Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ІНДЕКС ІНФЛЯЦІЇ ЗА ЧЕРВЕНЬ 2011 РОКУ — 100,4 %

За даними Державної служби статистики України, індекс споживчих цін (індекс інфляції) за червень 2011 року становить 100,4 %.

 

РАХУНОК-ФАКТУРА НЕ Є ПЕРВИННИМ ДОКУМЕНТОМ

Мінфін у

листі від 30.05.2011 р. № 31-08410-07-27/13794 роз’яснив, що рахунок (рахунок-фактура) за своїм призначенням не відповідає ознакам первинного документа, оскільки ним не фіксується будь-яка господарська операція, розпорядження або дозвіл на проведення господарської операції, а носить лише інформаційний характер.

 

СЛУЖБОВІ ВІДРЯДЖЕННЯ ЗА РАХУНОК БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ

Щодо направлення працівників у службові відрядження, які здійснюються за рахунок бюджетних коштів, Мінфін у

листі від 03.06.2011 р. № 31-07230-16-25/13720 надав таке роз’яснення. Так, якщо суб’єкт господарювання, громадська чи інша організація, які не мають статусу бюджетної установи, є одержувачами бюджетних коштів, при направленні працівників у службові відрядження, що здійснюються за рахунок бюджетних коштів у рамках виконання заходів, передбачених бюджетною програмою, повинні дотримуватися норм Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Мінфіну від 13.03.98 р. № 59.

На підприємства, які

не є одержувачами бюджетних коштів, норми вказаної Інструкції не поширюються.

 

НОВІ ТАРИФИ НА ГАЗ ДЛЯ БЮДЖЕТНИКІВ

Відповідно до

постанови НКРЕ «Про затвердження граничного рівня ціни на природний газ для установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів» від 30.06.2011 р. № 1111 з 01.07.2011 р. граничний рівень ціни на природний газ для установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів, установлено на рівні 3023,50 грн. за 1000 м3 (без урахування ПДВ, збору до затвердженого тарифу на природний газ у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування, розподіл і постачання природного газу за регульованим тарифом).

 

НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ІНОЗЕМЦЯМ ТА ОСОБАМ БЕЗ ГРОМАДЯНСТВА

Постановою КМУ від 22.06.2011 р. № 667

затверджено Порядок надання медичної допомоги іноземцям та особам без громадянства, які тимчасово перебувають на території України.

Відповідно до цього

Порядку, медична допомога, у тому числі екстрена, всім іноземцям та особам без громадянства, які тимчасово перебувають на території України, надається за плату, якщо законодавством або міжнародними договорами України не передбачено інше. При цьому іноземці та особи без громадянства можуть звернутися по медичну допомогу до будь-якого державного або комунального закладу охорони здоров’я. Зауважимо, що кожен випадок надання медичної допомоги іноземцям та особам без громадянства обов’язково має бути зареєстрований у тому закладі охорони здоров’я, який її надав.

Вартість медичної допомоги, наданої іноземцю або особі без громадянства державними та комунальними закладами охорони здоров’я, визначається закладом охорони здоров’я, який її надав, у встановленому МОЗ порядку

. Оплата вартості медичної допомоги, наданої таким особам, може здійснюватись у безготівковій формі або готівкою в національній валюті безпосередньо іноземцем чи особою без громадянства, страховою компанією, з якою укладено договір страхування, а також компанією з координації надання медичної допомоги, що провадить діяльність в Україні та зазначена у договорі страхування.

Якщо ж іноземець відмовляється оплатити надану йому медичну допомогу, питання щодо компенсації закладу охорони здоров’я витрат, пов’язаних з цим, вирішується за участю відповідних іноземних представництв в Україні.

Постанова № 667

набрала чинності 01.07.2011 р. З цієї ж дати припинили дію відповідні постанови КМУ, що регулювали питання надання медичної допомоги іноземцям та особам без громадянства, які тимчасово перебувають на території України.

 

НАДМІРНЕ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ АВТОПЕРЕВЕЗЕНЬ УЖЕ УСУНЕНО

08.07.2011 р. Президент України підписав

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень» від 05.07.2011 р. № 3565-VI, який скасовує обов’язковий технічний огляд для легкових автомобілів, що не використовуються у комерційних цілях, і спрощує порядок проходження обов’язкового технічного контролю для інших транспортних засобів. Зокрема, обов’язковому технічному контролю вже не підлягають:

1) легкові автомобілі усіх типів, марок і моделей, причепи (напівпричепи) до них (крім таксі та автомобілів, що використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання прибутку), мотоцикли, мопеди, мотоколяски та інші прирівняні до них транспортні засоби, незалежно від строку експлуатації;

2) легкові автомобілі, що використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання прибутку, вантажні автомобілі незалежно від форми власності вантажопідйомністю

до 3,5 т, причепи до них із строком експлуатації до 2 років.

При цьому державтоінспекцію МВС усунено від проведення обов’язкового технічного контролю транспортних засобів і передано такі повноваження суб’єктам господарювання, які мають на правах власності або користування обладнання, що дає змогу перевіряти технічний стан транспортних засобів на відповідність вимогам безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього середовища.

Крім того,

скасовано вимоги щодо обов’язкової наявності у водія дорожнього (маршрутного) листа та нотаріально посвідченої довіреності на керування транспортним засобом.

Закон

№ 3565-VI набере чинності через 30 днів із дня його офіційного опублікування.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі