Теми статей
Обрати теми

Щодо заповнення Податкового звіту про використання коштів неприбуткових організацій

Редакція ББ
Відповідь на запитання

щодо заповнення Податкового звіту про використання коштів неприбутковиХ організаціЙ

 

Який залишок коштів на спеціальних рахунках необхідно зазначити бюджетним установам (організаціям) при заповненні рядка 1.2 частини I Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій за другий квартал, другий і третій квартали та другий — четвертий квартали 2011 року?

 

Відповідно до

п.п. «а» п. 157.1 ст. 157 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI, зі змінами та доповненнями (далі — ПКУ), органи державної влади України, органи місцевого самоврядування та створені ними установи або організації, що утримуються за рахунок коштів відповідних бюджетів, належать до неприбуткових установ та організацій.

Згідно з

п. 157.10 ст. 157 ПКУ доходи неприбуткових організацій, визначених у п.п. «а» п. 157.1 цієї статті, у тому числі доходи закладів і установ освіти, науки, культури, охорони здоров’я, а також архівних установ та реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, що мають відповідну ліцензію, які утримуються за рахунок бюджету, зараховуються до складу кошторисів (на спеціальний рахунок) для утримання таких неприбуткових організацій і використовуються виключно на фінансування видатків такого кошторису (у тому числі на фінансування господарської діяльності згідно з їх статутами), розрахованого та затвердженого в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. У разі якщо за наслідками звітного (податкового) року доходи, зараховані до кошторису для утримання зазначених організацій, перевищують суму визначених кошторисом витрат, сума перевищення враховується у складі кошторису наступного року.

Відповідно до

п. 157.14 ст. 157 ПКУ центральний орган державної податкової служби встановлює порядок обліку і подання податкової звітності про використання коштів неприбуткових організацій. Форму та порядок складання Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій (далі — Звіт) затверджено наказом ДПА від 31.01.2011 р. № 56. Звіт складається та подається неприбутковою установою, організацією, їх відокремленими підрозділами за кожний звітний (податковий) період. Відповідно до встановленої форми Звіту залишки коштів на спеціальних рахунках, що перейшли з попереднього року, відображаються у рядку 1.2 частини I Звіту.

Згідно з

п.п. 2 підрозд. 2 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ з дати набрання чинності розд. III ПКУ платники податку на прибуток підприємств складають наростаючим підсумком та подають декларацію з податку на прибуток за такі звітні податкові періоди: другий квартал, другий і третій квартали та другий — четвертий квартали 2011 року. Якщо результатом розрахунку об’єкта оподаткування платника податку з числа резидентів за підсумками першого кварталу 2011 року є від’ємне значення, то сума такого від’ємного значення підлягає включенню до витрат другого календарного кварталу 2011 року. Розрахунок об’єкта оподаткування за наслідками другого кварталу, другого і третього кварталів, другого — четвертого кварталів 2011 року здійснюється з урахуванням від’ємного значення, отриманого платником податку за перший квартал 2011 року, у складі витрат таких податкових періодів наростаючим підсумком до повного погашення такого від’ємного значення.

З урахуванням викладеного, оскільки у 2011 році платники, на яких поширюються норми

розд. III ПКУ, складають податкову звітність окремо за перший квартал 2011 року та окремо за другий квартал, другий і третій квартали та другий — четвертий квартали 2011 року, то бюджетні установи (організації) при заповненні Звіту починаючи з другого кварталу 2011 року у рядку 1.2 частини I Звіту зазначають залишки коштів на спеціальних рахунках, що перейшли з першого кварталу 2011 року (залишки коштів станом на 01.04.2011 р.).

 

За матеріалами Єдиної бази податкових знань,
що розміщена на офіційному сайті ДПСУ
www.sta.gov.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі