Теми статей
Обрати теми

Заповнюємо Звіт з єдиного соцвнеску

Редакція ББ
Стаття

ЗАПОВНЮЄМО ЗВІТ З ЄДИНОГО СОЦВНЕСКУ

 

Наближається граничний строк подання Звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до органів Пенсійного фонду України (далі — Звіт), затвердженого постановою правління ПФУ від 08.10.2010 р. № 22-2.

У зв’язку з цим у цій статті розповімо про особливості його складання.

Дарина ДАВИДЕНКО, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Усі страхувальники-роботодавці починаючи

зі звіту за січень 2011 року на своїх найманих працівників та осіб, які надають послуги (виконують роботи) за цивільно-правовими договорами (далі — ЦПД), зобов’язані подавати Звіт за формою, наведеною в додатку 4 до Порядку № 22-2.

 

СПОСІБ ПОДАННЯ ЗВІТУ

Пунктом 2.2 Порядку № 22-2

установлено, що Звіт може подаватися:

в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП) через центр обробки електронних звітів згідно з Порядком № 7-7. При цьому паперовий носій не подається;

на паперових носіях, завірених підписом керівника і бухгалтера та скріплених печаткою (за наявності), разом з електронною формою на електронних носіях інформації (дискета, флеш-карта, диск тощо). Електронна форма Звіту повинна відповідати звіту на паперових носіях (п. 2.10 Порядку № 22-2);

на паперових носіях, завірених підписом керівника і бухгалтера та скріплених печаткою (за наявності), якщо кількість застрахованих осіб не більше 5 осіб (раніше — не більше 10 осіб).

Звіт

, надісланий поштою, не вважається поданим (п. 2.11 Порядку № 22-2).

На паперових носіях

Звіт формується у двох примірниках. Один примірник Звіту з відміткою органу ПФУ зберігається у страхувальника.

Електронну форму

Звіту страхувальники формують з використанням спеціального програмного забезпечення, актуальні версії якого повинні безоплатно надаватися органом ПФУ за місцем узяття на облік (п. 2.3 Порядку № 22-2).

 

СТРОКИ ПОДАННЯ ЗВІТУ

Як передбачено

п. 3.1 Порядку № 22-2, базовим звітним періодом є календарний місяць. Страхувальники формують та подають Звіт не пізніше 20 числа місяця, наступного за базовим звітним місяцем.

Якщо

останній день строку подання Звіту припадає на вихідний, святковий та інший неробочий день, то його переносять на перший після нього робочий день (п. 2.15 Порядку № 22-2). Отже, перший Звіт за січень 2011 року необхідно буде подати не пізніше 21.02.2011 р. (20.02.2011 р. — вихідний день).

Зверніть увагу: за неподання, несвоєчасне подання, подання

Звіту не за встановленою формою територіальним органом ПФУ накладається штраф у розмірі 170 грн. (п.п. 7.2.1 Інструкції № 21-5). На посадову особу, відповідальну за подання Звіту, накладається штраф від 340 до 510 грн. (за повторне протягом року порушення — від 510 до 680 грн.), ст. 1651 КпАП.

 

ПОРЯДОК ЗАПОВНЕННЯ ЗВІТУ

На жаль, дотепер ПФУ не видав будь-яких рекомендацій щодо заповнення нової звітності. Тому при заповненні

Звіту керуватимемося Порядком № 22-2,
а також усними консультаціями фахівців ПФУ.

Розглянемо основні особливості заповнення нової пенсійної звітності, на які слід звернути увагу бюджетним установам.

Форма

Звіту дуже схожа зі звітом, що подавався до органів ПФУ у 2010 році. Водночас є й відмінності. Так, Звіт містить усього дев’ять Таблиць (раніше їх було десять), оскільки інформація, яка раніше відображалася в Таблицях 6 і 7, тепер формується в одній Таблиці 6 Звіту.

У

Звіті має бути зазначено всі основні дані про страхувальника, а також перелік Таблиць, який наведено на першій сторінці Звіту — титульному аркуші.

Далі зупинимося на особливостях заповнення титульного аркуша та окремих таблиць

Звіту.

 

ТИТУЛЬНИЙ АРКУШ

При заповненні титульного аркуша зверніть увагу на такі моменти.

В окремому реквізиті вказується

код органу ПФУ, в якому страхувальник зареєстрований як платник страхових внесків.

У переліку

Таблиць Звіту (таблична частина) напроти назви кожної з Таблиць зазначається:

— у

графі «Кількість аркушів» — кількість аркушів документів однієї Таблиці;

— у

графі «Кількість рядків» — кількість заповнених рядків на аркушах документів однієї Таблиці для Таблиць 5 — 9 (переноситься з аналогічного реквізиту Таблиці);

— у

графі «Усього» — загальна кількість аркушів документів та загальний підсумок рядків у цих аркушах.

Напроти

Таблиць, які не подаються, проставляються прокреслення (п. 4.3 Порядку № 22-2).

 

ТАБЛИЦЯ 1

Таблицю 1 «Нарахування єдиного внеску»

формують усі страхувальники, які використовують працю фізосіб на умовах трудового договору (контракту) чи на інших умовах, передбачених законодавством, або за ЦПД (крім ЦПД, укладених з підприємцями, винагорода за якими не є об’єктом для справляння ЄСВ).

За структурою

Таблиця 1 дуже схожа з Таблицею 1, що подавалася у складі звіту у 2010 році. Тому детально на її заповненні не зупинятимемося. Укажемо тільки, що заповнюється Таблиця 1 у гривнях з копійками, незаповнені рядки прокреслюються. Формули для заповнення/перевірки рядків у табличній частині Таблиці наведено в самих назвах рядків.

Таблиці 2, 3, 4, 8, 9

звичайні роботодавці-страхувальники не заповнюють, тому в титульному аркуші напроти цих таблиць слід поставити прокреслення. Зокрема:

Таблиці 2 і 8 подаються виключно районними (міськими управліннями праці та соціального захисту населення щодо осіб, які отримують допомоги, компенсації, грошове забезпечення згідно із законодавством;

Таблиці 3 і 9 подаються тільки військовими частинами та іншими військовими формуваннями щодо осіб, які проходять строкову військову службу;

Таблиця 4 подається установами, організаціями, військовими частинами та органами, які виплачують грошове забезпечення військовослужбовцям (крім військовослужбовців строкової служби), особам рядового та начальницького складу.

 

ТАБЛИЦЯ 5

Як і раніше,

Таблицю 5 «Трудові відносини застрахованих осіб» слід подавати всім страхувальникам, але тільки за місяці, в яких (п. 4.8 Порядку № 22-2):

1) укладалися або розривалися:

— трудові договори;

— ЦПД (крім ЦПД, укладених з підприємцями, винагорода за якими не є об’єктом для справляння ЄСВ);

2) відбулися зміни у прізвищі, імені та по батькові або в номері застрахованої особи.

Якщо таких випадків не було, то

Таблицю 5 не подають (на титульному аркуші напроти цієї Таблиці слід поставити прокреслення).

Якщо протягом звітного місяця працівника було:

— прийнято на роботу, а потім звільнено, то на нього заповнюють

один рядок, зазначивши в ньому дату прийняття (графа 9.1) та дату звільнення (графа 9.2);

— звільнено з роботи, а потім знову прийнято, то на нього заповнюють

два рядки: перший запис із зазначенням дати припинення трудових відносин (у графі 9.2), а другий запис із зазначенням дати початку трудових відносин (у графі 9.1).

Загальний вид

Таблиці 5 не зазнав значних змін, за винятком того, що:

— скасовано тип

Таблиці «Коригуюча»;

— додано графу «

6. Громадянство України», яка заповнюється просто: для громадян України проставляється «1», а якщо застрахована особа — іноземець, то «0»;

— графа «

9. Трудові відносини/угоди ЦПХ» тепер передбачає внесення дати початку та припинення відносин з фізособою, у тому числі щодо ЦПД. Так, у графі 9.1 указують день прийняття на роботу або дату початку строку дії ЦПД, якщо застрахована особа розпочала трудову діяльність у звітному місяці; у графі 9.2 — день звільнення з роботи або дату закінчення строку дії ЦПД, якщо застрахована особа припинила трудову діяльність у звітному місяці.

 

ТАБЛИЦЯ 6

Таблицю 6 «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу) застрахованим особам»

призначено для формування відомостей про суми нарахованої застрахованим особам заробітної плати (доходу) у звітному місяці в розрізі кожної застрахованої особи.

У цій

Таблиці відображається інформація, яка раніше відображалася в Таблицях 6 (щодо відпускних) та 7 (щодо лікарняних) звіту, що подавався у 2010 році.

Разом з тим у ній є декілька нових показників, а саме:

графа 6 «Громадянин України (1 — так, 0 — ні)»;

графа 7 «Чоловік — Ч, жінка — Ж»;

графа 11 «Місяць та рік, за який проведено нарахування».

Відомості про заробітну плату (дохід) застрахованої особи формують з урахуванням

кодів категорій застрахованих осіб, які зазначено в додатку 2 до Порядку № 22-2. Зауважимо: такі коди в цілому відповідають кодам, що застосовувалися у 2010 році. Водночас додатково запроваджено такі коди:

— 25 — наймані працівники, які працюють на посадах, робота на яких зараховується до стажу, який дає право на отримання пенсії відповідно до окремих законів України (наприклад, держслужбовці);

— 26 — особи, які працюють за ЦПД;

— 29 — особи, які одержують допомогу по тимчасовій непрацездатності.

На одну застраховану особу заповнюється декілька рядків, якщо у звітному місяці такій особі

(п. 4.9 Порядку № 22-2):

1)

нараховували доходи, що є базою для різних ставок ЄСВ. Наприклад, якщо працівнику нарахували зарплату (ЄСВ у частині утримань — 3,6 %) та лікарняні (ЄСВ у частині утримань — 2 %), то на такого працівника заповнюють два рядки. При цьому слід правильно заповнити графу 9, указавши в ній код застрахованої особи. Так, при занесенні даних про заробітну плату у графі 9 проставляється код «1» (або «25»). При занесенні даних про нарахування цьому ж працівнику лікарняних у графі 9 указують код «29»;

2)

нараховували виплати за минулі (лікарняні; нарахування за роботи, строк виконання яких перевищує один місяць) або майбутні (відпускні) періоди (п. 4.9 Порядку № 22-2).

Наприклад, суму перехідних лікарняних (припустимо, січень — лютий), нарахованих у лютому 2011 року, слід відобразити у звіті за лютий, заповнивши два рядки: перший — на суму лікарняних, що припадають на січень, другий — на лікарняні за лютий. Те саме правило застосовується при відображенні сум перехідних відпускних.

Також вважаємо, що

два рядки слід заповнити на працівника, який у звітному місяці підтвердив свій статус інваліда* не з початку місяця. У такому разі в Таблиці 6 за таким працівником буде два рядки:

— перший щодо заробітної плати до підтвердження статусу інваліда (ЄСВ у частині нарахувань — 36,3 %), у

графі 9 зазначають код «1»;

— другий щодо заробітної плати після підтвердження статусу інваліда (ЄСВ у частині нарахувань — 8,41 %), у

графі 9 указують код «2».

* Нагадаємо: згідно з п. 3.13 Інструкції № 21-5 підтвердженням установлення працівнику інвалідності є завірена копія довідки обстеження в медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності. Завіряється копія довідки безпосередньо установою, організацією, де працює інвалід.

Наведемо в таблиці особливості заповнення окремих показників

Таблиці 6.

 

Правила заповнення окремих показників

Таблиці 6

Показник

Правила заповнення

1

2

«Тип:»

Проставляється позначка «Х» в одній із клітинок:
— «Початкова», якщо Таблиця 6 подається вперше за певний звітний місяць;
— «Скасовуюча» — для виправлення допущених помилок у номері облікової картки (ідентифікаційного номера) застрахованої особи в раніше поданій Таблиці 6 за певний звітний місяць

«Код категорії ЗО» (графа 9)

Коди категорій застрахованих осіб наведено в додатку 2 до Порядку № 22-2

«Тип нарахування» (графа 10)

Заповнюється тільки у випадках, передбачених переліком кодів типу нарахувань 1 — 5 (п. 4.9 Порядку № 22-2). Якщо у Звіті відображено нарахування тільки за звітний місяць, то рядків з кодами 1 — 5 у цій графі не буде. У цьому випадку графу слід прокреслити (п. 2.4 Порядку № 22-2)

«Місяць та рік, за який проведено нарахування***» (графа 11)

Указується місяць та рік, за який нараховано:
— допомогу по тимчасовій непрацездатності та відпускні (зазначаємо в полі відповідного місяця тільки в сумі, що припадає на цей місяць);
— виплати з кодами типів нарахувань 1, 2, 3, 4, 5.
В інших випадках прокреслюється

«Загальна сума нарахованої заробітної плати/доходу (усього з початку звітного місяця)» (графа 13 — чисельник)

Указується база для справляння ЄСВ, без обмеження максимальної величини доходу за кожною окремо застрахованою особою з урахуванням такої черговості відображення виплат за умови їх нарахування цій особі в одному звітному місяці — з першого по останнє число звітного місяця (п. 4.9 Порядку № 22-2):
а) сума нарахованої зарплати за видами виплат;
б) сума винагороди за цивільно-правовими договорами (крім договорів, з яких не справляється ЄСВ);
в) сума допомоги по тимчасовій непрацездатності.
Якщо зарплата нараховується за попередній період, зокрема у зв’язку з уточненням кількості відпрацьованого часу, виявленням помилок, її включають до зарплати того місяця, в якому були здійснені нарахування

«Сума нарахованої заробітної плати/доходу в межах максимальної величини, на яку нараховується єдиний внесок» (графа 14 — знаменник)

Відображається нарахований заробіток (дохід), зазначений у графі 13, але в межах максимальної величини доходу, з якої справляється ЄСВ. У січні — березні 2011 року така величина становитиме 14115 грн. (941 грн. х 15).
Якщо місячний дохід працівника не перевищує максимальну величину,
то показник графи 13 переноситься до графи 14

«Сума єдиного внеску за звітний місяць (із заробітної плати/доходу)» (графа 15)

Відображаються суми фактично утриманого ЄСВ за відповідний звітний місяць окремо з кожного виду виплати.
Зверніть увагу: у Таблиці 6 суму ЄСВ, нарахованого «зверху» на зарплату (дохід), не відображають

«Ознака наявності трудової книжки» (графа 16 — чисельник)

Проставляється відповідна відмітка, якщо в роботодавця знаходиться трудова книжка працівника (основне місце роботи)

«Ознака наявності спецстажу»
(графа 17 — знаменник)

Проставляється відповідна відмітка, якщо в застрахованої особи є підстави згідно з чинним законодавством для обліку спеціального стажу та на використання пільг у пенсійному забезпеченні. У разі проставляння відмітки «1» на таку застраховану особу заповнюється Таблиця 7

 

Не виключено, що ПФУ дозволить заносити до

Таблиці 6 від’ємні значення сум нарахованої зарплати, доходу (графи 13 і 14) та утриманого ЄСВ (графа 15) при відображенні сум перерахунку заробітку (доходу), пов’язаного з уточненням кількості відпрацьованого часу у зв’язку з хворобою (наприклад, коли помилково за дні хвороби було нараховано зарплату, яку відображено у звіті за місяць нарахування).

 

ТАБЛИЦЯ 7

Таблицю 7 «Наявність підстав для обліку стажу окремим категоріям осіб відповідно до законодавства»

подають страхувальники, в яких є робочі місця, робота на яких зараховується до спеціального стажу.

Якщо

немає робочих місць, на яких робота зараховується до спеціального стажу, Таблицю 7 не подають (у титульному аркуші напроти цієї Таблиці слід поставити прокреслення).

Код підстави для обліку стажу окремим категоріям осіб (

графа 8) відповідно до законодавства вказується у вигляді восьмирозрядного коду, що складається із чотирьох частин, які наведено в додатку 3 до Порядку № 22-2.

Далі докладніше зупинимося на відображенні у

Звіті лікарняних та відпускних, а також виплат за ЦПД.

 

Відображення у Звіті сум відпускних

Суми відпускних відображаються в

таблицях 1 і 6 Звіту. При цьому в Таблиці 1 Звіту суми відпускних відображаються загальною сумою за місяцем їх нарахування незалежно від того, за які періоди вони нараховуються.

Порядок відображення відпускних у

Таблиці 6 Звіту має особливості.

Оплата днів відпустки згідно з

п.п. 2.2.12 Інструкції № 5 включається до фонду додаткової зарплати, тому у Звіті відпускні відображаються в порядку, передбаченому для зарплати.

Правила відображення відпускних у

Таблиці 6 установлено:

абзацом шостим п. 4.9 Порядку № 22-2 «…суми, нараховані за дні щорічних та додаткових відпусток, вносяться до вищезазначеної графи як суми нарахованої заробітної плати до поля відповідного місяця тільки у сумі, що припадає на дні відпустки у цьому місяці. Суми, що припадають на дні відпустки наступних місяців, включаються до поля наступних місяців і відображаються в наступних рядках за першим рядком»;

останнім абзацом п. 4.9 Порядку № 22-2: «На одну застраховану особу допускається декілька записів у таблиці 6 додатка 4 до Порядку, якщо протягом одного звітного періоду застрахованій особі… нарахування здійснювалися за майбутні (відпускні) …періоди»;

— виноскою до

графи 11 Таблиці 6 : «*** Місяць та рік, за який проведено нарахування у зв’язку з нарахованою сумою: виплат за дні тимчасової непрацездатності та відпускних (вносяться до поля відповідного місяця тільки в сумі, що припадає на зазначений місяць); з кодами типів нарахувань 1, 2, 3, 4, 5».

Таким чином, відпускні, нараховані за звітний місяць, показують

одним рядком разом із нарахованою за звітний місяць зарплатою. При цьому графу 11 прокреслюють, оскільки згідно з виноскою до графи 11 Таблиці 6 для зарплати не передбачено її заповнення. У графі 10 також проставляють прокреслення.

Якщо в бухобліку нарахування відпускних, що припадають на декілька місяців, здійснюється в місяці вибуття працівника у відпустку, то в цьому випадку відпускні за майбутні періоди відображають окремим рядком напроти поля відповідного місяця. При цьому заповнюють

графу 10 із зазначенням коду «1» та графу 11. У Звіті за наступний місяць такі відпускні не показують.

Приклад 1.

У січні 2011 року працівнику нараховано та виплачено:

— зарплату в сумі 1100 грн.;

— відпускні за період 24.01.2011 р. — 16.02.2011 р. у сумі 2160 грн., у тому числі за січень 720 грн., за лютий — 1440 грн.;

— матеріальну допомогу до відпустки в розмірі 1500 грн.

Таким чином, у складі заробітної плати за звітний місяць слід відобразити суму в розмірі 3320,00 грн. (1100,00 + 720,00 + 1500,00).

Сума відпускних, що приходиться на лютий, тобто 1440 грн., відображається в окремому рядку.

Фрагмент заповнення

таблиці 6 Звіту наведено на рис. 1.

 

img 1

Рис. 1

 

Відображення у Звіті сум лікарняних

Суми лікарняних (оплата перших п’яти днів тимчасової непрацездатності, що оплачуються за рахунок роботодавця, та допомога по тимчасовій непрацездатності) відображаються в

таблицях 1 і 6 Звіту за місяць, в якому їх нараховано на підставі отриманого від працівника листка непрацездатності.

У

Таблиці 1 суму нарахованих у звітному місяці лікарняних відображають так:

— у

рядку 1 зазначають усю нараховану суму лікарняних;

— у

рядку 1.3 — усю нараховану суму оплати перших п’яти днів;

— у

рядку 1.4 — усю нараховану суму допомоги за рахунок коштів ФССТВП;

— у

рядках 2, 2.3, 4, 4.3 — у межах максимальної величини доходу.

ЄСВ у частині нарахувань із сум лікарняних відображається в

рядках 3, 3.3, а в частині утримань — у рядках 5, 5.5.

При відображенні лікарняних у

Таблиці 6 не має значення, хто виплачує лікарняні: оплата перших п’яти днів за рахунок коштів роботодавця та допомога за рахунок коштів ФССТВП, що припадають на один місяць, заносяться одним рядком.

Якщо

дні хвороби припадають на:

один календарний місяць, то в Таблиці 6 на суму нарахованих лікарняних заповнюється один рядок. Графа 10 прокреслюється. Зауважимо: графу 11 логічно було б теж прокреслити, адже лікарняні припадають на місяць, за який складається Звіт (зазначений у показнику «Звіт за місяць:» «рік:» перед табличною частиною Звіту). Водночас згідно з виноскою до графи 11 Таблиці 6 у цій графі відображають: «*** Місяць та рік, за який проведено нарахування у зв’язку з нарахованою сумою: виплат за дні тимчасової непрацездатності та відпускних (вносяться до поля відповідного місяця тільки в сумі, що припадає на зазначений місяць); з кодами типів нарахувань 1, 2, 3, 4, 5». Із цієї виноски можна зробити висновок, що в разі відображення лікарняних графу 11 потрібно заповнювати завжди, навіть коли лікарняні нараховані за звітний місяць;

декілька місяців, то в Таблиці 6 заповнюються декілька рядків (по рядку на кожний календарний місяць, на які припадають дні хвороби працівника). Розподіляємо лікарняні за днями хвороби, що припадають на кожний місяць. Графу 10 прокреслюємо, оскільки згідно з п. 4.9 Порядку № 22-2 код «1» не передбачено для відображення лікарняних навіть у разі, якщо вони припадають на декілька місяців. У графі 11 вказується місяць, на який припадають дні хвороби, оскільки це передбачено виноскою до цієї графи.

Заповнення

граф 13 і 14 Таблиці 6 залежить від розміру лікарняних, що припадають на конкретний місяць:

— у

графі 13 відображаємо всю суму лікарняних, що припадають на календарний місяць;

— у

графі 14 відображаємо суму лікарняних, що припадають на календарний місяць, з урахуванням граничного доходу, з якого справляють ЄСВ. Тобто тут відображаємо суму лікарняних, з якої справляли ЄСВ після застосування максимальної величини до зарплати та винагороди за ЦПД, а потім уже до лікарняних.

Нагадаємо: код застрахованої особи для осіб, які одержують допомогу по тимчасовій непрацездатності, що проставляється у

графі 9 Таблиці 6 «29».

Приклад 2

. У лютому 2011 року працівнику нараховано та виплачено:

— лікарняні за період 27.01.2011 р. — 10.02.2011 р. у сумі 1100 грн., у тому числі за 3 роб. дні січня — 300 грн., за 8 роб. днів лютого — 800 грн.;

— зарплату за лютий у розмірі 1400 грн.

Фрагмент заповнення

таблиці 6 Звіту наведено на рис. 2.

 

img 2

Рис. 2

 

Відображення у Звіті виплат за ЦПД

Винагорода за ЦПД відображається в

таблицях 1 і 6 Звіту за той місяць, в якому нараховано таку винагороду.

У

Таблиці 1 сума нарахованої у звітному місяці винагороди відображається так:

— у

рядках 1, 1.2 показують усю нараховану суму;

— у

рядках 2, 2.2, 4, 4.2 — у межах максимальної величини доходу.

ЄСВ у частині нарахувань на таку винагороду відображається в

рядках 3, 3.2, а в частині утримань — у рядках 5, 5.4.

Графи

Таблиці 6 заповняються з урахуванням такого.

У

Таблиці 6 на суму нарахованої винагороди заповнюється:

один рядок, якщо строк виконання робіт (надання послуг) за ЦПД припадає на один календарний місяць. Графи 10 і 11 у цьому випадку не заповнюються.

декілька рядків, якщо строк виконання робіт (надання послуг) за ЦПД перевищує календарний місяць (по рядку на кожний календарний місяць). Розподіл нарахованої винагороди здійснюється діленням на кількість місяців, за які винагороду нараховано (п.п. 4.3.4 Інструкції № 21-5). У графі 10 проставляється код «1», а в графі 11 — місяць, на який припадає розподілена виплата. Необхідність заповнення графи у цьому випадку продиктована виноскою до графи 11 Таблиці 6 — у цьому рядку відображається нарахування з кодом типу нарахування «1» у графі 10.

Заповнення

граф 13 і 14 Таблиці 6 залежить від розміру винагороди, що припадає на конкретний місяць:

— у

графі 13 відображається вся сума винагороди, що припадає на календарний місяць;

— у

графі 14 відображається сума винагороди, що припадає на календарний місяць, з урахуванням граничного доходу, з якого справляють ЄСВ. Тобто тут відображається сума винагороди, з якої справляли внесок після застосування максимальної величини до зарплати, а потім уже до винагороди. При відображенні доходу за минулі місяці береться розмір максимальної величини, що діяв у такому минулому місяці.

Нагадаємо: код застрахованої особи для осіб, які працюють за ЦПД, що проставляється у

графі 9 Таблиці 6 «26».

Приклад 3.

У лютому 2011 року фізособі нараховано винагороду за ЦПД за виконання робіт за період 25.01.2011 р. — 21.02.2011 р. у сумі 2500 грн.

У Таблиці 6 Звіту, що подається за лютий 2011 року, винагороду за ЦПД слід відобразити окремо за кожним місяцем, за який її нараховано, тобто за січень — у сумі 1250 грн. (2500 грн. : 2), та за лютий — у сумі 1250 грн.

Фрагмент заповнення

таблиці 6 Звіту наведено на рис. 3.

 

img 3

Рис. 3

 

НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ

КпАП

— Кодекс України про адміністративні правопорушення від 07.12.84 р. № 8073-X.

Порядок № 22-2

— Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджений постановою правління ПФУ від 08.10.2010 р. № 22-2.

Порядок № 7-7 —

Порядок подання звітів до Пенсійного фонду України в електронній формі, затверджений постановою правління ПФУ від 19.04.2007 р. № 7-7.

Інструкція № 21-5

— Інструкція про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджена постановою правління ПФУ від 27.09.2010 р. № 21-5.

Інструкція № 5

— Інструкція зі статистики заробітної плати, затверджена наказом Держкомстату України від 13.01.2004 р. № 5.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі