Теми статей
Обрати теми

Щодо нарахування ЄСВ на суму матеріальної допомоги

Редакція ББ
Лист від 13.07.2011 р. № 14399/03-20

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

ЩОДО НАРАХУВАННЯ ЄСВ НА СУМУ МАТЕРІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ

Лист від 13.07.2011 р. № 14399/03-20

 

<…> Пенсійний фонд України розглянув листа щодо нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і повідомляє.

Базою для нарахування єдиного внеску для підприємств, установ та організацій, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, відповідно до пункту 1 частини першої статті 7 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі — Закон) є сума нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці».

Порядок нарахування та сплати єдиного внеску визначений Інструкцією про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, яка затверджена постановою правління Пенсійного фонду України від 27.09.2010 № 21-5 та зареєстрована в Міністерстві юстиції України 27 жовтня 2010 року за № 994/18289.

Згідно з підпунктом 4.3.5 зазначеної Інструкції визначення видів виплат, що відносяться до основ­ної, додаткової заробітної плати та інших заохочувальних та компенсаційних виплат, при нарахуванні єдиного внеску передбачено Інструкцією зі статистики заробітної плати, затвердженою наказом Державного комітету статистики України від 13.01.2004 № 5, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 27.01.2004 р. за № 114/8713.

Перелік видів виплат, на які не нараховується єдиний внесок, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 22.12.2010 р. № 1170 (далі — Перелік).

Відповідно до підпункту 14 зазначеного Переліку

матеріальна допомога разового характеру, що надається окремим працівникам у зв’язку із сімейними обставинами; на оплату лікування, оздоровлення дітей, поховання, коли необхідність її отримання виникла раптово, за умови подання заяви, а її розмір визначається адміністрацією підприємства, не є базою для нарахування єдиного внеску.

Відповідно до підпункту 2.3.3 Інструкції зі статистики заробітної плати матеріальна допомога, що має

систематичний характер, надана всім або більшості працівників (на оздоровлення, у зв’язку з екологічним станом, крім сум, указаних у п. 3.31), відноситься до заробітної плати, як інші заохочувальні та компенсаційні виплати, а отже є базою для нарахування та утримання єдиного внеску.

 

Заступник Голови правління В. Короневський

 

КОМЕНТАР РЕДАКЦІЇ

 

ЄСВ З МАТЕРІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯМ: РОЗ’ЯСНЮЄ ПФУ

У

листі, що коментується, фахівці Пенсійного фонду відповіли на таке запитання: «Державним службовцям на підставі ст. 33 і 35 Закону України «Про державну службу» від 16.12.93 р. № 3723-XII виплачується матеріальна допомога на оздоровлення при виході в щорічну відпустку та матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань. Чи обкладаються такі виплати єдиним внеском на загальнообов’язкове державне соціальне страхування?».

Незважаючи на те, що запитання поставлено досить конкретно, фахівці Пенсійного фонду при відповіді на нього обмежилися загальними роз’ясненнями щодо обкладення єдиним внеском на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі — ЄСВ) матеріальної допомоги, яка виплачується працівникам.

У зв’язку з цим розглянемо порядок обкладення ЄСВ матеріальної допомоги, що виплачується держслужбовцям, більш докладно.

 

Матеріальна допомога на оздоровлення

Згідно зі

ст. 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI (далі — Закон № 2464) платниками ЄСВ є, зокрема:

— роботодавці: підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, фізичні особи — підприємці, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством;

— працівники, які працюють у зазначених вище юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством.

Базою для обкладення ЄСВ відповідно до

п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону № 2464 є сума нарахованої заробітної плати за видами виплат, що включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, які визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці» від 24.03.95 р. № 108/95-ВР (далі — Закон № 108), та сума винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Згідно з

п.п. 2.3.3 Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженої наказом Держкомстату від 13.01.2004 р. № 5 (далі — Інструкція № 5), розробленої відповідно до Закону № 108, матеріальна допомога, що має систематичний характер, надана всім або більшості працівників (у тому числі на оздоровлення, крім сум, зазначених у п. 3.31 Інструкції № 5), належить до фонду заробітної плати (серед інших заохочувальних та компенсаційних виплат).

Згідно зі

ст. 35 Закону України «Про державну службу» від 16.12.93 р. № 3723-XII державним службовцям при виході в щорічну відпустку надається матеріальна допомога на оздоровлення. Така матеріальна допомога є обов’язковою виплатою й надається всім або більшості працівників.

Таким чином, матеріальна допомога на оздоровлення

є базою для нарахування та утримання ЄСВ.

 

Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань

Зауважимо, що такий вид матеріальної допомоги надається не лише державним службовцям, працівникам органів місцевого самоврядування, а й працівникам державних та комунальних бібліотек, державних та комунальних клубних закладів.

Рішення про виплату матеріальної допомоги приймає керівник відповідної установи виходячи з обставин, викладених у заяві працівника, а також за наявності достатніх коштів для її виплати, тобто матеріальна допомога виплачується

в межах фонду оплати праці, затвердженого кошторисом установи, та за умови виплати всім працівникам обов’язкових виплат, доплат та надбавок. Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань не є обов’язковою виплатою, тобто не обов’язково виплачується всім або більшості працівників.

Згідно з

п. 3.31 Інструкції № 5 матеріальна допомога разового характеру, яка надається окремим працівникам при настанні певних обставин, не належить до фонду оплати праці.

Крім того, матеріальна допомога разового характеру не є базою для нарахування та утримання ЄСВ на підставі

п. 14 Переліку видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого постановою КМУ від 22.12.2010 р. № 1170.

Проте звернемо увагу на такий момент. Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань не обкладатиметься ЄСВ

тільки у випадку, якщо в установі:

— виплата матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань має

разовий характер;

— така матеріальна допомога надається

окремим працівникам у зв’язку із сімейними обставинами в непередбачуваних (екстрених) випадках; на оплату лікування, поховання, коли необхідність її отримання виникає раптово;

— працівники подають

заяви на надання матеріальної допомоги, а її розмір визначається адміністрацією установи.

Якщо ж матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань надається

всім або більшості працівників та видатки на її виплату передбачені кошторисом, то в цьому випадку віднести її до матеріальної допомоги разового характеру не можна. Така матеріальна допомога повинна обкладатися податком на доходи на загальних підставах (див. лист ДПАУ від 26.03.2011 р. № 6005/6/17-0715 // «Бюджетна бухгалтерія», 2011, № 23), а також ЄСВ у порядку, установленому для матеріальної допомоги на оздоровлення.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі