Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ІНДЕКС ІНФЛЯЦІЇ ЗА ЛИПЕНЬ 2011 РОКУ — 98,7 %

За даними Держкомстату, індекс споживчих цін (індекс інфляції) за липень 2011 року становить

98,7 %.

 

ПІДВИЩЕННЯ ЗАРПЛАТИ МЕДИЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ, ЯКІ НАДАЮТЬ ДОПОМОГУ ХВОРИМ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ

На виконання вимог

постанови КМУ «Про деякі заходи щодо підвищення престижності праці медичних працівників, які надають медичну допомогу хворим на туберкульоз» від 16.02.2011 р. № 123 Мінсоцполітики та МОЗ видали спільний наказ «Про внесення змін до Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я і установ соціального захисту населення» від 19.07.2011 р. № 284/424.

У цьому документі визначено порядок установлення та виплати двох видів додаткової оплати праці медичним працівникам, які надають медичну допомогу хворим на туберкульоз, а саме:

підвищення посадового окладу у зв’язку зі шкідливими і важкими умовами праці та надбавки за тривалість безперервної роботи.

Наказ № 284/424

набирає чинності з моменту опублікування і діє з 01.07.2011 р.

Текст цього документа з коментарем до нього буде опубліковано в наступному номері нашої газети.

 

ЗМІНИ ДО МЕТОДИКИ ОЦІНКИ ОБ`ЄКТІВ ОРЕНДИ

Постановою КМУ від 03.08.2011 р. № 832

унесено зміни до Методики оцінки об’єктів оренди, затвердженої постановою КМУ від 10.08.95 р. № 629.

Зокрема, змінами передбачено, що оцінка майна установ та організацій, іншого окремого індивідуально визначеного майна, що перебуває в державній та комунальній власності і передається в оренду, обов’язково здійснюється перед укладенням договору оренди та перед

продовженням (поновленням) договору оренди у разі, коли на момент продовження дії такого договору остання оцінка об’єкта оренди була проведена більш як три роки тому.

Крім того, впроваджується обов’язкове проведення

незалежної оцінки не тільки нерухомого, але й іншого окремого індивідуально визначеного майна.

З прийняттям

постанови № 832 удосконалено процедуру проведення стандартизованої оцінки нерухомого майна за погодженням з органом, уповноваженим управляти майном цих установ та організацій.

Постанова № 832

набере чинності з дня її офіційного опублікування.

 

Унесено зміни до Бюджетного кодексу України

Законом України вiд 07.07.2011 р. № 3614-VI

внесено чимало змін до Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI, зокрема такі:

БКУ доповнено новими термінами — «боргове зобов’язання», «гарантійне зобов’язання», «квазіфіскальні операції», «обслуговування державного (місцевого) боргу», «погашення державного (місцевого) боргу», «управління державним (місцевим) боргом»;

ст. 17 БКУ частково викладено в новій редакції (основ­на увага — державному (місцевому) боргу);

— повноваження Держказначейства частково перекладено на Мінфін. Так, бухоблік усіх операцій щодо виконання Держбюджету здійснюватимуть органи Держказначейства, але у порядку, встановленому Мінфіном. Порядок ведення бухобліку бюджетними установами, порядок закриття рахунків поточного бюджетного періоду та відкриття рахунків наступного бюджетного періоду визначатиме також Мінфін;

БКУ доповнено ст. 1031, в якій ідеться про субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.Закон № 3614-VI набрав чинності 07.08.2011 р.

Детальніше про зміни до

БКУ ми розповімо в найближчих номерах нашої газети.

 

Списання майна закладів, установ та організацій, що належать до сфери управління МОЗ

МОЗ

наказом від 05.08.2011 р. № 483 надав право головним державним санітарним лікарям АР Крим, областей, міст Києва та Севастополя, ректорам вищих медичних (фармацевтичних) закладів освіти, директорам науково-дослідних інститутів МОЗ, начальникам СМСЧ МОЗ, голов­ним лікарям санаторіїв МОЗ, керівникам установ, закладів та організацій, підпорядкованих МОЗ, приймати рішення про списання інших необоротних матеріальних активів, а також основних засобів (крім нерухомого майна та автотранспорту), первісна (переоцінена) вартість яких за одиницю (комплект) становить до 5 тис. грн. (уключно).

Керівникам установ, які мають у підпорядкуванні установи нижчого рівня, надано право приймати рішення про списання інших необоротних матеріальних активів, що знаходяться на балансі підпорядкованих їм закладів, та основ­них засобів (крім нерухомого майна та автотранспорту), первісна (переоцінена) вартість яких за одиницю (комплект) становить до 5 тис. грн. (уключно).

У

наказі № 483 також зазначено, що облік та списання запасів бюджетних установ, які належать установі, забезпечують її функціонування (або перебувають у процесі виробництва продукції, виконання робіт, надання послуг) і будуть використані протягом одного року, потрібно здійснювати відповідно до Інструкції з обліку запасів бюджетних установ, затвердженої наказом Держказначейства від 08.12.2000 р. № 125 .

Нагадаємо, що відповідно до п. 5 Порядку списання об’єктів державної власності, затвердженого постановою КМУ від 08.11.2007 р. № 1314, державні установи та організації списують основні засоби на підставі рішення, прийнятого суб’єктом управління. Таким щодо об’єктів державних установ та організацій є саме МОЗ (ст. 4 Закону України «Про управління об’єктами державної власності» від 21.09.2006 р. № 185-V). Щодо комунальних закладів охорони здоров’я, то суб’єктом управління об’єктами комунальної власності є відповідні місцеві ради (Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.97 р. № 280/97-ВР).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі