Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ІНДЕКСУВАТИ НЕОБОРОТНІ АКТИВИ ЗА 2010 РІК НЕ ПОТРІБНО

Як відомо,

п. 1.7 Інструкції з бухгалтерського обліку необоротних активів бюджетних установ, затвердженої наказом Держказначейства від 17.07.2000 р. № 64, передбачено проведення індексації первісної (відновлювальної) вартості груп необоротних активів протягом I кварталу наступного звітного року згідно з коефіцієнтом індексації, який визначається за такою формулою:

Кі = [I (а - 1) - 10]:100, де І (а - 1) — індекс інфляції року, за результатами якого проводиться індексація.

Якщо значення Кі не перевищує одиниці, індексація не проводиться.

За даними Держкомстату, індекс інфляції за 2010 рік склав 109,1 %, отже,

коефіцієнт індексації, розрахований відповідно до вказаної формули, дорівнює 0,991.

Оскільки коефіцієнт індексації не перевищує одиниці,

індексація первісної (відновлювальної) вартості груп необоротних активів за 2010 рік бюджетними установами не проводиться.

 

НАДАННЯ ПЛАТНИХ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ

Постановою КМУ «Деякі питання надання платних адміністративних послуг» від 05.01.2011 р. № 33

передбачено, що з 1 березня 2011 року надання платних адміністративних послуг здійснюватиметься виключно бюджетними установами, а також підприємствами, небюджетними установами та організаціями, на які законодавчими актами або міжнародними договорами України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, покладено повноваження щодо надання таких послуг, і державними підприємствами, що належать до сфери управління Державної служби технічного регулювання.

Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади доручено:

— внести до 20.02.2011 р. на розгляд Кабміну проекти актів щодо затвердження переліків платних адміністративних послуг із зазначенням бюджетних установ, а також підприємств, установ та організацій і розмірів плати за надання зазначених послуг та оприлюднити такі переліки на офіційних веб-сайтах після їх затвердження;

— забезпечити до 01.03.2011 р. відкриття підприємствами, установами та організаціями, що належать до сфери їх управління, рахунків в органах Держказначейства і подати Держфінінспекції та Мінекономрозвитку перелік таких підприємств, установ та організацій;

— подати до 15.03.2011 р. Кабміну звіт про виконання цієї

постанови.

Держказначейство до 01.03.2011 р. повинно забезпечити відкриття та обслуговування рахунків підприємств, установ та організацій і затвердити порядок їх казначейського обслуговування.

Держфінінспекція повинна буде провести перевірку виконання цієї

постанови, а також постанов КМУ «Про заходи щодо упорядкування адміністративних послуг» від 17.07.2009 р. № 737 і «Деякі питання надання адміністративних послуг» від 11.10.2010 р. № 915 та проінформувати Кабмін до 01.04.2011 р. про результати перевірки.

 

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО КЗпП ЩОДО ПЕРЕНЕСЕННЯ ВИХІДНИХ ТА РОБОЧИХ ДНІВ

Законом України від 11.01.2011 р. № 2914-VI

унесено зміни до ст. 67 Кодексу законів про працю України.

Відповідно до цих змін з метою створення сприятливих умов для використання святкових та неробочих днів, а також раціонального використання робочого часу

Кабмін не пізніше ніж за три місяці до таких днів може рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій перенести вихідні та робочі дні у порядку і на умовах, установлених законодавством, для працівників, яким установлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями. Власник або уповноважений ним орган у разі застосування рекомендації Кабміну не пізніше ніж за два місяці видає наказ (розпорядження) про перенесення вихідних та робочих днів на підприємстві, в установі або організації, погоджений з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником).

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ФОРМУ № 1ДФ

Відповідно до

п. 176.2 Податкового кодексу України особи, які мають статус податкових агентів щодо нарахування, утримання та сплати податку на доходи фізичних осіб, зобов’язані:

а) своєчасно та повністю нараховувати, утримувати та сплачувати (перераховувати) до бюджету цей податок на доход, що виплачується на користь платника податку та оподатковується до або під час такої виплати за рахунок фізособи;

б) подавати у строки, встановлені цим

Кодексом для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до органу ДПС за місцем свого розташування. Такий розрахунок подається незалежно від того, виплачує доходи платникам податку зазначена особа протягом звітного періоду чи ні. Запровадження інших форм звітності з цих питань не допускається.

З метою реалізації зазначених положень

наказом ДПАУ від 24.12.2010 р. № 1020 затверджено:

— форму

Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ);

Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку.

Дія цього

Порядку поширюється на податкових агентів, а саме: юридичних осіб (їх філії, відділення, інші відокремлені підрозділи), самозайнятих осіб, представництва нерезидентів — юридичних осіб, які незалежно від організаційно-правового статусу та способу оподаткування іншими податками та/або форми нарахування (виплати, надання) доходу (у грошовій або негрошовій формі) нараховують (виплачують, надають) доходи фізичній особі та/або зобов’язані нараховувати, утримувати та сплачувати податок на доходи фізичних осіб до бюджету від імені та за рахунок фізичної особи з доходів, що виплачуються такій особі.

Податковий розрахунок

за новою формою № 1ДФ уперше подається за I квартал 2011 року.

Наказ № 1020 набере чинності 01.04.2011 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі