Теми статей
Обрати теми

Робота за сумісництвом завідувача господарства

Редакція ББ
Відповідь на запитання

РОБОТА ЗА СУМІСНИЦТВОМ ЗАВІДУВАЧА ГОСПОДАРСТВА

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, начальник відділу нормування та оплати праці, роботи з місцевими бюджетами та планування централізованих заходів Департаменту фінансово-ресурсного забезпечення

 

Згідно зі штатними нормативами в районній лікарні додатково запроваджено 0,5 ставки посади завідувача господарства. Чи можна особі, яка сьогодні обіймає посаду завідувача господарства на повну ставку, працювати додатково за сумісництвом на зазначені 0,5 ставки цієї посади?

(Вінницька обл.)

 

Ні, не можна

. Пояснимо чому.

Нагадаємо, що

сумісництво — це виконання працівником, крім своєї основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час у цій самій чи іншій установі, організації.

Згідно з

п. 4 Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ та організацій, затвердженого спільним наказом Мінпраці, Мінфіну та Мін’юсту від 28.06.93 р. № 43 (далі — Положення № 43), керівники державних підприємств, установ, організацій, їх заступники, керівники структурних підрозділів державних підприємств, установ, організацій (цехів, відділень, лабораторій тощо) та їх заступники не мають права працювати за сумісництвом (за винятком наукової, викладацької, медичної та творчої діяльності).

Відповідно до

Класифікатора професій ДК 003:2010, затвердженого наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 р. № 327, завідувач господарства є керівником структурного підрозділу (код КП 1239 «Керівники інших функціональних підрозділів»).

Таким чином, за наявності відповідної освіти завідувач господарства може займатися на умовах сумісництва науковою, викладацькою, медичною та творчою діяльністю. Виконання іншої роботи на умовах сумісництва (зокрема, завідування господарством) є порушенням п. 4 Положення № 43.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі