Теми статей
Обрати теми

Щодо встановлення надбавки за вислугу років службовцям

Редакція ББ
Лист від 27.12.2010 р. № 969/13/155-10

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЩОДО ВСТАНОВЛЕННЯ НАДБАВКИ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ СЛУЖБОВЦЯМ

Лист від 27.12.2010 р. № 969/13/155-10

 

Департамент з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці розглянув <…> лист, надісланий Головним управлінням державної служби України, щодо виплати надбавки за вислугу років службовцям органів виконавчої влади і повідомляє.

Положення про порядок і умови виплати щомісячної надбавки за вислугу років для працівників органів виконавчої влади та інших державних органів, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 20.12.93 р. № 1049 «Про надбавки за вислугу років для працівників органів виконавчої влади та інших державних органів» (із змінами), поширюється на

службовців органів виконавчої влади, схема посадових окладів яких затверджена додатком 55 до постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 р. № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» (із змінами).

Пунктом 3 Положення про порядок і умови виплати щомісячної надбавки за вислугу років працівникам органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.12.93 р. № 1049, визначені періоди роботи, які зараховуються до стажу, що дає право на одержання надбавок

службовцям, зокрема, загальний стаж роботи в органах виконавчої влади, передбачених у пункті 1 цього Положення, стаж роботи в Апараті Верховної Ради України, Верховної Ради і Ради міністрів Автономної Республіки Крим, міністерствах та комітетах Автономної Республіки Крим, органах місцевого самоврядування, органах прокуратури, судових органах України, відповідних органах колишнього СРСР і країн Співдружності Незалежних Держав та стаж роботи в організаціях (крім роботи у кооперативах та інших громадських організаціях), передбачених статтею 118 КЗпП України.

До стажу, що дає право на виплату зазначеної надбавки, не зараховується період роботи в госпрозрахунковому відділі Фонду комунальної власності на посадах бухгалтера, спеціаліста по приватизації житла з оплатою праці відповідно до умов оплати праці працівників окремих галузей бюджетної сфери.

 

Директор Департаменту О. Товстенко

 

КОМЕНТАР РЕДАКЦІЇ

ПЕРІОД РОБОТИ В ГОСПРОЗРАХУНКОВОМУ ВІДДІЛІ ФОНДУ КОМУНАЛЬНОЇ
ВЛАСНОСТІ НЕ ЗАРАХОВУЄТЬСЯ ДО СТАЖУ ДЛЯ ВСТАНОВЛЕННЯ
НАДБАВКИ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ СЛУЖБОВЦЯМ

Лист

, що коментується, є відповіддю на запитання нашого читача такого змісту: « Фонд комунальної власності (ФКВ) згідно з Положенням є виконавчим органом міської ради. До жовтня 2003 року при Фонді існував госпрозрахунковий відділ, а з жовтня 2003 року ФКВ — неприбуткова організація, що надає платні послуги згідно з покладеними на неї функціями.

З 01.11.2001 р. по 30.09.2003 р. працівник працював у госпрозрахунковому відділі Фонду на посаді бухгалтера, а з 01.10.2003 р. — спеціалістом з приватизації житла. Заробітна плата спеціалісту виплачувалася до 01.09.2005 р. згідно з постановою КМУ від 07.02.2001 р. № 134, а з 01.09.2005 р. — постановою КМУ від 22.08.2005 р. № 790 (Єдина тарифна сітка).

З 01.04.2010 р. цей працівник перейшов на посаду секретаря керівника з оплатою праці згідно з постановою КМУ від 09.03.2006 р. № 268.

Чи зараховується період роботи у ФКВ до стажу, що дає право на отримання надбавки за вислугу років на посаді секретаря керівника?»

Насамперед зауважимо, що посада

секретаря керівника належить до посад службовців органів виконавчої влади, схеми посадових окладів яких затверджено додатком 55 до постанови КМУ «Про впорядкування структури і умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268.

При відповіді на зазначене вище запитання Мінпраці підкреслило, що такій категорії працівників надбавка за вислугу років установлюється згідно з

Положенням про порядок і умови виплати щомісячної надбавки за вислугу років працівникам органів виконавчої влади та інших державних органів, затвердженим постановою КМУ від 20.12.93 р. № 1049 (далі — Положення № 1049).

Згідно з

п. 3 Положення № 1049 до стажу роботи, який дає право на отримання надбавки за вислугу років, зараховуються:

1) загальний стаж роботи в органах виконавчої влади та інших державних органах, зазначених у

п. 1 цього Положення, а саме в КМУ, Адміністрації Президента України, Секретаріаті КМУ, міністерствах, інших центральних і місцевих органах виконавчої влади та інших державних органах, Службі безпеки, Антимонопольному комітеті, Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку, Управлінні державної охорони, Фонді державного майна та їх територіальних органах;

2) стаж роботи в Апараті Верховної Ради України, Верховної Ради і Ради міністрів АР Крим, міністерствах та комітетах АР Крим, органах місцевого самоврядування, органах прокуратури, судових органах України, відповідних органах колишнього СРСР і країн Співдружності Незалежних Держав;

3) стаж роботи в організаціях (крім роботи в кооперативних та інших громадських організаціях), передбачених

ст. 118 КЗпП.

Виходячи з викладеного в листі, що коментується, Мінпраці констатувало: період роботи в госпрозрахунковому відділі ФКВ на посадах бухгалтера, спеціаліста з приватизації житла з оплатою відповідно до умов оплати праці працівників окремих галузей бюджетної сфери до стажу роботи для встановлення надбавки за вислугу років службовцям не зараховується.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі