Теми статей
Обрати теми

Обчислення надбавки за науковий ступінь у разі роботи у вечірній школі при виправній колонії

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ОБЧИСЛЕННЯ НАДБАВКИ ЗА НАУКОВИЙ СТУПІНЬ У РАЗІ РОБОТИ У ВЕЧІРНІЙ ШКОЛІ ПРИ ВИПРАВНІЙ КОЛОНІЇ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний контролер-ревізор КРВ у м. Харкові

 

У вечірній школі при виправній колонії педагогічним працівникам установлюється підвищення окладу на 20 %. Як ураховувати оклад при обчисленні педагогу надбавки за науковий ступінь кандидата наук у розмірі 15 % посадового окладу — з підвищенням на 20 % чи без нього? Чи залежить розмір доплати за науковий ступінь від тижневого навантаження та обсягу виконуваної роботи?

(м. Макіївка)

 

Як уже зазначалося, згідно з

п.п. «в» п. 28 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102, педагогічним працівникам у школах при виправно-трудових установах посадові оклади підвищуються на 20 % . Відповідно до п. 34 цієї Інструкції в результаті підвищення посадового окладу (ставки заробітної плати) утворюється новий посадовий оклад (ставка заробітної плати), унаслідок чого всі встановлені працівнику доплати й надбавки розраховуються виходячи з такого посадового окладу.

Щодо обчислення доплати за науковий ступінь зауважимо таке. Згідно з

п.п. «г» п.п. 2 п. 4 наказу Міносвіти «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557 (далі — наказ № 557) за науковий ступінь установлюється надбавка до посадового окладу (ставки заробітної плати) в таких розмірах:

— доктора наук — у граничному розмірі 25 % посадового окладу (ставки заробітної плати);

— кандидата наук — у граничному розмірі 15 % посадового окладу (ставки заробітної плати).

Доплата встановлюється працівникам, якщо їх діяльність за профілем збігається з наявним науковим ступенем. Відповідність вченого звання та наукового ступеня профілю діяльності працівника на посаді визначається керівником навчальних закладів, установ освіти і наукових установ. Документи, що засвідчують наявність наукового ступеня та вченого звання, мають відповідати нормам та вимогам, передбаченим законодавством.

Таким чином, за науковий ступінь кандидата наук установлюється надбавка в розмірах, передбачених

наказом № 557, яка не впливає на посадовий оклад (ставку заробітної плати), а при обчисленні заробітної плати додається до окладу в абсолютних розмірах.

Згідно зі

спільним листом Міносвіти і ЦК Профспілки працівників освіти і науки від 14.02.2006 р. № 1/9-102 розміри надбавок і доплат, передбачених пп. 2б, 2в, 2г, 3в, 3г п. 4 наказу № 557, установлюються залежно від тижневого (річного) навчального навантаження чи обсягу виконуваної роботи.

Приклад.

Тижневе навантаження вчителя української мови у вечірніх класах при виправній колонії становить 9 годин. Учитель має кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» (12-й тарифний розряд) і науковий ступінь кандидата наук.

1. Посадовий оклад педпрацівника з урахуванням підвищення за роботу при виправній колонії становитиме: 1590,00 грн. (1325,00 грн. + 1325,00 грн. 

х 20 %).

2. Заробітна плата за години викладання у виправній колонії складе: 795,00 грн. (1590,00 грн. : : 18 год.

х 9 год.).

3. Надбавка за науковий ступінь кандидата наук дорівнюватиме: 119,25 грн. (795,00 грн. х 15 %).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі