Теми статей
Обрати теми

Доплата за вислугу років працівникам бібліотек

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ДОПЛАТА ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ ПРАЦІВНИКАМ БІБЛІОТЕК

 

Вікторія МУЗИЧЕНКО, заступник начальника Управління оплати праці та бюджетних програм — начальник відділу оплати праці

 

Чи має право комунальна бібліотека (обласна універсальна наукова бібліотека) зараховувати до стажу працівника бібліотеки, який дає право на доплату за вислугу років, час його роботи у бібліотеці приватного вищого навчального закладу?

(м. Львів)

 

Постановою КМУ від 22.01.2005 р. № 84

затверджено Порядок виплати доплати за вислугу років працівникам державних і комунальних бібліотек (далі — Порядок № 84).

Згідно з

п. 2 Порядку № 84 доплата за вислугу років виплачується щомісяця працівникам державних і комунальних бібліотек, які провадять культурну, освітню, інформаційну, науково-дослідну, методичну діяльність, згідно з додатком до цього Порядку, крім тих, що мають право на виплату надбавки (доплати) за стаж роботи (вислугу років) на інших підставах.

Періоди роботи, які зараховуються до стажу, що дає право на встановлення доплати за вислугу років, визначено

п. 3 Порядку № 84. Зокрема, до стажу роботи зараховується час роботи в бібліотеках України, колишнього Союзу РСР на посадах зазначених у Переліку посад працівників державних і комунальних бібліотек, які провадять культурну, освітню, інформаційну, науково-дослідну, методичну діяльність, наведеному в додатку до Порядку № 84.

Таким чином, до стажу, який дає право на доплату за вислугу років, зараховується час роботи на посадах

працівників державних і комунальних бібліотек, які зазначені у додатку до Порядку № 84.

Зарахування до стажу для встановлення доплати за вислугу років часу роботи в бібліотеках приватних та інших установ, які не належать до державних і комунальних,

Порядком № 84 не передбачено.

 

Особа обіймала посаду двірника в музичній школі за основним місцем роботи на 0,25 ставки. Крім того, працювала за сумісництвом у районній бібліотеці на посаді бібліотекаря на 0,25 ставки. Згодом її було переведено на посаду бібліотекаря за основним місцем роботи на 0,5 ставки.

Чи буде зараховуватися до стажу для встановлення доплати за вислугу років час роботи на посаді бібліотекаря за сумісництвом? Якщо так, то робота на 0,25 ставки зараховується як за цілий рік, чи 0,25 року?

(Хмельницька обл.)

 

Періоди роботи, які зараховуються до стажу, що дає право на встановлення доплати за вислугу років

працівникам державних і комунальних бібліотек, визначено п. 3 Порядку № 84. Зокрема, до стажу роботи зараховується час роботи в бібліотеках України, колишнього Союзу РСР на посадах, зазначених у Переліку посад працівників державних і комунальних бібліотек, які провадять культурну, освітню, інформаційну, науково-дослідну, методичну діяльність, наведеному в додатку до Порядку № 84.

Посада бібліотекаря державної чи комунальної бібліотеки в цьому

Переліку зазначена. Тому працівники, які обіймають цю посаду, мають право на встановлення доплати за вислугу років за Порядком № 84.

Згідно з

п. 5 Порядку № 84 доплата виплачується працівникам бібліотек із дня прийняття на роботу у разі наявності стажу, який дає право на її одержання.

Нарахування та виплата доплати здійснюються щомісяця за фактично відпрацьований час у межах коштів, передбачених на оплату праці за основним місцем роботи. Особам, які працюють за сумісництвом, зазначена доплата

не виплачується.

Період роботи за сумісництвом не зараховується до стажу, який дає право на встановлення доплати за вислугу років.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі