Теми статей
Обрати теми

Оплата періоду перебування працівника у відрядженні

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ОПЛАТА ПЕРІОДУ ПЕРЕБУВАННЯ ПРАЦІВНИКА У ВІДРЯДЖЕННІ

 

Неля СИНЬКО, начальник відділу організації заробітної плати та вдосконалення законодавства з оплати праці Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці

 

З 13.05.2011 р. період перебування працівника у відрядженні оплачується відповідно до умов, визначених трудовим або колективним договором, тобто дні відрядження оплачуються, як і решта робочих днів місяця.

Згідно з наказом керівника держслужбовець перебував у службовому відрядженні з 10 по 13 травня 2011 року. Оскільки заробітна плата працівника в розрахунку на один день (136,84 грн.) більша, ніж його середньоденний заробіток (115,25 грн.), то період відрядження оплачувався виходячи із зарплати працівника в розрахунку на день.

У червні 2011 року працівника знову направили у відрядження. Як тепер ураховувати період перебування у відрядженні в попередніх місяцях для розрахунку відряджень у поточному місяці?

(м. Харків)

 

Нагадаємо, що з метою впорядкування порядку оплати періоду перебування працівника у службовому відрядженні прийнято

Закон України «Про внесення змін до статті 121 Кодексу законів про працю України» від 19.04.2011 р. № 3231-VI (далі — Закон № 3231), який набрав чинності 13.05.2011 р.

Законом № 3231

унесено зміни до ст. 121 КЗпП, а саме:

— з

абз. 3 ст. 121 КЗпП виключено слова «середній заробіток»;

ст. 121 КЗпП доповнено новим абз. 4 такого змісту: «Працівникам, які направлені у службове відрядження, оплата праці за виконану роботу здійснюється відповідно до умов, визначених трудовим або колективним договором, і розмір такої оплати праці не може бути нижчим середнього заробітку».

Інакше кажучи, сьогодні

КЗпП не містить обов’язкової умови про те, що за відрядженим працівником зберігається середня заробітна плата. З 13.05.2011 р. період перебування працівника у відрядженні оплачується відповідно до умов, визначених трудовим або колективним договором, тобто дні відрядження оплачуються, як і решта робочих днів місяця. Якщо ж розмір заробітної плати виявиться менше середнього заробітку працівника, розрахованого виходячи з виплат за два календарні місяці, що передували місяцю, в якому почалося відрядження, згідно з Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100, то в цьому випадку період перебування у відрядженні оплачується за середнім заробітком.

Вимогу

абз. 2 п. 4 цього Порядку про те, що виплати за час, протягом якого за працівником зберігався середній заробіток (за час щорічної відпустки, виконання державних та громадських обов’язків, відрядження тощо), та допомога по тимчасовій непрацездатності не враховуються при обчисленні середньої заробітної плати за останні два місяці, наразі не приведено у відповідність до законодавства, що змінилося.

Отже, якщо дні відрядження оплачено за середнім заробітком, то ці суми та період відрядження не включатимуться до розрахунку середньої заробітної плати виходячи з двох місяців.

Якщо ж дні відрядження оплачуються виходячи із зарплати працівника згідно з трудовим договором, виплати за такий період включаються до розрахунку середньої заробітної плати за останні два місяці.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі