Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ ТА ПОСАДОВИХ ОСІБ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ З ПИТАНЬ ЗАПОБІГАННЯ КОРУПЦІЇ

Кабмін

розпорядженням «Про підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з питань запобігання і протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування» від 06.07.2011 р. № 642-р з метою удосконалення системи професійного навчання держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування і подальшої професіоналізації державної служби доручив Головному управлінню державної служби разом з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту та іншими органами виконавчої влади, яким підпорядковані навчальні заклади, що відповідно до законодавства мають право на надання освітніх послуг з підвищення кваліфікації держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування, запровадити починаючи з II півріччя 2011 року:

— обов’язкове для всіх категорій посад державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування підвищення кваліфікації з питань запобігання і протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування;

— розроблення зазначеними навчальними закладами професійних програм підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з питань запобігання і протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування і погодження їх у встановленому законодавством порядку.

У

розпорядженні також зазначено, що Головне управління державної служби повинно здійснювати під час погодження щорічних планів-графіків підвищення кваліфікації держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування контроль за включенням до них навчальних семінарів за зазначеними професійними програмами.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО НОВІ ФОРМИ ДЕРЖАВНИХ СТАТИСТИЧНИХ СПОСТЕРЕЖЕНЬ ЗІ СТАТИСТИКИ ПРАЦІ

Держкомстат

наказом від 29.06.2011 р. № 163 затвердив нові форми державних статистичних спостережень зі статистики праці, які вводяться в дію, починаючи зі звіту за:

— 2011 рік — № 1-ПВ (умови праці) (один раз на два роки) «Звіт про стан умов праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці» та № 6-ПВ (річна) «Звіт про кількість працівників, їхній якісний склад та професійне навчання»;

— I квартал 2012 року — № 1-ПВ (квартальна) «Звіт з праці»;

— січень 2012 року — № 1-ПВ (місячна) «Звіт з праці».

Ці форми поширено на юридичних осіб та їхні відокремлені підрозділи, визначені за переліком органів державної статистики.

Зазначимо, що з 1 лютого 2012 року форми державних статистичних спостережень № 1-ПВ (квартальна) «Звіт з праці» та № 1-ПВ (місячна) «Звіт з праці», затверджені

наказом Держкомстату від 28.07.2010 р. № 307, втратять чинність.

 

З’ЯВИВСЯ ПОРЯДОК ПРИЙНЯТТЯ В ЕКСПЛУАТАЦІЮ ПРИВАТНИХ БУДИНКІВ, ПОБУДОВАНИХ БЕЗ ДОЗВОЛУ

Мінрегіонрозвитку, будівництва та ЖКГ

наказом від 24.06.2011 р. № 91 затвердило Порядок прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків I та II категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж (далі — Порядок).

Порядок

установлює процедуру та умови прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків I та II категорій складності (далі — об’єкти), збудованих до 31.12.2009 р. без дозволу на виконання будівельних робіт, заяви про прийняття в експлуатацію яких подано до 31.12.2012 р., а також механізм проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж.

Прийняття в експлуатацію об’єктів здійснюється

безоплатно Державною архітектурно-будівельною інспекцією України та її територіальними органами за результатами технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж та за наявності документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, на якій розміщений об’єкт, шляхом реєстрації поданої замовником декларації про готовність об’єкта до експлуатації, яка складається за формою, наведеною у додатку 2 до Порядку.

Наказ № 91

зареєстровано в Мін’юсті 11.07.2011 р. за № 830/19568. Він набере чинності з дня офіційного опублікування та діятиме до 30.01.2013 р.

 

ТИМЧАСОВУ ЗАМІНУ ГОЛОВБУХА БЮДЖЕТНОЇ УСТАНОВИ З ДЕРЖКАЗНАЧЕЙСТВОМ НЕ ПОГОДЖУЮТЬ

Держказначейство в

листі від 20.05.2011 р. № 17-04/1302-7036 звернуло увагу на те, що в разі тимчасової відсутності головного бухгалтера бюджетної установи (відрядження, відпустка, хвороба тощо) виконання його обов’язків покладається на заступника головного бухгалтера, а у разі відсутності заступника головного бухгалтера відповідно до наказу керівника бюджетної установи — на іншого працівника бухгалтерської служби. У цих випадках погоджувати призначення таких осіб з органом Держказначейства не потрібно.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі