Теми статей
Обрати теми

Щодо встановлення надбавки за особливі умови роботи

Редакція ББ
Лист від 28.01.2011 р. № 65/13/155-11

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЩОДО ВСТАНОВЛЕННЯ НАДБАВКИ ЗА ОСОБЛИВІ УМОВИ РОБОТИ

Лист від 28.01.2011 р. № 65/13/155-11

 

Департамент з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці розглянув <…> звернення і повідомляє.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 29.09.2010 р. № 875 «Про встановлення надбавки окремим працівникам установ соціального захисту населення» право на надбавку за особливі умови роботи у розмірі 15 відсотків посадового окладу мають лікарі, фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою і

молодші медичні сестри, які доглядають за хворими, у будинках-інтернатах для громадян похилого віку та інвалідів, геріатричних пансіонатах, пансіонатах для ветеранів війни і праці, психоневрологічних інтернатах та дитячих будинках-інтернатах і безпосередньо обслуговують осіб із значно зниженою рухомою активністю та ліжкових хворих.

Якщо функціональними обов’язками молодшої медичної сестри (санітарки палатної) передбачено проведення робіт щодо чистоти та охайності хворих і приміщення, догляду за шкірою хворих, оброблення пролежнів, годування тяжкохворих та їх транспортування, супроводження хворих у лікувально-діагностичні кабінети тощо,

то вона має право на отримання вищезазначеної надбавки.

 

Директор Департаменту О. Товстенко

 

КОМЕНТАР РЕДАКЦІЇ

 

ЧИ МОЖЕ БУТИ ВСТАНОВЛЕНО НАДБАВКУ ЗА ОСОБЛИВІ УМОВИ РОБОТИ
МОЛОДШІЙ МЕДИЧНІЙ СЕСТРІ (САНІТАРЦІ ПАЛАТНІЙ)

Згідно з

постановою КМУ «Про встановлення надбавки окремим працівникам установ соціального захисту населення» від 29.09.2010 р. № 875 (далі — постанова № 875) з 1 жовтня 2010 року окремим працівникам установ соціального захисту населення встановлено надбавку за особливі умови роботи.

Зокрема, передбачено, що надбавка встановлюється

молодшим медичним сестрам з догляду за хворими, які працюють у будинках-інтернатах для громадян похилого віку та інвалідів, геріатричних пансіонатах, пансіонатах для ветеранів війни і праці, психоневрологічних інтернатах та дитячих будинках-інтернатах і безпосередньо обслуговують осіб із значно зниженою руховою активністю та ліжкових хворих.

Зауважимо, що

Класифікатором професій ДК 003:2010, затвердженим наказом Держспоживстандарту України від 28.07.2010 р. № 327 (далі — Класифікатор професій), передбачено таку посаду, як «молодша медична сестра з догляду за хворими», що належить до категорії «робітники».

Проте нормами чисельності медичного персоналу зазначених установ соціального захисту населення, затвердженими

наказом Мінпраці «Про затвердження Норм часу і норм чисельності працівників будинків-інтернатів (усіх типів) та стаціонарних відділень територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян системи праці та соціального захисту населення» від 01.10.2008 р. № 411, посада «молодша медична сестра з догляду за хворими» не передбачена. Водночас норми чисельності медичного персоналу містять, зокрема, посаду «молодша медична сестра (санітарка палатна)».

У зв’язку з цим і виникло запитання щодо порядку застосування положень

постанови № 875 та можливості встановлення надбавки за особливі умови роботи молодшій медичній сестрі (санітарці палатній).

Редакція вже розглядала цю проблему. Зокрема, у газеті «Бюджетна бухгалтерія», 2010, № 47, с. 45, наводилося роз’яснення фахівця Мінпраці, в якому наголошувалося: у

постанові № 875 зазначено не конкретну посаду «молодша медична сестра з догляду за хворими», а передбачається, що така надбавка встановлюється молодшим медичним сестрам, які доглядають за хворими.

Зі свого боку ми обіцяли надіслати запит Мінпраці, щоб отримати письмове роз’яснення з цього питання, і свою обіцянку дотримали — відповідь Мінпраці наведено в

листі, що коментується.

Як бачимо, у

листі фахівці Мінпраці також підкреслили, що надбавка за особливі умови роботи встановлюється молодшим медичним сестрам, які доглядають за хворими. При цьому молодша медична сестра (санітарка палатна) має право на встановлення надбавки, якщо її функціональними обов’язками передбачено виконання таких робіт:

1) забезпечення чистоти та охайності хворих і приміщення;

2) догляд за шкірою хворих, оброблення пролежнів;

3) годування тяжкохворих, участь у транспортуванні тяжкохворих;

4) супроводження хворих до лікувально-діагностичних кабінетів тощо.

Тут слід нагадати, що кваліфікаційні характеристики професій працівників охорони здоров’я наведено в

Довіднику кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78 «Охорона здоров’я», затвердженому наказом МОЗ від 29.03.2002 р. № 117 (далі — Довідник № 117). Звернувшись до цього документа, можна помітити, що функціональні обов’язки, перелічені Мінпраці в листі, що коментується, не є обов’язками молодшої медичної сестри (санітарки палатної). Так, обов’язки, наведені дещо вище в пп. 1 — 3, згідно з Довідником № 117 належать до обов’язків молодшої медичної сестри з догляду за хворими. І лише супроводження хворих до лікувально-діагностичних кабінетів (п. 4) — це обов’язок молодшої медичної сестри (санітарки палатної).

Найімовірніше, цим фахівці Мінпраці мали намір сказати таке: якщо в посадовій інструкції молодшої медичної сестри (санітарки палатної) буде зазначено завдання та обов’язки, не лише передбачені для обійманої нею посади, а й визначені

Довідником № 117 для молодшої медичної сестри з догляду за хворими, то в цьому випадку вона матиме право на надбавку, установлену постановою № 875.

Дійсно, конкретний перелік посадових обов’язків визначається посадовими інструкціями, які розробляються та затверджуються на підставі

Довідника № 117, ураховуючи конкретні завдання та обов’язки, функції, права, відповідальність працівників цих груп та особливості штатного розпису установи, організації. Згідно з Класифікатором професій посади «молодша медична сестра з догляду за хворими» та «молодша медична сестра (санітарка палатна)» належать до однієї категорії — «робітники». Тому за необхідності посадова інструкція молодшої медичної сестри (санітарки палатної) цілком може містити завдання та обов’язки, передбачені для молодшої медичної сестри з догляду за хворими.

Виходячи з викладеного фахівці Мінпраці вважають за можливе встановлення надбавки за особливі умови роботи молодшій медичній сестрі (санітарці палатній).

Проте варто застерегти керівників закладів соціального захисту населення, що така позиція досить спірна. Пояснимо чому.

Звісно, каменем спотикання в цьому питанні є формулювання

постанови № 875. Як не крути, а в цій постанові зазначено саме «молодшим медичним сестрам з догляду за хворими». Оскільки Класифікатором професій установлено таку посаду, то жоден перевіряючий не трактуватиме постанову № 875 так, як пропонує Мінпраці.

І того, що в посадовій інструкції молодшої медичної сестри (санітарки палатної) буде зазначено завдання та обов’язки молодшої медичної сестри з догляду за хворими,

не достатньо для встановлення надбавки.

Нагадаємо, що листи мають роз’яснювальний, інформаційний характер (тобто не мають сили нормативно-правового акта) і не повинні містити нових правових норм, які зачіпають права, свободи та законні інтереси громадян.

У питаннях установлення надбавки за особливі умови роботи перевіряючі керуватимуться насамперед

постановою № 875.

Отже, щоб зайвий раз не давати привід для спору з перевіряючими, рекомендуємо все ж не встановлювати надбавку за особливі умови роботи молодшим медичним сестрам (санітаркам палатним) тощо, а врегулювати цей спірний момент установленням надбавки за складність та напруженість у роботі в розмірі 15 % посадового окладу або підвищити молодшій медсестрі (санітарці палатній) розмір премії.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі