Теми статей
Обрати теми

Надбавка за науковий ступінь концертмейстеру

Редакція ББ
Відповідь на запитання

НАДБАВКА ЗА НАУКОВИЙ СТУПІНЬ КОНЦЕРТМЕЙСТЕРУ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний контролер-ревізор КРВ у м. Харкові

 

У музичному училищі працює за сумісництвом концертмейстер, який має науковий ступінь кандидата педагогічних наук за спеціальністю «Теорія та методика професійної освіти».

Чи має право такий працівник отримувати надбавку за наявність наукового ступеня, якщо він працює концертмейстером?

(м. Кіровоград)

 

Для відповіді на це запитання слід звернутися до наказу Міносвіти «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557 (далі — наказ № 557).

Згідно з п.п. «г» п.п. 3 п. 4 цього наказу за наявність наукового ступеня встановлюється доплата до посадового окладу (ставки заробітної плати) у таких розмірах:

— доктора наук — 25 %;

кандидата наук — 15 %.

При цьому наказом № 557 передбачено: доплата встановлюється працівникам, якщо їхня діяльність за профілем збігається з наявним науковим ступенем. За наявності у працівників двох наукових ступенів доплата встановлюється за одним (вищим) науковим ступенем.

Відповідність наукового ступеня профілю діяльності працівника на посаді визначається керівниками навчальних закладів, установ освіти та наукових установ.

Документи, що засвідчують наявність наукового ступеня, повинні відповідати нормам та вимогам, передбаченим законодавством.

Відповідно до Переліку посад педагогічних і науково-педагогічних працівників, затвердженого постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 9630, посаду концертмейстера віднесено до педагогічних, отже, у цьому конкретному випадку, на нашу думку, профіль діяльності концертмейстера збігається з наявним науковим ступенем кандидата педагогічних наук «Теорія та методика професійної освіти». Однак прийняття остаточного рішення про відповідність наукового ступеня профілю діяльності працівника на посаді залишається виключно за керівником навчального закладу.

Також при встановленні зазначеної вище доплати слід пам’ятати: чинними на сьогодні нормативно-правовими актами не передбачено, що встановлення доплати не може здійснюватися при роботі за сумісництвом. Отже, особи, які працюють за сумісництвом та мають науковий ступінь (за умови, що профіль їх діяльності збігається з наявним науковим ступенем), також мають право на встановлення доплати за науковий ступінь.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі