Теми статей
Обрати теми

Щодо оплати праці держслужбовців

Редакція ББ
Лист від 17.09.2010 р. № 827/13/84-10

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЩОДО ОПЛАТИ ПРАЦІ ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ

Лист від 17.09.2010 р. № 827/13/84-10

 

Департамент з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці розглянув лист щодо донарахування надбавки за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи та врахування грошової винагороди держслужбовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади при обчисленні середньої заробітної плати у випадках, передбачених Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок), і в межах компетенції повідомляє.

Відповідно до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» (зі змінами) керівникам відповідних органів у межах установленого фонду оплати праці надано право установлювати працівникам надбавки за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи у розмірі до 50 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг державного службовця та вислугу років.

Надбавки за високі досягнення у праці встановлюються залежно від конкретних завдань, що стоять перед відповідним органом, у разі сумлінного та якісного виконання працівником протягом певного періоду своїх посадових обов’язків, професіоналізму, компетентності, ініціативності та відсутності порушень виконавської і трудової дисципліни за наказом керівника.

У випадку якщо працівник звільняється до видання керівником наказу про призначення йому надбавки за високі досягнення у праці, ця надбавка та інші виплати, які не були здійснені на момент звільнення, донараховуються.

Щодо врахування грошової винагороди держслужбовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади при обчисленні середньої заробітної плати у випадках, передбачених Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок), то згідно з пунктом 3 Порядку під час обчислення середньої заробітної плати в усіх випадках її збереження враховуються: основна заробітна плата, доплати та надбавки, премії, які не мають разового характеру, винагорода за підсумками роботи за рік та вислугу років, індексація тощо.

У пункті 4 Порядку перераховані виплати, які не враховуються при обчисленні середньої заробітної плати. Це, зокрема, виплати, які мають разовий характер, тобто виплачуються один раз на рік.

Одноразова винагорода за сумлінну працю або зразкове виконання трудових обов’язків, яка виплачується держслужбовцям один раз на п’ять років, не враховується під час обчислення середньої заробітної плати у всіх випадках її збереження згідно з нормами пункту 4 Порядку.

 

Директор Департаменту О. Товстенко

 

КОМЕНТАР РЕДАКЦІЇ

ПИТАННЯ ОПЛАТИ ПРАЦІ ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ: РОЗ’ЯСНЮЄ МІНПРАЦІ

У

листі, що коментується, Мінпраці надало роз’яснення щодо окремих питань оплати праці держслужбовців. Розглянемо їх.

 

1.

Держслужбовець звільняється до видання керівником наказу про призначення йому надбавки за високі досягнення у праці. Чи слід її донарахувати після звільнення працівника?

Згідно зі

ст. 33 Закону України «Про державну службу» від 16.12.93 р. № 3723-XII заробітна плата державних службовців складається з посадового окладу, премії, доплати за ранг, надбавки за вислугу років на державній службі, за високі досягнення у праці та інших надбавок.

Надбавки за високі досягнення у праці встановлюються залежно від конкретних завдань, які стоять перед відповідним органом, у разі сумлінного та якісного виконання працівником

протягом певного періоду своїх посадових обов’язків, професіоналізму, компетентності, ініціативності та відсутності порушень виконавчої і трудової дисципліни за наказом керівника.

На думку Мінпраці, висловлену в

листі, що коментується, якщо працівник звільняється до видання керівником наказу про призначення йому надбавки за високі досягнення у праці, ця надбавка та інші виплати, які не були здійснені на момент звільнення, донараховуються.

Звернемо увагу на такий момент. Згідно з вимогами

ст. 7 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI виплати за відпрацьований час, нараховані фізичним особам після їх звільнення з роботи, уключаються до бази для справляння ЄСВ. На це звертав увагу ПФУ в листі від 03.03.2011 р. № 4149/05-10. Крім того, схожому питанню присвячено консультацію фахівця ПФУ, наведену на с. 29 цього номера.

 

2.

Чи включається грошова винагорода держслужбовцям за сумлінну працю до розрахунку середньої заробітної плати для оплати відпусток?

Відповідь однозначна — ні. Грошова винагорода державним службовцям за сумлінну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків виплачується

один раз на п’ять років. Це означає, що така виплата має одноразовий характер, а тому не враховується при розрахунку середньої заробітної плати для оплати часу відпусток на підставі п. 4 Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі