Теми статей
Обрати теми

Оплата праці сестри медичної лікувального кабінету

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ОПЛАТА ПРАЦІ СЕСТРИ МЕДИЧНОЇ ЛІКУВАЛЬНОГО КАБІНЕТУ

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки, фінансів та бухгалтерської звітності

 

Згідно з Типовими штатними нормативами дошкільних навчальних закладів, затвердженими наказом Міносвіти від 04.11.2010 р. № 1055, до штатного розпису дошкільного закладу введено посаду сестри медичної лікувального кабінету. Як установити посадовий оклад такому працівнику?

(м. Харків)

 

Згідно з

п. 2 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102, умови оплати праці керівників, спеціалістів, службовців та робітників структурних підрозділів та окремих працівників установ, закладів і організацій освіти, для яких вони не передбачені цією Інструкцією (транспорту, зв’язку, сільського господарства, комунального обслуговування тощо), установлюються відповідно до умов оплати праці аналогічних категорій працівників відповідних галузей народного господарства та виробництв.

Таким чином, нарахування заробітної плати медичним працівникам, які працюють у закладах освіти, проводиться згідно з

Умовами оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затвердженими спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519). Це означає, що оплата праці медичних працівників навчальних закладів та установ освіти здійснюється відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я.

Згідно з

п. 1.5 Умов № 308/519 розміри посадових окладів (тарифних ставок) визначаються за тарифними розрядами Єдиної тарифної сітки, які встановлюються професіоналам, фахівцям залежно від наявної кваліфікаційної категорії, робітникам — кваліфікаційного розряду в межах діапазону, визначеного для цих посад (професій) довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників.

Єдині кваліфікаційні вимоги до осіб, які обіймають медичні посади, визначено в

Довіднику кваліфікаційних характеристик професій працівників (Випуск 78 «Охорона здоров’я»), затвердженому наказом МОЗ від 29.03.2002 р. № 117 (далі — Довідник № 117).

Згідно з

Довідником № 117 посада сестри медичної лікувального кабінету належить до спеціалістів. У розділі «Спеціалісти» Довідника № 117 визначено кваліфікаційні вимоги до молодших спеціалістів усіх спеціальностей. Однією з таких вимог є неповна вища освіта (молодший спеціаліст) або базова вища освіта (бакалавр) за напрямом підготовки «Медицина».

Конкретні кваліфікаційні характеристики для сестри медичної лікувального кабінету

Довідником № 117 не встановлено. Водночас для їх визначення можна скористатися кваліфікаційними характеристиками, установленими для сестри медичної.

Тарифні розряди залежно від кваліфікаційної категорії сестри медичної лікувального кабінету визначаються згідно з

п.п. 2.2.8 Умов № 308/519, а саме для:

— вищої кваліфікаційної категорії установлюється 9-й тарифний розряд;

— першої кваліфікаційної категорії — 8-й тарифний розряд;

— другої кваліфікаційної категорії — 7-й тарифний розряд;

— без категорії — 6-й тарифний розряд.

Атестація сестри медичної лікувального кабінету проводиться кожні п’ять років відповідно до

наказу МОЗ «Про атестацію молодших спеціалістів з медичною освітою» від 23.11.2007 р. № 742.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі