Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОРЯДОК НАРАХУВАННЯ І ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ТА ОДНОРАЗОВОЇ ГРОШОВОЇ ВИНАГОРОДИ ЧЛЕНАМ ВИБОРЧИХ КОМІСІЙ

ЦВК

постановою від 08.10.2010 р. № 397 затвердила Порядок нарахування і виплати заробітної плати та одноразової грошової винагороди членам територіальних і дільничних виборчих комісій з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

За рахунок фонду оплати праці, передбаченого кошторисом територіальної виборчої комісії, здійснюють:

— виплату зарплати голові, заступнику голови, секретарю або іншим членам виборчої комісії, які виконують свої повноваження на платній основі;

— оплату праці членів виборчих комісій за роботу в день виборів і в дні встановлення підсумків голосування та результатів виборів;

— одноразову грошову винагороду членам виборчих комісій у межах загальної економії фонду оплати праці.

Розмір зарплати членів виборчої комісії визначають відповідно до

постанови КМУ «Про умови оплати праці членів виборчих комісій» від 28.07.2004 р. № 966. Окрім того, для членів виборчих комісій, звільнених від виконання виробничих або службових обов’язків за основним місцем роботи, розмір зарплати не може бути нижчим від середньої зарплати за основним місцем роботи та перевищувати зарплату відповідного сільського, селищного, міського голови або голови відповідної ради.

Зарплату членам виборчої комісії, які виконують свої повноваження на платній основі, нараховують пропорційно до відпрацьованого ними часу на підставі табеля обліку робочого часу, який веде секретар виборчої комісії або за дорученням голови комісії інший член виборчої комісії.

Оплату праці членам виборчої комісії, які виконують свої повноваження на підставі цивільно-правового договору, здійснюють за актом надання послуг.

Розмір плати за надані послуги за цивільно-правовим договором не може перевищувати розміру місячної заробітної плати відповідно голови, заступника голови, секретаря або члена виборчої комісії, визначеного

постановою КМУ № 966.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОРЯДОК НАДАННЯ ПОСЛУГ З ТРАНСПОРТНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ВИБОРЧИХ КОМІСІЙ

ЦВК

постановою від 28.09.2010 р. № 373 затвердила Порядок надання послуг із транспортного обслуговування територіальних і дільничних виборчих комісій з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Цією

постановою також затверджено:

— форму договору про надання юридичною особою послуг із транспортного обслуговування територіальної виборчої комісії;

— форму договору про надання фізичною особою послуг із транспортного обслуговування територіальної виборчої комісії.

 

МІНПРАЦІ РОЗ’ЯСНИЛО, ЯКІ ВІДМІТКИ В ТАБЕЛІ ОБЛІКУ РОБОЧОГО ЧАСУ ТРЕБА ПРОСТАВЛЯТИ ЧЛЕНАМ ВИБОРЧОЇ КОМІСІЇ

У

листі від 19.03.2010 р. № 80/13/116-10 Мінпраці, зокрема, зазначило, що членам виборчої комісії (не звільненим від виконання виробничих або службових обов’язків за основним місцем роботи) у табелі обліку використання робочого часу відображається не кількість годин, а робляться відмітки «ІН» — інший невідпрацьований час, передбачений законодавством (виконання державних громадських обов’язків). При цьому законодавством не передбачено надання працівникам, які брали участь у роботі дільничних виборчих комісій, додаткових днів відпочинку за роботу в цих комісіях у вихідні дні.

 

ЗБІЛЬШЕНО РОЗМІР ВИНАГОРОДИ ПРАЦІВНИКУ, НАГОРОДЖЕНОМУ ПОЧЕСНОЮ ГРАМОТОЮ КМУ

Постановою КМУ від 12.10.2010 р. № 925

унесено зміни до Положення про Почесну грамоту Кабінету Міністрів України, затвердженого постановою КМУ від 20.08.2008 р. № 728. Так, п. 13 Положення викладено в новій редакції, а саме: «Нагородженим Почесною грамотою працівникам органів виконавчої влади та інших державних органів, умови оплати праці яких визначені актами Кабінету Міністрів України, виплачується одноразова винагорода в розмірі п’ять тисяч гривень.

Іншим нагородженим Почесною грамотою особам одноразова винагорода може встановлюватися і виплачуватися за рахунок коштів підприємства, установи та організації, де вони працюють,

згідно з рішенням керівника.

Виплата одноразової винагороди проводиться

в межах фонду оплати праці відповідного державного органу, підприємства, установи та організації».

Нагадаємо, що раніше розмір одноразової винагороди складав 50 % посадового окладу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі