Теми статей
Обрати теми

Надбавка за особливі умови праці окремим працівникам установ соціального захисту населення

Редакція ББ
Відповідь на запитання

НАДБАВКА ЗА ОСОБЛИВІ УМОВИ ПРАЦІ ОКРЕМИМ ПРАЦІВНИКАМ УСТАНОВ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері Міністерства праці та соціальної політики України

 

Роз’ясніть порядок виплати надбавки за особливі умови праці окремим працівникам установ соціального захисту населення, установленої постановою КМУ від 29.09.2010 р. № 875, зокрема:

— хто належить до фахівців з базовою і неповною вищою медичною освітою;

— чи є надбавка обов’язковою виплатою;

— чи залежить її розмір від кількості хворих, які обслуговуються;

— чи встановлюється надбавка сумісникам;

— як установити надбавку, якщо працівник тимчасово заміщає відсутнього працівника;

— у якій графі тарифікаційного списку відображати цю надбавку?

(м. Харків)

 

Згідно з

постановою КМУ «Про встановлення надбавки окремим працівникам установ соціального захисту населення» від 29.09.2010 р. № 875 (далі — постанова № 875) з 1 жовтня 2010 року окремим працівникам установ соціального захисту населення встановлено надбавку за особливі умови праці. Зазначимо деякі особливості встановлення такої надбавки.

Надбавка встановлюється

конкретним категоріям працівників, а саме:

1)

лікарям;

2)

фахівцям з базовою і неповною вищою медичною освітою всіх спеціальностей.

Згідно з

Національним класифікатором професій (ДК 003:2005), затвердженим наказом Державного комітету з питань технічного регулювання і споживчої політики від 26.12.2005 р. № 375, і Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників (Випуск 78 «Охорона здоров’я»), затвердженим наказом МОЗ від 29.03.2002 р. № 117, до фахівців з базовою і неповною вищою освітою належать:

— молодші спеціалісти, що здобули вищу медичну освіту, яку забезпечують училища, технікуми, віднесені до вищих навчальних закладів I рівня акредитації;

— бакалаври, що здобули базову вищу освіту, яку забезпечують коледжі та інші вищі заклади освіти II рівня акредитації (

ст. 43 Закону України «Про освіту» від 23.05.91 р. № 1060-XII і ст. 6, 7, 8 Закону України «Про вищу освіту» від 17.01.2002 р. № 2984-III).

Фахівці з базовою і неповною вищою медичною освітою (молодші спеціалісти та бакалаври) мають право працювати на посадах фельдшерів і медичних сестер усіх спеціальностей, акушерок, лаборантів, рентгенолаборантів, інструкторів усіх спеціальностей тощо. Номенклатуру спеціальностей молодших спеціалістів затверджено

наказом МОЗ «Про атестацію молодших спеціалістів з медичною освітою» від 23.11.2007 р. № 742. Посадові оклади таким спеціалістам установлюються згідно з п.п. 2.2.8 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519;

3)

молодшим медичним сестрам з догляду за хворими. Згідно з Національним класифікатором професій (ДК 003:2005) молодші медичні сестри належать до робітників.

Надбавка встановлюється вищезазначеним працівникам, які:

працюють у будинках-інтернатах для людей похилого віку та інвалідів, геріатричних пансіонатах, пансіонатах для ветеранів війни і праці, психоневрологічних пансіонатах та дитячих будинках-інтернатах;

безпосередньо обслуговують осіб зі значно зниженою рухомою активністю і лежачих хворих. Укажемо, що до осіб зі значно зниженою рухомою активністю належать особи з IV і V групами рухомої активності (IV група — рухома активність значно знижена (може самостійно пересуватися приміщенням, домашню роботу самостійно не виконує), V група — рухому активність утрачено повністю (пересуватися самостійно не може, лежачий хворий)) згідно з картою медичного огляду.

Конкретний перелік посад, яким установлюється надбавка, затверджується керівником установи за погодженням з профспілковим комітетом. До зазначеного переліку повинні входити посади, передбачені

постановою № 875. Працівники, посади яких не зазначено в цій постанові, права на надбавку не мають. Адміністрація установи не має права розширювати перелік працівників, визначений постановою № 875.

Надбавка за особливі умови праці є

обов’язковою виплатою. Тобто керівники відповідних установ соціального захисту населення повинні забезпечити виплату надбавки в установленому розмірі працівникам, яким належить ця надбавка. Розмір надбавки фіксований — 15 % посадового окладу (з підвищеннями). Це означає, що надбавку за особливі умови праці не може бути встановлено в іншому розмірі, наприклад, 5 % або 10 % залежно від рішення керівника, а повинна встановлюватися чітко в розмірі 15 % посадового окладу (з підвищеннями) незалежно від кількості осіб, які обслуговуються.

Надбавка за особливі умови праці обчислюється виходячи з

посадового окладу (з підвищеннями) працівника без урахування інших надбавок і доплат та виплачується щомісячно за фактично відпрацьований час. Відображати надбавку слід у графі 18 тарифікаційного списку «Надбавки, що мають обов’язковий характер».

Щодо сумісників зазначимо таке. Незалежно від того, який розмір заробітної плати, надбавок і доплат працівник отримує за основним місцем роботи, за виконання обов’язків

за іншою посадою на умовах сумісництва йому встановлюється оплата відповідно до цієї посади. Однак при встановленні надбавок і доплат слід ураховувати встановлені чинним законодавством заборони щодо встановлення ним окремих видів надбавок і доплат.

Безпосередньо

постановою № 875 , якою встановлено надбавку за особливі умови праці, не встановлено обмеження щодо виплати такої надбавки особам, які працюють за сумісництвом. Отже, сумісникам установлюється надбавка за особливі умови праці в загальному порядку.

Якщо працівник тимчасово заміщає відсутнього працівника, то надбавка обчислюється виходячи з його посадового окладу за

основною посадою (місцем роботи).

Надбавка за особливі умови праці включається до загального доходу працівника як складова заробітної плати. Вона не має разового характеру. Отже, згідно з

п. 2 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078, така надбавка підлягає індексації. При цьому місяць установлення надбавки є базовим з метою проведення індексації за умови, що сума підвищення заробітної плати у зв’язку з установленням надбавки перекриє суму індексації, яку могло бути нараховано цього місяця.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі