Теми статей
Обрати теми

Оплата за виконання обов’язків сільського голови

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ОПЛАТА ЗА ВИКОНАННЯ ОБОВ`ЯЗКІВ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері

 

У штаті сільської ради з посадових осіб є тільки сільський голова, секретар сільської ради та бухгалтер.

Чи передбачена доплата секретарю сільської ради за виконання обов’язків сільського голови на період його тимчасової відсутності (через хворобу, відпустку)?

Хто має право виконувати обов’язки секретаря сільської ради на період його тимчасової відсутності? Чи передбачена за це доплата?

(Сумська обл.)

 

1. Умови оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування визначаються органом місцевого самоврядування відповідно до вимог

постанови КМУ «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, суддів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268 (далі — постанова № 268).

Відповідно до

ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.97 р. № 280/97-ВР повноваження сільського, селищного, міського голови розпочинаються з моменту оголошення відповідною сільською, селищною, міською виборчою комісією на пленарному засіданні ради рішення про його обрання і закінчуються в момент вступу на цю посаду іншої обраної відповідно до закону особи, крім випадків дострокового припинення його повноважень. У разі дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови чи неможливості виконання ним своїх повноважень повноваження сільського, селищного, міського голови здійснює секретар відповідної сільської, селищної, міської ради. Секретар сільської, селищної, міської ради тимчасово здійснює зазначені повноваження з моменту дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови і до моменту вступу на посаду новообраного сільського, селищного, міського голови відповідно до закону.

При цьому

п.п. «г» п.п. 1 п. 2 постанови № 268 передбачено встановлення спеціалістам доплат за виконання обов’язків тимчасово відсутнього керівника або заступника керівника структурного підрозділу у розмірі різниці між фактичним посадовим окладом тимчасово відсутнього керівника або заступника керівника структурного підрозділу (без урахування надбавок та доплати) і посадовим окладом працівника, який виконує обов’язки тимчасово відсутнього керівника або заступника керівника структурного підрозділу, у разі коли працівник, що виконує обов’язки тимчасово відсутнього керівника структурного підрозділу, не є його заступником.

Отже, ці доплати можуть

установлюватись тільки у разі виконання спеціалістом обов’язків тимчасово відсутнього керівника структурного підрозділу.

Оплата праці секретаря сільської ради здійснюється за обійманою посадою відповідно до чинного законодавства.

Таким чином, секретарю сільської ради за виконання обов’язків сільського голови на період його тимчасової відсутності (через хворобу, відпустку) доплата

не встановлюється.

2. На період тимчасової відсутності секретаря сільської ради (через хворобу, відпустку) його обов’язки можуть бути покладені на бухгалтера сільської ради з установленням доплати, передбаченої п.п. «г» п.п. 1 п. 2 постанови № 268, у розмірі різниці між фактичним посадовим окладом тимчасово відсутнього секретаря сільської ради (без урахування надбавок та доплат) і посадовим окладом працівника, який тимчасово виконує його обов’язки.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі