Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

МІНОСВІТИ ДОЗВОЛИЛО БРАТИ УЧАСТЬ У ПРОВЕДЕННІ СЕМІНАРІВ, КОНФЕРЕНЦІЙ

Міносвіти

відкликало лист від 31.05.2011 р. № 1/9-417 (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2011, № 23, с. 3), в якому було наказано керівникам вищих навчальних закладів I — IV рівнів акредитації, професійно-технічних навчальних закладів, наукових установ, що фінансуються цим Міністерством, припинити участь у проведенні семінарів, конференцій та інших громадських заходів за рахунок коштів державного бюджету з метою ефективного, результативного і цільового використання бюджетних коштів. Зазначимо, що інформацію про відкликання зазначеного листа Міносвіти повідомило в листі від 10.06.2011 р. № 1/9-458.

 

ДПАУ ЩОДО ОПОДАТКУВАННЯ ОПЕРАЦІЇ З ВІДХОДАМИ

ДПАУ в

листі від 06.05.2011 р. № 12789/7/15-0817 звернула увагу на те, що відповідно до п. 240.1 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI платниками екологічного податку є суб’єкти господарювання, юридичні особи, що не провадять господарську (підприємницьку) діяльність, бюджетні установи, громадські та інші підприємства, установи та організації, під час провадження діяльності яких на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони здійснюється, зокрема, розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах, крім розміщення окремих видів відходів як вторинної сировини.

У зв’язку з цим у

листі звертається увага на те, що починаючи з 01.01.2011 р. об’єктом та базою оподаткування є відходи (у тому числі відходи виробництва: макулатура, металевий брухт (чорний та кольоровий), відходи деревини, поліетилену та поліпропілену, люмінесцентні лампи та побутові відходи тощо), що тимчасово розміщуються (зберігаються), у тому числі на кінець звітного кварталу, на власній території суб’єкта господарювання (до їх передачі на утилізацію або розміщення іншому суб’єкту господарювання (спеціалізованому підприємству тощо) в місця видалення відходів). Виняток становлять обсяги та види (класи) окремих відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об’єктах) суб’єктів господарювання, які мають ліцензію на збирання і заготівлю окремих видів відходів як вторинної сировини і провадять статутну діяльність із збирання і заготівлі таких відходів.

Для того щоб розрахувати суму податку, необхідно знати клас небезпеки відходів, характер місця розміщення відходів та зони розміщення відходів у навколишньому природному середовищі. У цьому платникам можуть допомогти органи МОЗ, які визначають зазначені показники за погодженням з органами Мінекоресурсів.

Крім того, ДПАУ нагадала: відповідальність за правильність визначення нормативів утворення відходів, визначення лімітів утворення та розміщення відходів, несвоєчасне затвердження або незатвердження лімітів утворення та розміщення відходів несе

власник відходів. Контроль за правильністю дотримання лімітів на утворення та розміщення відходів здійснюють органи Мінекоресурсів.

 

ВИЗНАЧЕНО КРИТЕРІЇ ТА СТАНДАРТИ ДЕРЖАКРЕДИТАЦІЇ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

Наказом МОЗ «Про вдосконалення державної акредитації закладів охорони здоров’я» від 14.03.2011 р. № 142

затверджено:

Положення про Головну акредитаційну комісію при МОЗ, яка проводить акредитацію закладів охорони здоров’я державної та комунальної (у тому числі закладів, що належать до сфери управління обласних державних адміністрацій) і приватної форм власності;

Критерії державної акредитації закладів охорони здоров’я, що встановлюють показники досягнення закладом охорони здоров’я стандартів державної акредитації при проведенні експертизи відповідності закладу зазначеним стандартам з метою подальшого визначення акредитаційної категорії або відмови в державній акредитації закладу;

Стандарти державної акредитації лікувально-профілактичних закладів, які передбачають вимоги до процесу, умов та результатів медико-санітарної допомоги у лікувально-профілактичному закладі.

Наказ

набрав чинності 20.06.2011 р.

 

ЩОДО ПОПЕРЕДНЬОЇ ОПЛАТИ ТОВАРІВ, робіт ТА ПОСЛУГ ДЛЯ ЄВРО-2012

Постановою КМУ від 22.06.2011 р. № 678

унесено зміни до постанови КМУ «Питання попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти» від 09.10.2006 р. № 1404, пов’язані з попередньою оплатою товарів, робіт і послуг для підготовки та проведення чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Нагадаємо, що згідно з останнім

абзацом п. 1 зазначеної постанови замовники мають право здійснювати попередню оплату лише тих товарів, робіт і послуг, що згідно з договорами передбачається поставити, виконати і надати протягом поточного бюджетного року, за винятком окремих товарів, робіт та послуг. Тепер до переліку таких винятків додані послуги поштового зв’язку.

Постанова набирає чинності з дня її опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі