Теми статей
Обрати теми

Перехід з посади провідного спеціаліста на посаду головного спеціаліста: чи буде місяць базовим

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПЕРЕХІД З ПОСАДИ ПРОВІДНОГО СПЕЦІАЛІСТА НА ПОСАДУ ГОЛОВНОГО СПЕЦІАЛІСТА: ЧИ БУДЕ МІСЯЦЬ БАЗОВИМ

 

Жанна ЛАВРЕНТЬЄВА, начальник відділу рівня життя та моніторингу бідності Міністерства соціальної політики України

 

Базовим місяцем для держслужбовця є лютий 2008 року. З 1 липня 2010 року мінімальна заробітна плата становила 888 грн. Станом на 01.08.2010 р. посадові оклади провідних та головних спеціалістів нашої установи залишилися на рівні мінімальної заробітної плати. У вересні 2010 року працівника установи перевели з посади провідного спеціаліста на посаду головного спеціаліста. При цьому його заробітна плата залишилася без змін. Чи є для працівника вересень 2010 року базовим місяцем при проведенні індексації?

(м. Ужгород)

 

При проведенні індексації заробітної плати працівників необхідно керуватися

Порядком проведення індексації грошових доходів населення, затвердженим постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078 (далі — Порядок № 1078).

Проте слід зауважити, що механізму проведення індексації під час переходу працівника на іншу посаду

Порядком № 1078 не передбачено. Водночас якщо перехід працівника на іншу посаду супроводжується зростанням його доходу (п. 5 Порядку № 1078), то місяць переходу можна вважати базовим та індексацію за цей місяць не проводити. А з наступного за базовим місяця почати розрахунок індексу споживчих цін наростаючим підсумком для проведення індексації в подальшому.

Якщо при переході з посади провідного спеціаліста на посаду головного спеціаліста грошовий дохід не підвищився, то місяць переходу

не можна прийняти за базовий.

При цьому слід зауважити, що згідно зі

ст. 33 Закону України «Про державну службу» від 16.12.93 р. № 3723-XII заробітна плата державних службовців складається з посадового окладу, премії, доплати за ранг, надбавки за вислугу років на державній службі, за високі досягнення у праці та інших надбавок.

Отже, порівняння доходів держслужбовця для визначення базового місяця при проведенні індексації в разі переходу з посади провідного спеціаліста на посаду головного спеціаліста слід проводити з урахуванням усіх постійних складових його заробітної плати як за посадою провідного спеціаліста, так і за посадою головного спеціаліста.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі