Теми статей
Обрати теми

Надбавка за стаж наукової роботи

Редакція ББ
Відповідь на запитання

НАДБАВКА ЗА СТАЖ НАУКОВОЇ РОБОТИ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний контролер-ревізор КРВ у м. Харкові

 

Працюю за сумісництвом доцентом вищого навчального закладу на 0,5 ставки. Адміністрація вищого навчального закладу не виплачує надбавку за стаж наукової роботи, посилаючись на п. 5 постанови КМУ від 26.04.2003 р. № 609. Чи правильно це?

(м. Херсон)

 

Насамперед зауважимо:

постанова КМУ «Про виплату надбавки за стаж наукової роботи» від 26.04.2003 р. № 609, про яку йдеться в запитанні, втратила чинність з 14.04.2004 р.

На сьогодні питання виплати надбавки за науковий стаж урегульовано

Порядком виплати надбавки за стаж наукової роботи, затвердженим постановою КМУ від 14.04.2004 р. № 494 (далі — Порядок № 494).

Згідно з

п. 1 Порядку № 494 надбавка за стаж наукової роботи виплачується:

— науковим працівникам державних наукових установ, організацій та вищих навчальних закладів III — IV рівнів акредитації, які працюють на посадах, зазначених у

Переліку посад наукових (науково-педагогічних) працівників підприємств, установ, організацій, вищих навчальних закладів III — IV рівнів акредитації, перебування на яких дає право на призначення пенсії та виплату грошової допомоги у разі виходу на пенсію відповідно до статті 24 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», затвердженому постановою КМУ від 04.03.2004 р. № 2577;

— особам, які працюють за професіями, визначеними в

розділі «Професіонали» Класифікатора професій ДК 003:2010, затвердженого наказом Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28.07.2010 р. № 327, у наукових підрозділах державних наукових установ та організацій, вищих навчальних закладів III — IV рівнів акредитації та державних підприємств, які пройшли державну атестацію згідно із Законом України «Про наукову і науково-технічну діяльність» від 13.12.91 р. № 1977-XII, за умови, що вони займаються та/або є організаторами наукової і науково-технічної діяльності.

Згідно з

п. 5 Порядку № 494 надбавка за стаж наукової роботи нараховується щомісячно виходячи з посадового окладу наукового працівника за основним місцем роботи. За місцем роботи за сумісництвом надбавка за стаж наукової роботи не виплачується. Аналогічну норму було передбачено й порядком виплати надбавки за стаж наукової роботи, що діяв раніше.

Таким чином, оскільки ви обіймаєте посаду доцента за сумісництвом, права на виплату надбавки за стаж наукової роботи на роботі за сумісництвом ви не маєте.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі