Теми статей
Обрати теми

Виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника: як нарахувати надбавку за вислугу років

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ВИКОНАННЯ ОБОВ’ЯЗКІВ ТИМЧАСОВО ВІДСУТНЬОГО ПРАЦІВНИКА: ЯК НАРАХУВАТИ НАДБАВКУ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки, фінансів і бухгалтерської звітності Міністерства охорони здоров’я України

 

Згідно з наказом головного лікаря центральної районної лікарні старшого фельдшера швидкої допомоги на період відпустки основного працівника тимчасово переведено на посаду фельдшера виїзної бригади. При цьому за ним залишено 0,5 ставки за основним місцем роботи. Як правильно за цей період нарахувати йому надбавку за вислугу років?

(м. Львів)

 

Відповідно до

п. 8 Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я, затвердженого постановою КМУ від 29.12.2009 р. № 1418 (далі — Порядок № 1418), коли працівник тимчасово заміщує відсутнього працівника, надбавка за вислугу років обчислюється виходячи з посадового окладу за основною посадою (місцем роботи). Така оплата встановлюється, якщо працівник виконує обов’язки тимчасово відсутнього працівника в тому самому закладі без звільнення від своєї основної роботи.

У вашому випадку працівник виконує обов’язки тимчасово відсутнього працівника з відпрацюванням робочого часу, і відповідно надбавка за вислугу років виплачується йому за фактично відпрацьований час (п. 7 Порядку № 1418).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі