Теми статей
Обрати теми

Виплата надбавки за вислугу років директору ДЮСШ, який веде навчальнотренувальну роботу

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ВИПЛАТА НАДБАВКИ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ ДИРЕКТОРУ ДЮСШ, ЯКИЙ ВЕДЕ НАВЧАЛЬНО-ТРЕНУВАЛЬНУ РОБОТУ

 

Оксана ЛЕВЧЕНКО, головний спеціаліст відділу організації бюджетного процесу, фінансового моніторингу та нормування видатків департаменту економіки та фінансів Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту

 

Якщо директор дитячо-юнацької школи займається тренерсько-викладацькою роботою, як у такому разі необхідно нараховувати надбавку за вислугу років?

(м. Суми)

 

Відповідно до

п. 1 додатка 7 наказу Мінсім’ямолодьспорту «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій галузі фізичної культури і спорту» від 23.09.2005 р. № 2097 (далі — наказ № 2097) директорам, а також заступникам директорів з основного виду діяльності, тренерам-методистам та інструкторам-методистам (у тому числі старшим) спортивних шкіл усіх типів, центрів олімпійської підготовки, спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю на основному місці роботи дозволяється вести навчально-тренувальну роботу протягом основного робочого часу. При цьому навантаження зазначених працівників у спортивній школі та центрі олімпійської підготовки не може перевищувати 12 годин навчально-тренувальної роботи (НТР) на тиждень, а у спеціалізованому навчальному закладі спортивного профілю — 9 годин НТР на тиждень.

Оплата зазначеної роботи здійснюється згідно зі ставками тренерів-викладачів з відповідною освітою і категорією. Виплата надбавок та доплат, у тому числі — надбавки за вислугу років, передбаченої

наказом Мінсім’ямолодьспорту від 29.12.2002 р. № 2850, здійснюється як до посадового окладу директора (заступника директора, тренера-методиста, інструктора-методиста), так і до ставки заробітної плати, установленої за навчально-тренувальну роботу.

Слід зауважити, що оплата директорам (їх заступникам з основного виду діяльності, тренерам-методистам, інструкторам-методистам) за навчально-тренувальну роботу здійснюється лише за першою формою, тобто за кількістю годин навчально-тренувальної роботи за тиждень (

п. 6 додатку 6 до наказу № 2097). Друга форма оплати праці тренерів-викладачів (за розмірами нормативів за підготовку одного учня-спортсмена, який входить до складу національної збірної команди України) у такому випадку не застосовується.

Слід також зазначити, що перераховані вище категорії працівників мають право здійснювати навчально-тренувальну роботу у вільний від основної роботи час. У такому разі на них поширюються умови роботи за сумісництвом, установлені

постановою КМУ «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 03.04.93 р. № 245 та спільним наказом Міністерства праці, Міністерства юстиції та Міністерства фінансів «Про затвердження Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 28.06.93 р. № 43, згідно з якими:

— оплата праці сумісників здійснюється за фактично виконану роботу;

— тривалість роботи за сумісництвом не може перевищувати чотирьох годин на день і повного робочого дня у вихідний день. А загальна тривалість роботи протягом місяця не повинна перевищувати половини місячної норми робочого часу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі