Теми статей
Обрати теми

Щодо умов оплати праці педагогічних працівників

Редакція ББ
Лист від 28.10.2011 р. № 10/2-799

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ЩОДО УМОВ ОПЛАТИ ПРАЦІ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

Лист від 28.10.2011 р. № 10/2-799

 

Розглянувши в межах компетенції листа <…> щодо умов оплати праці педагогічних працівників, повідомляємо.

Щодо штатних розписів загальноосвітніх навчальних закладів з вечірніми класами.

Відповідно до Положення про загальноосвітній навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 р. № 778, з урахуванням потреб населення та місцевих умов загальноосвітній навчальний заклад може приймати рішення про створення в ньому класів з вечірньою формою навчання. Слід зазначити, що йдеться не про вечірню (змінну) школу як окрему юридичну особу, а про вечірні класи в складі денної загальноосвітньої школи.

На цей час формування штатного розпису загальноосвітніх навчальних закладів (крім шкіл-інтернатів усіх типів, спеціальних, санаторних шкіл, шкіл соціальної реабілітації та вечірніх (змінних) шкіл) здійснюється відповідно до Методичних рекомендацій з питань порядку формування штатів загальносвітніх навчально-виховних закладів, які були доведені для виконання до управлінь освіти обласних державних адміністрацій листом Міністерства освіти і наук України від 19.06.2001 р. № 1/9-234 (із змінами, лист від 10.08.2001 р. № 1/9-282). З вересня 2012 року набере чинності наказ Міністерства освіти і науки України від 06.12.2010 р. № 1205 «Про затвердження Типових штатних нормативів загальноосвітніх навчальних закладів».

На сьогодні введення до штатного розпису посади завідувача бібліотеки здійснюється за наявності 14 і більше класів (загальної кількості: денних, вечірніх). З 2012 року кількість класів буде зменшено до 11.

Стосовно здійснення доплат директору денного загальноосвітнього навчального закладу із вечірніми класами та лаборантам фізичних та хімічних кабінетів інформуємо, що відповідно до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 27.05.93 р. за № 56, встановлення доплат за роботу з вечірніми класами не передбачено, такі доплати передбачені виключно у вечірніх (змінних) школах.

Проте відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. № 1298 та наказу Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 р. № 557 таким працівникам може бути встановлено надбавку в розмірі до 50 % посадового окладу (ставки заробітної плати) за високі досягнення у праці; за виконання особливо важливої роботи; за складність, напруженість у роботі.

Щодо підвищення посадових окладів педагогічних працівників у виправних колоніях.

Згідно із спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Державного Департаменту України з питань виконання покарань від 01.03.2002 р. № 154/55 «Про затвердження Положення про умови навчання та отримання базової та повної загальної середньої освіти особами, засудженими до позбавлення волі, у загальноосвітніх навчальних закладах при установах кримінально-виконавчої системи» реалізація конституційного права осіб, засуджених до позбавлення волі, на здобуття базової та повної загальної середньої освіти здійснюється у вечірніх (змінних) школах, що створюються при установах кримінально-виконавчої системи.

Відповідно до пункту 28 раніше зазначеної Інструкції педагогічним працівникам у школах при виправно-трудових установах посадові оклади підвищуються на 20 відсотків. Тобто в цьому випадку мається на увазі вечірня школа.

Одночасно звертаємо увагу на те, що підвищення посадового окладу (ставки заробітної плати) педагогічних працівників за роботу у виправних колоніях (пункт 34 Інструкції) утворює новий посадовий оклад (ставку заробітної плати) цих працівників, від розміру якого в подальшому і розраховуються доплати і надбавки, на які ці працівники мають право, а саме, наприклад, доплата за науковий ступінь, надбавка за вислугу років, за престижність праці тощо.

 

Директор Департаменту С. Даниленко

 

КОМЕНТАР ФАХІВЦЯ

МОНМС ЩОДО ОКРЕМИХ ПИТАНЬ ОПЛАТИ ПРАЦІ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

У листі, що коментується, МОНМС відповіло на низку запитань, які вже висвітлювалися на сторінках газети «Бюджетна бухгалтерія». Розглянемо їх.

 

1. При денній загальноосвітній середній школі І — ІІІ ступенів функціонує 11 класів, а також 3 класи з вечірньою формою навчання та чисельністю 107 учнів.

Чи поширюються Методичні рекомендації з формування штатів, доведені листом Міносвіти від 19.06.2001 р. № 1/9-234, на класи з вечірньою формою навчання на базі загальноосвітньої середньої школи?

Чи можемо ми ввести посаду завідувача бібліотеки, ураховуючи, що в школі є 3 класи з вечірньою формою навчання (загальна кількість класів — 14)?

Чи мають право директор школи і лаборант на доплату за вечірні класи?

Згідно з п. 3 ст. 9 Закону України «Про загальну середню освіту» від 13.05.99 р. № 651-XIV (далі — Закон № 651) загальноосвітні навчальні заклади можуть створювати у своєму складі класи (групи) з вечірньою (заочною) та дистанційною формами навчання.

Штатні розписи державних та комунальних загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від підпорядкування та типів установлюються відповідним органом управління освітою на підставі Типових штатних нормативів загальноосвітніх навчальних закладів, затверджених Міносвіти (ст. 45 Закону № 651).

Наказом Міносвіти від 06.12.2010 р. № 1205 було затверджено нові Типові штатні нормативи загальноосвітніх навчальних закладів, проте цей наказ набере чинності тільки 01.09.2012 р.

Наразі в цьому питанні слід керуватися Методичними рекомендаціями з питань порядку формування штатів загальноосвітніх навчально-виховних закладів, які було доведено листом Міносвіти від 19.06.2001 р. № 1/9-234 (далі — Методичні рекомендації).

Так, пп. 8 і 9 Методичних рекомендацій передбачено, що до штатних розписів навчальних закладів уводяться штатні посади завідувача бібліотеки та бібліотекаря залежно від наявності певної кількості класів.

Як зазначено в абз. 2 Методичних рекомендацій, їх дія поширюється на денні загальноосвітні школи всіх типів, ліцеї, гімназії та інші середні навчально-виховні заклади нового типу.

Водночас МОНМС у листі, що коментується, вказало таке: при введенні посади завідувача бібліотеки до штатного розпису денної загальноосвітньої середньої школи, при якій створено класи з вечірньою формою навчання, слід також ураховувати й класи з вечірньою формою навчання .

При цьому протягом 10 років подібні питання вже неодноразово ставилися фахівцям Міносвіти, однак чітких змін до Методичних рекомендацій так і не було внесено.

Таким чином, у денній загальноосвітній середній школі, в якій функціонує 11 класів з денною формою навчання та 3 класи з вечірньою формою навчання (усього — 14 класів), можна ввести посаду завідувача бібліотеки.

Умови оплати праці працівників навчальних закладів визначено наказом Міносвіти «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти і наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557, а також Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102).

Як зазначило МОНМС у листі, що коментується, установлення доплат директору за керівництво класами з вечірньою формою навчання, а також лаборантам денних середніх загальноосвітніх навчальних закладів, які одночасно виконують обов’язки лаборантів фізичних та хімічних кабінетів вечірніх (змінних) середніх загальноосвітніх навчальних закладів, Інструкцією № 102 не передбачено.

У свою чергу зауважимо, що виконання таких обов’язків потребує певних витрат часу й Інструкцією № 102 для таких працівників передбачено встановлення певних доплат.

Так, відповідно до абз. 2 п. 46 Інструкції № 102 за керівництво класами з очно-заочною формою навчання при денних загальноосвітніх школах директору провадиться доплата у розмірі 25 % посадового окладу (ставки заробітної плати).

Також і лаборантам денних середніх загальноосвітніх навчальних закладів, які одночасно виконують обов’язки лаборантів фізичних та хімічних кабінетів вечірніх (змінних) середніх загальноосвітніх навчальних закладів, здійснюється додаткова оплата в розмірі 5 % посадового окладу за кожен кабінет за умови, що у штаті цих шкіл не передбачено посади лаборантів (п. 59 Інструкції № 102).

У зв’язку з цим директор денної загальноосвітньої середньої школи, на базі якої створено класи з вечірньою формою навчання, має право на доплату, передбачену абз. 2 п. 46 Інструкції № 102. Також право на доплату, передбачену п. 59 Інструкції № 102, має лаборант такої школи.

 

2. Чи підвищується посадовий оклад педагогічним працівникам класів з вечірньою формою навчання, які відпрацьовують години згідно з навчальним планом у виправному центрі (колонії)?

Так, підвищується. Відповідне підвищення передбачено п.п. «в» п. 28 Інструкції № 102. Згідно з цим підпунктом педагогічним працівникам у школах при виправно-трудових установах посадові оклади підвищуються на 20 %. Це підтвердило і МОНМС у листі, що коментується.

Розмір підвищення посадового окладу за роботу в класах при виправно-трудових установах відображається у графі 7 тарифікаційного списку.

Відповідно до абз. 1 п. 34 Інструкції № 102 в результаті підвищення посадового окладу (ставки заробітної плати) утворюється новий посадовий оклад (ставка заробітної плати), який відображається у графі 8 тарифікаційного списку. Усі встановлені працівнику доплати і надбавки розраховуються виходячи з такого посадового окладу.

 

Світлана МЕРЕНКОВА,
 провідний контролер-ревізор КРВ
 у м. Харкові

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі