Теми статей
Обрати теми

Підвищення окладу за роботу в певних типах закладів

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПІДВИЩЕННЯ ОКЛАДУ ЗА РОБОТУ В ПЕВНИХ ТИПАХ ЗАКЛАДІВ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний контролер-ревізор КРВ у м. Харкові

 

Чи підвищується посадовий оклад головного бухгалтера та заступника завідувача з господарської роботи дошкільного навчального закладу на 20 % за роботу з дітьми груп спеціального призначення (порушення мови) та на 3 % за кількість дітей?

(м. Луганськ)

 

Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102), передбачено підвищення посадових окладів керівних та педагогічних працівників за роботу в певних типах закладів.

Зокрема, згідно з п. 29 цієї Інструкції посадові оклади керівних працівників, діяльність яких безпосередньо пов’язана з навчально-виховним процесом у дошкільних навчальних закладах для дітей, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку чи тривалого лікування, підвищуються на 20 %.

Діяльність заступника завідувача з господарської роботи та головного бухгалтера дошкільного навчального закладу для дітей, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку чи тривалого лікування, не пов’язана безпосередньо з навчально-виховним процесом, у зв’язку з цим права на підвищення посадового окладу згідно з п. 29 Інструкції № 102 такі працівники не мають.

Також не мають права зазначені вище працівники на підвищення посадового окладу на 3 % за середньомісячну кількість дітей, оскільки в примітці 2 до п. 11 Інструкції № 102 зазначено, що на таке підвищення має право тільки завідувач дошкільного навчального закладу з середньомісячною кількістю дітей понад 60 за кожні наступні 60 дітей.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі