Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ЗАТВЕРДЖЕНО НОВІ ФОРМИ СТАТЗВІТНОСТІ З ПРАЦІ

З метою подальшого вдосконалення державних статистичних спостережень зі статистики праці та отримання повної, всебічної та об’єктивної статистичної інформації

наказом Державного комітету статистики України від 28.07.2010 р. № 307 затверджено такі форми статистичної звітності зі статистики праці з уведенням їх у дію починаючи:

зі звіту за 2010 рік:

№ 1-РС «Звіт про витрати на утримання робочої сили» (один раз на чотири роки);

№ 9-ДС (річна) «Звіт про кількісний та якісний склад державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, які займають посади керівників та спеціалістів»;

№ 6-ПВ (річна) «Звіт про кількість працівників, їхній якісний склад та професійне навчання»;

зі звіту за I квартал 2011 року — № 1-ПВ (квартальна) «Звіт з праці»;

зі звіту за січень 2011 року — № 1-ПВ (місячна) «Звіт з праці».

 

КОМПЕНСАЦІЯ ЗА НЕВИКОРИСТАНУ ВІДПУСТКУ — ОБ’ЄКТ ДЛЯ НАРАХУВАННЯ ТА УТРИМАННЯ ПЕНСІЙНИХ ВНЕСКІВ

У

листі від 21.07.10 р. № 12575/03-30 Пенсійний фонд України зазначив, що згідно з п.п. 2.2.12 Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженої наказом Держкомстату України від 13.01.2004 р. № 5 суми грошових компенсацій у разі невикористання щорічних відпусток та додаткових відпусток працівникам, які мають дітей, включаються до фонду оплати праці у складі інших заохочувальних та компенсаційних виплат. Тому такі виплати є об’єктом для нарахування та утримання пенсійних внесків.

Виходячи з викладеного, ПФУ дійшов висновку, що установа, яка нараховує та перераховує грошову компенсацію за невикористану щорічну відпустку,

повинна нараховувати, утримувати та сплачувати з таких сум пенсійні внески.

 

НЮАНСИ ОФОРМЛЕННЯ ЛИСТКА НЕПРАЦЕЗДАТНОСТІ ПРИ АВТОМАТИЗОВАНОМУ РОЗРАХУНКУ СЕРЕДНЬОЇ ЗАРПЛАТИ

У листі від 23.07.10 р. № 04-06/К-272з-378

ФССТВП роз’яснив таке. Виходячи з положень п. 22 Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою КМУ від 26.09.2001 р. № 1266, якщо розрахунок середньої заробітної плати в установі здійснюється автоматизовано, для спрощення роботи бухгалтерії в частині оформлення листків непрацездатності для виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги по вагітності та пологах дозволяється не заповнювати розділ листка непрацездатності «Довідка про заробітну плату» та «Належить до виплати».

При цьому до листка непрацездатності обов’язково додається розрахунок середньої заробітної плати, оформлений аналогічно листку непрацездатності, завірений підписом керівника і головного бухгалтера та печаткою.

 

ПРИЗНАЧЕННЯ ТА ЗВІЛЬНЕННЯ КЕРІВНИКІВ ДПТНЗ

Нагадаємо, що з 1 січня 2010 року згідно з

розпорядженням КМУ від 21.01.2009 р. № 42 Міносвіти тимчасово наділило обласні, Київську та Севастопольську міські держадміністрації повноваженнями з управління державними професійно-технічними навчальними закладами (далі — ДПТНЗ), що здійснюють підготовку кваліфікованих працівників за професіями для регіональних ринків праці.

У тому числі, держадміністраціям було делеговано функцію з укладення та розірвання контрактів з керівниками таких ДПТНЗ. Тепер своїм

розпорядженням «Про внесення зміни до пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 січня 2009 р. № 42» від 27.08.2010 р. № 1711-р Кабмін виключив цю норму. Це означає, що, як і раніше, укладати та розривати контракти з керівниками таких ДПТНЗ буде безпосередньо Міносвіти.

Розпорядження набрало чинності

27.08.2010 р.

 

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ПОЛОЖЕННЯ ПРО НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС

Постановою КМУ від 27.08.2010 р. № 768

унесено зміни до абз. 2 п. 6 Положення про навчально-виховний комплекс «дошкільний навчальний заклад — загальноосвітній навчальний заклад», «загальноосвітній навчальний заклад — дошкільний навчальний заклад», затвердженого постановою від 12.03.2003 р. № 306.

Зміни передбачають, що дошкільний підрозділ навчально-виховного комплексу забезпечує належний рівень дошкільної освіти дітей віком від

двох місяців (раніше — від трьох років) до шести (семи) років відповідно до вимог Базового компонента дошкільної освіти.

 

ЗАТВЕРЖДЕНО НОВЕ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ЗАГАЛЬНООСВІТНІЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

Постановою КМУ від 27.08.2010 р. № 778

затверджено нове Положення про загальноосвітній навчальний заклад. Це Положення визначає основні засади діяльності загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів і форм власності.

У зв’язку з цим колишнє

Положення про загальноосвітній навчальний заклад, затверджене постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 964, втратило чинність.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі