Теми статей
Обрати теми

Тимчасова робота за сумісництвом у період відпустки для догляду за дитиною

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ТИМЧАСОВА РОБОТА ЗА СУМІСНИЦТВОМ У ПЕРІОД ВІДПУСТКИ ДЛЯ ДОГЛЯДУ ЗА ДИТИНОЮ

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки, фінансів і бухгалтерської звітності Міністерства охорони здоров’я України

 

Чи може реєстратор медичний перервати відпустку для догляду за дитиною до трьох років та приступити до роботи на посаді сестри медичної палати інтенсивної терапії тимчасово на період відпустки для догляду за дитиною основного працівника?

(м. Суми)

 

Згідно з

Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників «Випуск 78», затвердженим наказом Міністерства охорони здоров’я від 29.03.2002 р. № 117, посада «реєстратор медичний» належить до категорії «технічні службовці». До неї висуваються такі кваліфікаційні вимоги: повна або базова загальна середня освіта та підготовка на робочому місці. Тобто зазначена посада не є медичною.

На посаді сестри медичної палати інтенсивної терапії повинна працювати особа, яка має неповну вищу освіту (молодший спеціаліст) або базову вищу освіту (бакалавр) за напрямом підготовки «Медицина», спеціальністю «Сестринська справа», «Лікувальна справа» та спеціалізацію за профілем роботи.

Отже, працівник, який працює реєстратором медичним,

не має права обіймати посаду сестри медичної.

Якщо ж освіта особи відповідає вимогам для роботи на посаді сестри медичної стаціонару, то зазначимо таке.

Згідно зі

ст. 2 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР (далі — Закон про відпустки) у період відпустки для догляду за дитиною до трьох років за жінкою зберігається її робоче місце.

Згідно зі

ст. 18 Закону про відпустки після закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами за бажанням жінки їй надається відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

За бажанням жінки в період перебування її у відпустці для догляду за дитиною вона може працювати на умовах неповного робочого часу або вдома. При цьому за нею зберігається право на одержання допомоги в період відпустки для догляду за дитиною.

Таким чином, особа, освіта якої відповідає вимогам для роботи на посаді сестри медичної стаціонару в період перебування у відпустці для догляду за дитиною за основною посадою, має право працювати тимчасово на посаді сестри медичної палати інтенсивної терапії на умовах неповного робочого часу за сумісництвом. Тобто за основним місцем роботи працівниця буде перебувати у відпустці для догляду за дитиною, а за сумісництвом її буде зараховано на посаду сестри медичної палати інтенсивної терапії на умовах неповного робочого часу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі