Теми статей
Обрати теми

Преміювання посадових осіб органів місцевого самоврядування

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПРЕМІЮВАННЯ ПОСАДОВИХ ОСІБ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати і умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері

 

Преміювання працівників органу місцевого самоврядування здійснюється згідно із затвердженим Положенням про преміювання на підставі розпорядження міського голови у відсотках до посадового окладу, а за можливості — у відсотках до місячного фонду заробітної плати в межах фонду преміювання (виплата премії збігається з місяцем її нарахування).

Чи правомірно нараховувати премію на місячну заробітну плату з урахуванням індексації за наявності фонду оплати праці?

Чи може премія виплачуватися в розмірі середньомісячної заробітної плати?

(Луганська обл.)

 

Згідно з

п.п. 2 п. 2 постанови КМУ «Про впорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268 керівникам відповідних органів надано право в межах фонду оплати праці здійснювати преміювання працівників.

Преміювання працівників проводиться відповідно до їх особистого вкладу в загальні результати роботи, а також до державних і професійних свят та ювілейних дат

у межах фонду преміювання, утвореного в розмірі не менше 10 % посадових окладів та економії фонду оплати праці.

Таким чином, для здійснення преміювання працівників має бути утворено фонд преміювання в розмірі

не менше 10 % посадових окладів та економії фонду оплати праці.

Розмір премії конкретному працівнику визначається згідно з Положенням про преміювання, яке діє в установі.

У Положенні про преміювання визначається коло працівників, на яких поширюється дія системи преміювання, показники, умови, розмір, строки, а також порядок нарахування премій щодо кожної категорії працівників. Рекомендується також передбачити випадки, коли працівники можуть бути позбавлені премії.

Розпорядчим документом для виплати премії є наказ керівника установи*. Саме він визначає розмір премії залежно від

особистого вкладу працівника в загальні результати роботи. При цьому конкретний розмір премії працівників граничними розмірами не обмежується.

* Рішення про преміювання сільських, селищних та міських голів, голів районних та районних у містах рад, їх заступників приймається відповідною радою

.

Виходячи з викладеного, розмір премії конкретному працівнику може обчислюватися в будь-який спосіб, наприклад, установлюватися тільки до посадового окладу; до посадового окладу з урахуванням доплати за ранг тощо.

При цьому, оскільки сума індексації нараховується та виплачується одночасно з виплатою заробітної плати в місяці, в якому настало право на її проведення,

премія не може нараховуватися на суму індексації.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі