Теми статей
Обрати теми

Чи можна ввести до штатного розпису районної бібліотеки посаду водія

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЧИ МОЖНА ВВЕСТИ ДО ШТАТНОГО РОЗПИСУ РАЙОННОЇ БІБЛІОТЕКИ ПОСАДУ ВОДІЯ

 

Вікторія МУЗИЧЕНКО, заступник начальника Управління оплати праці та бюджетних програм — начальник відділу оплати праці

 

Центральній районній бібліотеці, яка належить до комунальної власності, передано в оренду легковий автомобіль.

Чи має право директор бібліотеки ввести до штатного розпису посаду водія або прийняти на посаду водія особу за цивільно-правовим договором, оскільки у штатному розписі така посада відсутня?

(Полтавська обл.)

 

Згідно з

Положенням про централізовану бібліотечну систему, затвердженим наказом Мінкультури від 20.11.2001 р. № 709 (далі — наказ № 709), централізована бібліотечна система (далі — ЦБС) об’єднує бібліотеки за адміністративно-територіальним принципом у єдине структурно-цілісне утворення. До ЦБС входить центральна районна (міська) бібліотека, районна (міська) бібліотека для дітей та бібліотеки, що розташовані в межах адміністративного району (міста) на правах філій.

ЦБС підпорядкована відділу культури місцевої держадміністрації. Центральна бібліотека ЦБС є головною бібліотекою району (міста). Вона має відповідні відділи, формує, зберігає і організує єдиний фонд документів, визначає його структуру та здійснює розподіл між бібліотеками-філіями та відділами центральної бібліотеки, організовує його циркуляцію і використання. Центральна бібліотека є організаційно-методичним центром для бібліотек — філій своєї ЦБС.

Відповідно до

п. 1.6 наказу № 709 ЦБС має єдиний штат працівників.

Згідно з

п. 1.7 наказу № 709 ЦБС фінансується з районного (міського) бюджету в межах асигнувань, передбачених на утримання бібліотечної мережі району (міста).

Типових штатних нормативів для ЦБС України на сьогодні

не існує.

Основні вимоги до затвердження штатних розписів викладено в

Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ, затвердженому постановою КМУ від 28.02.2002 р. № 228 (далі — Порядок № 228).

Згідно з

п. 32 Порядку № 228 штатні розписи затверджуються керівником відповідної вищої за рівнем установи, за винятком кошторисів, зазначених у п. 33 цього Порядку.

Так, згідно з

пп. 71 п. 33 Порядку № 228 штатні розписи бюджетних установ, що утримуються за рахунок бюджетів сіл, селищ, міст (у тому числі міст районного значення), затверджуються сільськими, селищними, міськими головами або керівниками відповідних структурних підрозділів виконавчих комітетів сільських, селищних, міських рад, до сфери управління яких віднесено бюджетну установу.

Розпорядники свої витрати приводять у відповідність із бюджетними асигнуваннями та іншими показниками, що доведені лімітними довідками.

Для цього чисельність працівників установи, що пропонується до затвердження за штатним розписом, повинна бути приведена у відповідність із визначеним фондом оплати праці, а інші витрати — у відповідність із іншими встановленими асигнуваннями таким чином, щоб забезпечити виконання покладених на установу функцій.

Ураховуючи викладене, при наявності потреби у водії, така посада може бути введена до штатного розпису центральної районної бібліотеки. При цьому така необхідність повинна бути обґрунтована і її введення має бути забезпечено відповідними асигнуваннями.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі