Теми статей
Обрати теми

За якою ознакою доходу відображати у формі № 1ДФ виплати, одержані військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЗА ЯКОЮ ОЗНАКОЮ ДОХОДУ ВІДОБРАЖАТИ У ФОРМІ № 1ДФ ВИПЛАТИ, ОДЕРЖАНІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМИ ТА ОСОБАМИ РЯДОВОГО І НАЧАЛЬНИЦЬКОГО СКЛАДУ ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

 

За якою ознакою доходу відображати в Податковому розрахунку за ф. № 1ДФ суми грошової винагороди та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ у зв’язку з виконанням обов’язків несення служби?

 

Розділом IV Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI

(далі — ПКУ), який регламентує порядок оподаткування доходів фізичних осіб, у тому числі військовослужбовців, не передбачено звільнення від оподаткування податком на доходи фізичних осіб грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ у зв’язку з виконанням обов’язків несення служби.

Відповідно до

п. 168.5 ст. 168 ПКУ суми податку на доходи фізичних осіб, що утримуються з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, особами рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, Державної кримінально-виконавчої служби України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, державної пожежної охорони, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції у зв’язку з виконанням обов’язків несення служби, спрямовуються виключно на виплату рівноцінної та повної компенсації втрат доходів цієї категорії громадян.

Згідно з

Довідником ознак доходів, наведеним у додатку до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом ДПА України від 24.12.2010 р. № 1020, суми грошової винагороди та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ у зв’язку з виконанням обов’язків несення служби, відображаються у Податковому розрахунку за ф. № 1ДФ з ознакою доходу «101».

 

За матеріалами Єдиної бази податкових знань,
що розміщена на офіційному сайті ДПСУ
www.sta.gov.ua
 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі