 25.11.2008 р. № 495 , видатки на технічне обслуговування та утримання в належному стані (крім ремонту) систем вуличного освітлення, внутрішніх та зовнішніх мереж тепло-, водо-, електро-, газопостачання та водовідведення тощо здійснюються за КЕКВ 1165 «Оплата інших комунальних послуг». Таким чином, видатки на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання мають здійснюватися за КЕКВ 1165.

Перевірка на загазованість також є невід’ємною частиною технічного обслуговування. Рівень загазованості контролюють спеціальні пристрої — сигналізатори загазованості, які відповідно до

п.п. 4.5.27 Правил № 254 встановлюються в житлових і громадських будівлях з масовим скупченням людей (видовищних спорудах, учбових і лікувальних установах, гуртожитках тощо), а також вбудованих і прибудованих до громадських і житлових будівель котельнях. Сигналізатори загазованості є невід’ємною частиною мережі газопостачання, які забезпечують її безпечне функціонування. У зв’язку з цим вважаємо, що видатки на профілактичне обслуговування сигналізаторів загазованості також мають здійснюватися за КЕКВ 1165 «Оплата інших комунальних послуг» як видатки на заходи щодо утримання в належному стані внутрішньої мережі газопостачання.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі