Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

НАДБАВКА ПЕДАГОГАМ

З метою підвищення престижності праці педагогічних працівників Кабмін

постановою від 23.03.2011 р. № 373 установив надбавку в розмірі 20 % посадового окладу (ставки заробітної плати) педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування.

Ця надбавка встановлюється з дати набрання чинності

постановою № 373, тобто з 1 вересня 2011 року, на весь обсяг навчального навантаження, що виконується працівником.

З цієї дати втратить чинність

постанова КМУ «Про встановлення надбавки вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам і майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників» від 05.10.2009 р. № 1130.

 

СКАСОВАНо ПОДАННЯ ЩОМІСЯЧНОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ з ПДФО

Президент України підписав

Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України» від 07.04.2011 р. № 3221-VI, яким з ПКУ вилучено п.п. «д» п. 176.2 ст. 176, відповідно до якого особи, які мають статус податкових агентів, зобов’язані щомісячно подавати до органів ДПС за місцем реєстрації Податкову декларацію з податку на доходи фізичних осіб за формою, установленою наказом ДПАУ від 31.01.2011 р. № 58.

Також

Законом установлено, що Податковий розрахунок за формою № 1ДФ подається лише в разі нарахування доходів платнику податку податковим агентом протягом звітного періоду .

Закон № 3221-VI

набрав чинності 20.04.2011 р. («Голос України» від 20.04.2011 р. № 72).

 

ДПАУ ОПРИЛЮДНИЛА ПАМ’ЯТКУ ПРО АДМІНІСТРАТИВНІ ПРОЦЕДУРИ ВИПИСУВАННЯ, ВИДАЧІ та ОТРИМАННЯ ПОДАТКОВИХ НАКЛАДНИХ

З метою належної організації адміністрування ПДВ

ДПАУ листом від 06.04.2011 р. № 9497/7/16-1517 надіслала підлеглим на місцях Пам’ятку про адміністративні процедури виписування, видачі та отримання податкових накладних.

ДПАУ також зобов’язала переглянути раніше надані податкові консультації з питань виписування і видачі податкових накладних (далі — ПН) та

відкликати ті, зміст яких не відповідає Пам’ятці.

Звернемо увагу на окремі особливості заповнення ПН, викладені в цій

Пам’ятці.

Так, у

Пам’ятці ДПАУ з посиланням на ст. 11 Закону УРСР «Про мови в Українській РСР» підкреслює, що ПН має бути виписана виключно українською мовою.

Також зазначено, що ПН може друкуватися поліграфічним методом, за допомогою комп’ютера чи іншим способом. Наприклад, роздрукований бланк може бути заповнений від руки кульковою або чорнильною ручкою. У будь-якому разі

в одній ПН не можуть одночасно одні поля заповнюватися шляхом друку, а інші — від руки кульковою чи чорнильною ручкою.

У

Пам’ятці, зокрема, роз’яснюється, в якому форматі заповнюється номер ПН, індивідуальний податковий номер покупця (продавця), адреса, номер телефону продавця (покупця), як заповнюються графи «вид договору» та «номер договору», а також як відображати в Реєстрі виданих та отриманих податкових накладних ПН, виписані в різних податкових періодах, але отримані платником у поточному періоді (тобто із запізненням).

 

МІНПРИРОДИ ЩОДО ЗБОРУ ЗА СПЕЦВИКОРИСТАННЯ ВОДИ

Мінприроди в

листі від 15.03.2011 р. № 5515/16/10-11-МП повідомило, що спеціальне водокористування здійснюється юридичними і фізичними особами для задоволення питних потреб, а також для господарсько-побутових, промислових, сільськогосподарських та інших потреб на підставі дозволу і є платним.

Згідно зі

ст. 42 Водного кодексу України водокористувачі можуть бути первинними і вторинними. Первинні водокористувачі — це ті, що мають власні водозабірні споруди і відповідне обладнання для забору води. Вторинні водокористувачі (абоненти) — це ті, що не мають власних водозабірних споруд і отримують воду з водозабірних споруд первинних водокористувачів та скидають стічні води до їх систем на умовах, що встановлюються між ними.

Дозвіл на спеціальне водокористування оформлює лише первинний водокористувач. Для вторинного дозволом на спеціальне водокористування є встановлений у дозволі первинного водокористувача ліміт використання води та відведення стічних вод абонентами і договір між ними. Окремим документом

дозвіл на спеціальне водокористування для вторинних водокористувачів не оформлюється.

Отже, збір за спеціальне використання води вторинним водокористувачем обчислюється виходячи з фактичних обсягів використаної води, установлених у дозволі первинного водокористувача лімітів, ставок збору та коефіцієнтів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі